Ads by INTERNET PROTV

O uriasa statuie aurita a "Marelui Carmaci" a fost ridicata intr-un sat din China. De ce a fost criticata pe retelele sociale

statuie aurita a lui Mao

In inima Chinei, pe un camp din provincia Henan, oamenii au ridicat un urias monument inchinat liderului comunist Mao Zedong.

Potrivit BBC, statuia, inalta de aproape 37 de metri si aurita, a costat 3 milioane de yuani (aproape 2 milioane de lei). Constructia sa a durat circa noua luni si ar fi fost platita de un grup de oameni de afaceri locali. Nu e tocmai usor de vizitat, dat fiind ca se gaseste pe un camp din Tongxu, in regiunea Henan din centrul Chinei.

Monumentul a starnit insa critici chiar si in China, deoarece regiunea unde a fost inaltat a fost printre cele mai afectate de politicile lui Mao in anii ’50. Milioane de oameni au murit atunci din cauza foametei rezultata din masurile impuse de liderul comunist in agricultura, lucru care nu le-a scapat utilizatorilor retelelor sociale din aceasta tara.

statuie aurita a lui Mao

Alti critici au spus ca statuia nu seamana cu “marele carmaci” sau ca ideea de a il polei cu aur nu e tocmai fericita. De asemenea, pe Weibo (echivalentul chinez al Facebook) multi au comentat ca banii puteau fi folositi la ajutorarea satenilor nevoiasi.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 5 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: China, Mao, statuie, aurit, Henan, Weibo, Henan,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed