Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

O banda ucraineana voia sa aduca in Romania materiale folosite la producerea armelor NUCLEARE. "Presedintele a fost informat"

traficanti uraniu Ucraina

Doi cetateni ucraineni au incercat sa introduca in tara noastra prin contrabanda materiale radioactive extrem de periculoase.
 

Potrivit agentiei ucrainene de stiri Interfax, cei doi, impreuna cu mai multi copmplici inca neidentificati, voiau sa transporte in Romania „materiale nucleare” din regiunea Ivano-Frankivsk. Procuratura locala a inceput urmarirea penala, cei doi fiind prinsi in flagrant pe 5 iunie, in urma informatiilor primite de Serviciul de Securitate Ucrainean (SBU).

Este vorba cel mai probabil despre uraniu-238, se afirma in comunicatul SBU. Din acest izotop se poate obtine plutoniu-239, principalul element folosit la producerea armelor nucleare.

traficanti uraniu Ucraina

Materialul radioactiv era ascuns intr-o banala cutie de chipsuri, dar a fost detectat cu ajutorul contorului Geiger. Serviciul de Securitate l-a informat despre aceasta situatie direct pe presedintele Petro Porosenko. Ucrainenii incercau sa treaca ilegal materialul radioactiv peste granita pentru a-l vinde in Romania sau in UE, sustin oficialii SBU.

FOTO: SBU

 

 

Sursa: Interfax, Data publicarii: 6 August 2015
  • traficanti uraniu Ucraina
  • traficanti uraniu Ucraina
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed