O banda ucraineana voia sa aduca in Romania materiale folosite la producerea armelor NUCLEARE. "Presedintele a fost informat"

Ultimul update: Duminica 09 August 2015 07:01
Data publicarii: Joi 06 August 2015 13:13
Categorie: Internaţional
traficanti uraniu Ucraina

Doi cetateni ucraineni au incercat sa introduca in tara noastra prin contrabanda materiale radioactive extrem de periculoase.
 

Potrivit agentiei ucrainene de stiri Interfax, cei doi, impreuna cu mai multi copmplici inca neidentificati, voiau sa transporte in Romania „materiale nucleare” din regiunea Ivano-Frankivsk. Procuratura locala a inceput urmarirea penala, cei doi fiind prinsi in flagrant pe 5 iunie, in urma informatiilor primite de Serviciul de Securitate Ucrainean (SBU).

Este vorba cel mai probabil despre uraniu-238, se afirma in comunicatul SBU. Din acest izotop se poate obtine plutoniu-239, principalul element folosit la producerea armelor nucleare.

Materialul radioactiv era ascuns intr-o banala cutie de chipsuri, dar a fost detectat cu ajutorul contorului Geiger. Serviciul de Securitate l-a informat despre aceasta situatie direct pe presedintele Petro Porosenko. Ucrainenii incercau sa treaca ilegal materialul radioactiv peste granita pentru a-l vinde in Romania sau in UE, sustin oficialii SBU.

FOTO: SBU

 

Razboi pe tigari intre gruparile paramilitare, la granita Transnistriei. Ultranationalistii si-au facut propria

Razboi pe tigari intre gruparile paramilitare, la granita Transnistriei. Ultranationalistii si-au facut propria "vama"

FULLSCREEN
O banda ucraineana voia sa aduca in Romania materiale folosite la producerea armelor NUCLEARE. "Presedintele a fost informat"
  • /

Sursa: Interfax

Donald Trump

Trump, izolat și criticat după declarațiile despre Charlottesville

Bill Gates a donat 4,6 miliarde de dolari

600 de migranți, salvați de Paza de Coastă spaniolă într-o singură zi

Copaci rupti in Polonia

Zeci de mii de arbori, rupți de furtună în Polonia. VIDEO

Prima Doamnă care solicită imunitate diplomatică. Acuzațiile aduse

Revoltă într-o închisoare din Venezuela: 37 de morți