Michael Douglas, interviu la CNN: La Londra, in cladirile aflate in constructie, am auzit vorbindu-se doar in limba romana

×
Codul embed a fost copiat

Michael Douglas a acordat un interviu pentru CNN, in care, a abordat chestiunea imigratiei si a spus ca in timpul unei plimbari prin Londra, a trecut pe langa multe cladiri aflate in constructie, in care a auzit vorbindu-se ”doar in romana”.

In acest interviu, acordat jurnalistei Christiane Amanpour, celebrul actor american a vorbit despre viata lui, familie, cariera, realizarile tatalui sau, Kirk Douglas, dar si despre alegerile prezidentiale americane, relateaza news.ro.

”Urasc surprizele din luna octombrie”
, a declarat actorul, referindu-se la campania prezidentiala din Statele Unite. ”Sunt iritat de cat de mult dureaza procesul electoral. Sunt iritat ca dureaza de doi ani, ca a trebuit sa auzim atat de multe lucruri pentru atat de mult timp, ca au fost cheltuite sute de milioane de dolari. Si totul ajunge la celebra «surpriza de octombrie»”, a mai spus Michael Douglas, referindu-se la cea mai recenta ancheta declansata de FBI, care a investigat e-mailurile candidatei democrate Hillary Clinton.

Apoi, Michael Douglas a vorbit despre ce a insemnat pentru el filmul ”Wall Street” si despre modul in care personajul sau, Gordon Gekko, a ajuns sa fie perceput in mod eronat in societatea americana, fiind considerat un erou, desi era un bancher care a ajuns la inchisoare din cauza fraudelor comise la bursa.Starul american s-a referit si la originile familiei sale. Kirk Douglas, care va implini varsta de 100 de ani in luna decembrie, a publicat recent un op-ed in The Huffington Post, in care a spus ca nu mai recunoaste America din tineretea lui, care primea imigranti, in contextul in care imigrantii au fost cu adevarat ”demonizati” in actuala campanie electorala americana.


”Bunicii mei erau evrei rusi din Belarus, care au ajuns in Statele Unite in 1914. Tatal meu s-a nascut in 1916. Bunicii mei nu erau comunisti, nu vorbeau limba engleza. Insa tata a muncit din greu, a avut un profesor minunat in scoala generala, care l-a ajutat sa obtina o bursa de liceu, a facut «naveta» spre liceu cu un camion de salubrizare. A muncit, a devenit campion de wrestling, apoi a devenit actor si a avut o cariera extraordinara”
, a spus Michael Douglas.

”A strans o avere mare pe parcursul vietii, iar acum, a inceput sa o doneze pe toata. A supravietuit mai multor accidente vasculare cerebrale si unui accident de elicopter. Iar toate acestea l-au facut sa aiba o atitutine ostila fata de ideea construirii unui zid in tara noastra. In mod sigur, problema imigratiei din Europa ne aduce aminte ca, pe vremea lui, nici catolicii nu erau bine primiti in Statele Unite. Nici evreii. A existat o animozitate puternica, dar am reusit sa o invingem, pentru ca suntem un creuzet. Ne diferentiem de Europa pentru ca suntem o tara de imigranti. Nu ar fi deloc onest sa dam vina pe imigranti pentru problemele economice
”, a adaugat starul hollywoodian.

”Ma plimbam prin Londra ieri dimineata, erau santiere de constructii ici si colo, am auzit vorbindu-se doar in limba romana. Exista multi imigranti care fac munci pe care multi dintre cetatenii unei tari aleg sa nu le faca. Aceasta este o chestiune la care tatal meu tine foarte mult, pentru ca ii aduce aminte de propriile lui radacini. Avem tendinta de a uita ca noi, cei de aici, din Statele Unite, suntem cu totii imigranti”
, a mai spus Michael Douglas.

Actorul a mai dezvaluit ca tatal lui a supravietuit unui accident de elicopter in jurul varstei de 70 de ani, in care si-a pierdut viata un tanar de 18 ani. Acea tragedie l-a facut pe Kirk Douglas sa isi puna intrebari, sa se redefineasca, sa studieze religia iudaica cu ajutorul unui rabin si sa se implice in numeroase cauze umanitare.
Michael Douglas, nascut pe 25 decembrie 1944, s-a remarcat mai intai in televiziune, gratie rolului pe care l-a interpretat in serialul politist ”Strazile din San Francisco”. A castigat un premiu Oscar in 1976, in calitate de producator al filmului ”Zbor deasupra unui cuib de cuci”, si un alt premiu al Academiei Americane de Film, in 1988, pentru rolul principal pe care l-a interpretat in filmul ”Wall Street”. A jucat in peste 55 de filme, lungmetraje artistice si de televiziune, intre care ”Atractie fatala” (1987), de Adrian Lyne, ”Wall Street” (1987), de Oliver Stone, ”Instinct primar” (1992), de Paul Verhoeven, ”Wonder boys” (2000), de Curtis Hanson, si ”It runs in the family” (2003), de Fred Schepisi, unde joaca alaturi de tatal si mama sa si de unul dintre fii, Cameron.
 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Trei frati romani au plecat in UK sa lucreze, dar acum viitorul lor e incert:
Trei frati romani au plecat in UK sa lucreze, dar acum viitorul lor e incert: "Poate ca va trebui sa ne intoarcem in tara"

La fel ca mai toti imigrantii din estul Europei, romanii care lucreaza in Marea Britanie privesc cu ingrijorare catre viitor dupa Brexit.

"UE se va duce de rapa". Avertismentul ministrului de externe german, dupa criza refugiatilor si BREXIT

 Destramarea Uniunii Europene este o amenintare reala, a avertizat ministrul de externe german Frank-Walter Steinmeier.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.