Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Guvernatorul Bancii Moldovei, atacat in casa cu o grenada ruseasca. Procurorii au deschis dosar penal pentru terorism

casa guvernatorului BNM

Situatia de la Chisinau pare sa se deterioreze pe zi ce trece. Locuinta sefului Bancii Nationale a fost tinta unui atac cu grenada in noaptea de duminica spre luni.

O grenada de mana model RGD5 a fost aruncata in balconul casei guvernatorului in exercitiu al Bancii Nationale a Republicii Moldova, Dorin Dragutanu, in noaptea de duminica spre luni. Dragutanu, sotia sa si cei doi copii ai lor se aflau in casa in momentul atacului, scrie Pro Tv Chisinau. In urma deflagratiei, produse in jurul orei 02:50, s-ar fi spart mai multe geamuri ale casei, dar nimeni dintre cei aflati in cladire nu a avut de suferit.

In acest moment nu am niciun comentariu. Multumesc pentru intelegere si sustinere", a fost tot ce a declarat Dragutanu.

Un grup de lucru, format din procurori si politisti, investigheaza in prezent cazul. Procuratura Generala de la Chisinau a deschis un dosar penal in acest caz pentru act terorist, vinovatul riscand inchisoare de la 8 la 15 ani.

RGD 5 este una dintre cele mai populare si mai ieftine grenade de mana. Produsa in Rusia si copiata de fabricanti de arme din alte tari, costa in jur de 5 dolari si are o raza de actiune de 25 de metri. Victimele care se afla la mai putin de 3 metri de grenada in momentul exploziei au  sanse minime de supravieturie.

Dragutanu a demisionat pe 21 septembrie 2015 de la sefia BNM, acuzand Guvernul de la Chisinau ca nu vrea sa ancheteze cum a disparut un miliard de dolari din bancile moldovenesti in ceea ce a fost numit "Furtul secolului". Dragutanu a vorbit atunci si de presiuni ale politicienilor asupra Bancii Nationale. Conform legii, timp de trei luni, Dorin Dragutanu asigura interimatul functiei, pana la numirea unui nou guvernator de catre Parlament.
 

 

Sursa: Agerpres/ StirileProTV, Data publicarii: 1 Februarie 2016
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed