Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Doua nave de razboi americane, retinute de garzile revolutionare din Iran. Marinarii, eliberati dupa ce si-au cerut scuze

Embed:

Marinarii de pe cele doua nave americane cu care Washingtonul a pierdut contactul in Golful Persic “au fost eliberati”, au anuntat miercuri Gardienii Revolutiei, forta de elita a regimului de la Teheran.

“Dupa o analiza, s-a ajuns la concluzia ca intrarea lor in apele teritoriale ale tarii nu a fost un act intentionat. Dupa ce au prezentat scuze, ei au fost eliberati in apele internationale”, se arata in comunicatul de presa al Gardienilor Revolutiei.

Teheranul confirmase miercuri dimineata interceptarea a doua nave de patrulare ale Fortelor navale ale SUA, cu 10 marinari la bord, care au intrat in apele teritoriale iraniene din Golful Persic.

Comunicatul Gardienilor Revolutiei informase ca "cei zece marinari - noua barbati si o femeie - au fost dusi intr-un loc sigur" si ca in momentul interceptarii lor portavionul american USS Truman si portavionul francez Charles de Gaulle se aflau in zona, insa "in apele internationale". Potrivit agentiei de presa Fars, cele doua nave militare americane au patruns "doi kilometri in interiorul apelor teritoriale iraniene, iar aparatele lor GPS confirma acest lucru".

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 13 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: iran, sua, nave, incident,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed