Cofondatorul OceanGate vrea să trimită 1.000 de oameni într-o colonie plutitoare pe Venus până în 2050

venus
Getty

În lumea explorării spațiului, omenirea a privit mereu spre stele, căutând noi destinații și aventuri. Guillermo Söhnlein, cofondatorul companiei OceanGate Expeditions, a captat atenția publicului recent în urma tragediei submersibilului Titan.

Cu toate că a fost neașteptat propulsat în lumina reflectoarelor din cauza acestei întâmplări nefericite, Söhnlein a rămas hotărât să continue căutarea inovației și să împingă limitele cunoașterii umane, scrie Business Insider.

Deși în prezent se confruntă cu întrebări legate de călătoria tragică către epava Titanicului, Söhnlein a dezvăluit un plan curajos și ambițios pentru viitor: trimiterea a 1.000 de oameni să trăiască în atmosfera lui Venus până în 2050. În ciuda caracteristicilor necruțătoare ale acestei planete, Söhnlein nu consideră că visul său este de neconceput.

Călătorie spre geamănul rău al Pământului

Venus este considerată adesea „geamănul rău al Pământului” din cauza asemănării sale în dimensiuni și compoziție. Cu toate acestea, atmosfera de pe Venus este extrem de ostilă vieții așa cum o știm noi. Temperaturile ar putea topi plumbul, iar presiunea atmosferică este de peste 90 de ori mai mare decât cea de pe Pământ. Cu toate acestea, Söhnlein indică cercetări care sugerează că la aproximativ 50 de kilometri de suprafața venusiană, există o fărâmă din atmosferă unde oamenii ar putea teoretic supraviețui.

Planul său implică proiectarea unei stații spațiale care să reziste condițiilor extreme de pe Venus și care să permită sute sau chiar mii de oameni să trăiască în atmosfera acestei planete. Deși poate părea un obiectiv de neconceput, Söhnlein susține că această colonie plutitoare ar putea fi funcțională până în 2050.

Citește și
submersibil titan
Cum s-a produs implozia submersibilului Titan. Simulare video
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Parte a unui plan mai amplu

Încurajat de ambiția sa de a transforma omenirea într-o specie multiplanetară, Söhnlein colecționează companii care îl apropie de acest scop măreț. Proiectul Humans2Venus, pe care l-a cofondat alături de antreprenorul Khalid Al-Ali, se concentrează pe conceperea de concepte de afaceri creative și idei de start-up care să depășească barierele comerciale în calea colonizării lui Venus.

Așa cum compania OceanGate a dezvoltat tehnologii care au fost utile pentru explorarea spațială, Humans2Venus va căuta să reducă costurile operaționale de lansare și să găsească modalități de a finanța misiuni spațiale fără sprijinul agențiilor guvernamentale.

Inovația ca instrument esențial

Dorința de a împinge limitele inovației și a cunoașterii umane a fost mereu un aspect definitoriu pentru exploratorii spațiului. Deși tragedia de pe Titan a fost o lovitură dură, Söhnlein susține că omenirea nu trebuie să se oprească în căutarea cunoașterii și a aventurii.

În cazul lui Söhnlein, filozofia sa de a căuta soluții neconvenționale și de a sparge barierele a fost evidentă în companiile pe care le-a cofondat și în ambițiile sale pentru viitor. Pentru a atinge obiective ambițioase, precum trimiterea oamenilor în atmosfera venusiană, trebuie să existe o voință politică puternică și investiții substanțiale.

Deși Venus prezintă provocări incredibile, omenirea nu trebuie să uite că fiecare exploratorie începe cu un vis și cu ambiția de a depăși ceea ce pare imposibil. În spiritul lui Söhnlein, Silicon Valley și comunitățile globale ar trebui să continue să împingă omenirea dincolo de limitele sale naturale și să caute noi căi de a înfrunta provocările și misterul spațiului cosmic.

În cele din urmă, omenirea este doar la începutul unui drum lung și palpitant în explorarea spațiului, iar curajul, inovația și dorința de cunoaștere vor fi mereu motoarele care vor împinge specia umană către noi orizonturi și aventuri incredibile.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Mesaj premonitoriu trimis de un ex-angajat Ocean Gate:
Mesaj premonitoriu trimis de un ex-angajat Ocean Gate: "Sunt îngrijorat că se va sinucide și va lua și pe alții cu el"

Un fost angajat al Ocean Gate a fost concediat după ce și-a exprimat îngrijorarea cu privire la siguranța oferită de submersibilul Titan.

Cum s-a produs implozia submersibilului Titan. Simulare video
Cum s-a produs implozia submersibilului Titan. Simulare video

Dispărut la 18 iunie, în Atlanticul de Nord, submersibilul Titan, care aparținea companiei Ocean Gate, a suferit o "implozie catastrofală" în adâncurile oceanului, a anunțat, joi, Paza de Coastă a SUA.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.