Cea mai veche manastire crestina din Irak, distrusa de jihadisti. "Vorbim de istoria civilizatiei rasa de pe fata pamantului"

Ultimul update: Duminica 24 Ianuarie 2016 07:15
Data publicarii: Joi 21 Ianuarie 2016 08:23
Categorie: Internaţional
satelit

Cea mai veche manastire crestina din Irak a fost distrusa de jihadistii din gruparea Statul Islamic, informeaza Associated Press, pe baza unor fotografii obtinute prin satelit.

Potrivit agentiei de presa americane, manastirea 'Sfantul Ilie', situata in regiunea Ninawa din nordul Irakului, la granita cu Siria, a fost construita in anul 595 de un monah asirian. In anul 1743, peste 150 de calugari de la aceasta manastire, care au refuzat sa se converteasca la islam, au fost masacrati de un general persan.

“Este o mare pierdere. Aceasta manastire nu va fi niciodata inlocuita... este din secolul 6. Vorbim despre istoria civilizatiei rasa de pe fata pamantului", a spus preotul catolic Paul Thabit Habib.

Imaginile din satelit arata ca manastirea a fost distrusa complet.

“Nu-mi pot descrie tristetea. Istoria noastra crestina din Mosul a fost distrusa in mod barbat. Vedem gestul lor si ca o incercare de a ne scoate din Irak, de a ne elimina existenta de pe aceste pamanturi.", a mai spus el pentru Associated Press.

Manastirea "Sfantul Ilie" se alatura astfel altor peste 100 de situri religioase distruse de gruparea terorista, care doreste sa instaureze un califat islamic in regiune.
 

satelit Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Orasul care va fi

Orasul care va fi "pulverizat" de pe fata pamantului in mai putin de jumatate de an. Avertismentul sumbru al autoritatilor

ine pe morcov

Inel de logodnă pierdut acum 13 ani scos din pământ odată cu un morcov VIDEO

A fost găsit băiatul de 7 ani, dispărut după atentatul din Barcelona

Cine este atacatorul din Finlanda, un marocan care a atacat doar femei

furtuna

Doi tineri au murit şi 40 au fost răniţi, după ce o furtună puternică a răsturnat un cort în Austria

Profilul suspecţilor implicați în atacurile din Spania. Antecedentele penale

Eclipsă totală de soare peste 3 zile în Statele Unite