Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Atac armat in fata unui hotel din Hurghada, Egipt. Trei turisti au fost raniti, iar unul din cei doi autori a fost ucis

Embed:

Egiptul a fost din nou, tinta unui atac armat. Doi barbati cu pistoale si arme albe au patruns intr-un hotel din localitatea Hurghada, unde au ranit 3 turisti: doi din Austria si unul din Suedia.

Autoritatile au intervenit rapid si au reusit sa-i anihileze pe atacatori. Unul dintre acestia a murit, iar celalalt e ranit.

Atacul are loc la doar doua zile dupa ce mai multi islamisti au deschis focul, asupra unor turisti care se aflau intr-un autocar in Cairo. Tara se confruntă cu atacuri frecvente din partea grupărilor extremiste afiliate retelei teroriste Stat Islamic, care anul trecut a revendicat doborarea unei aeronave rusesti cu 224 de turisti la bord.

atacator egipt

Desfasurarea evenimentelor de vineri, 8 ianuarie:

UPDATE 22:20 Si informatiile despre turistii raniti sunt confuze... Dupa ce autoritati egiptene au spus ca cei doi raniti sunt un german si un danez, ministrul de interne a declarat pentru presa occidentala ca, de fapt, ar fi un austriac si un seudez.

Aceeasi sursa a spus ca atentatorul ucis purta o centura cu explozibil.

UPDATE 22:16 - Pe site-urile de socializare a fost postata prima filmare facuta imediat dupa atac.

UPDATE 21:45 - Autoritatile egiptene au confirmat ca ranitii sunt un german si un danez. Televiziunea de stat din Egipt a relatat ca ar fi fost, de fapt, doar doi atacatori, unul din ei fiind ucis, iar cel de-al doilea ranit.

UPDATE 21:30 - Atacul armat a avut loc in fata hotelului Bella Vista. Atacatorii ar fi venit de pe mare, cu barca. Turistii raniti ar fi un german si un danez. Informatiile despre atacatori sunt inca incerte; surse locale spun ca unul din ei ar fi reusit sa fuga, in timp ce alte surse sustin ca toti trei ar fi fost ucisi.

Potrivit The Telegraph, cel putin doi turisti au fost raniti. Potrivit unor surse locale, unul dintre atacatori purta o vesta cu explozibil. Cei trei atacatori ar fi fost ucisi de fortele de ordine, informatie neconfirmata oficial.

 

 

 

Sursa: The Telegraph, Data publicarii: 9 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: atac armat, Egipt, Hurghada, raniti,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed