Economia noastra nu are nevoie de alte reduceri de impozite. Comisia Europeana se teme ca Romania va depasi deficitul bugetar

Ultimul update: Sambata 18 Martie 2017 07:02
Data publicarii: Miercuri 15 Martie 2017 19:11
Categorie: Financiar

Economia romaneasca nu are nevoie de alte reduceri de impozite, spune Raportul Comisiei Europene lansat la Bucuresti.

Comisia se teme ca Romania va depasi deficitul bugetar, dar ministrul Finantelor sustine ca nu se va intampla asa.

El a declarat ca va taia din alte cheltuieli, daca va fi nevoie, fara sa spuna ce domenii sunt vizate.

Reducerile de taxe simultan cu cresterile de salarii pot impinge Romania sa depaseasca mult limita de deficit de 3 la suta, spun reprezentantii Comisiei Europene care s-au intalnit cu ministrul de finante.

Angela Cristea, seful Rreprezentantei Comisiei Europene in Romania: "Raportul atrage atentia asupra riscului ca anul acesta sa aiba cea mai mare crestere a deficitului public, noi am primit asigurari de la Guvern ca nu avem motive de ingrijorare, dar suntem asa... stiti, ca parintele ala care isi face intotdeauna griji nu care cumva sa se imbolnaveasca copilul".

Viorel Stefan, ministrul Finantelor Publice: "Guvernul si-a afirmat in repetate randuri angajamentul de a pastra deficitul bugetar in limitele stabilite si are in vedere masuri suplimentare de reducere a cheltuielilor daca se va constata devierea de la tintele stabilite in primul semestru."

Reprezentantii Comisiei Europene spun ca economia romaneasca are o crestere foarte mare si nu are nevoie de ajutorul altor reduceri de taxe.

Istvan Szekely, director general DG ECFIN Comisia Europeana: "Voi incerca sa ma concentrez pe mesajul nostru cheie: Cand atingi acest punct, care arata ca economia este acolo unde trebuie sa fie ca si crestere, nu incepeti iarasi ciclul, nu incepeti o politica fiscala prea ambitioasa si la un moment dat sa fiti nevoiti sa o inversati."

Comisia a constat ca si investitiile facute de stat, de multe ori cu bani europeni, sunt ineficiente sau deturnate.

Istvan Szekely: "Asigurati-va ca aveti nu doar resursele, care sunt suficiente datorita sprijinului puternic al U.E., ci si folosite eficient. Desigur, o parte sunt cele ce o tin ocupata pe doamna Laura Codruta Kovesi."

Ministrul Finantelor nu a precizat insa ce cheltuieli vor fi taiate daca deficitul creste peste nivelul asumat.
 

Comisia Europeana avertizeaza guvernul Romaniei, intr-o scrisoare, ca deficitul va depasi 3%. Ce masura a cerut sa se ia

Comisia Europeana avertizeaza guvernul Romaniei, intr-o scrisoare, ca deficitul va depasi 3%. Ce masura a cerut sa se ia

tanar fara loc de munca

25% din tinerii din România nu muncesc și nici nu studiază

Gigant hotelier de 5 stele din București, scos la vânzare. Cât cer proprietarii pe el

ANAF a început un control la două bănci, ”pe pierdere”. Tudose: ”Nu riscă să intre în faliment?”

bonuri fiscale

Loteria bonurilor fiscale. Suma câștigătoare în luna iulie

”Business” cu dulcețuri tradiționale. Cât costă investiția într-o afacere ”dulce”

Au avut idei, iar acum sunt milionari. Afaceri vândute în România pe bani mulți