ultimele stiri
«
»

Exemplul de solidaritate dat de belgieni dupa atentatele care au zguduit inima Europei. Oamenii isi deschid usile turistilor

solidaritate

Printr-un mesaj pe Twitter, Sindicatul taximetristilor si-a rugat membri sa le ofere curse gratuite celor care au nevoie de transport si sa ajute la evacuarea rapida a zonelor afectate.

“Prieteni, oferiti-va serviciile cetatenilor si ajutati la evacuarea lor in siguranta. Va multumim” a fost mesajul postat pe reteaua de socializare Twitter.

Imediat au aparut mai multe poze cu oameni aflati in taxiuri, relaxati ca au reusit sa scape din infern.

“Va multumim pentru solidaritate” a mai transmis sindicatul.

#PorteOuverte pentru cei ramasi pe drumuri

Oamenii vor sa ii ajute pe cei care au nevoie de adapost si se ofera sa ii primeasca pe acestia chiar la ei in casa. Sub etichetele #PorteOuverte (usa deschisa), #ikwilhelpen (vreau sa ajut), #OpenHouse (casa deschisa) si #BrusselsWelcome (Bruxelles, bun venit) s-au adunat pe aceeasi retea de socializare ofertele celor care vor sa ajute. Ei ofera adapost si siguranta celor care se afla in tranzit in Capitala Belgiei.

Cetatenii isi pun la dispozitie dormitoarele pentru calatorii ale caror zboruri au fost anulate din cauza atentatelor si care acum au ramas pe drumuri.

Angajatii unui hotel au venit in ajutorul ranitilor

Angajatii unui hotel din apropierea statiei de metrou Maelbeek, unde 20 de oameni au murit si alti 106 au fost raniti din cauza exploziei, au iesit in strada cu prosoape si cearsafuri pentru a-i ajuta pe raniti.

Acest lucru s-a intamplat la scurt timp dupa atacul terorist, cand politistii inca nu incercuisera zona, iar salvarile nu ajunsesera, dupa cum relateaza jurnalistul Simon Marks pentru BBC:

"Un hotel din zona a adus prosoape si cearsafuri pentru bandajari rudimentare. Abia dupa 10 sau 15 minute au ajuns paramedicii, politia a incercuit zona, iar presa a fost indepartata de la fata locului. Erau o gramada de martori care plangeau.

Este o tacere inspaimantatoare pe strazi. Drumurile au fost inchise, iar sirenele masinilor de politie nu se mai aud."

 

Sursa: Twitter, Data publicarii: 22 Martie 2016
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed