Cazul Ciorogarla:14 persoane retinute pentru 29 de zile!Adrian Preda, liber

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Tribunalul Bucuresti a decis arestarea preventiva pentru 29 de zile in cazul a 14 din cele 15 persoane retinute in dosarul privind tainuirea furtului de arme de la unitatea militara de la Ciorogarla.

Adrian Preda a fost lasat in libertate, decizia putand fi atacata cu recurs. in cazul fratele mai cunoscut al lui Adrian, Eugen Preda a fost invocata o eroare de procedura.

Preda a gasit si vinovatul: Bogdan Oprea, seful unei companii de securitate. Reprezentantii companiei neaga cu vehementa aceasta teorie.

Pe partea lor, procurorii sunt convinsi ca acesta grupare a lui Eugen Preda era pusa pe rele.

De altfel in urma cu o saptamana unul dintre apropiatii fostului sportiv ar fi furat din casa unui om de afaceri din Corbeanca bijuterii si bani in valoare totala de 100.000 de euro. In acest caz 3 persoane au fost arestate.

Citește și
Liviu Dragnea
Pasi "mici, dar siguri" in ancheta armelor disparute de la Ciorogarla
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Eugen Preda este catalogat ca fiind liderul unui clan din Bucuresti extrem de periculos. Urmele ADN ale acestuia au devenit probe de baza in dosarul furtului de arme de la Ciorogarla. O afirma cu tarie procurorii, care ar fi gasit amprentele genetice ale fostului sportiv si in unitatea militara, dar si pe pistoalele mitraliera-recuperate cu greu. Preda neaga tot si crede ca a fost vanat intentionat. Atat el, cat si alti 14 inculpati, parteneri in poveste, au ajuns in fata judecatorilor cu propunere de arestare preventiva.

In jurul lui Eugen Preda a fost construit tot dosarul furtului de armament de la unitatea militara din Ciorogarla. Individul este considerat liderul unei grupari care s-ar ocupa cu trafic de stupefiante tentative de omor si mai nou furt si detinere de armament militar.

Probele sunt solide anunta procurorul care se refera la amprentele lasate de Preda si de alte 5 persoane. Anchetatorii au comparat de fapt ADN-ul prelevat din depozitul de la Ciorogarla, cu cel de pe pistoalele mitraliera.

Eugen Preda a sustinut in fata instantei ca totul este un joc menit sa il compromita si ca politistii i-au "plantat" probele. Alaturi de el, alti 14 indivizi au fost adusi in fata judecatorilor.

Dupa o ancheta inceputa in luna august abia luni procurorii au facut publice cateva elemente. Spun ca initial au fost urmarite persoane care aduceau heroina din Turcia in Romania insa in cadrul interceparilor facute investigatia i-a dus si catre AKM-urile de la Ciorogarla. De altfel acum cateva saptamani primele 27 aveau sa fie recuperate. La operatiune a participat si Directia de Informatii a Armatei.

Duminica a inceput si vanatoarea. S-au facut numeroase descinderi insa desi 40 de persoane au fost ridicate doar 15 au ramas in custodia autoritatilor.

La perchezitii au iesit la ivela inca 8 pistoale si pistoale mitralilera. Acum lipsesc numai 27. Asta inseamna ca la aceasta ora, anumite clanuri din Romania ar putea avea in dotare arme militare.

Cert este ca la inceput investigatiile au fost declansate de Parchetul militar care acum 9 luni a trimis in judecata 11 angajati ai MAPN: 3 pentru furt calificat si 8 pentru calcare de consemn. Daca procurorii nu vor face legatura intre clanul Preda si unii dintre acestia reiese ca au fost inchisi fara nicio vina.

"Antecendentele" lui Preda

Va reamintim ca Preda si amicul sau au fost implicati in scandalul din mall-ul bucurestean Plaza Romania, din 21 februarie 2009. Atunci, Eugen Preda, Andrei Cristian Badula, Marian Scarlat, Petre Pascu si Andrei Udrea au fost retinuti de politistii Sectiei 22 din Capitala, pentru conflictul cu agentii unei firme de paza, ulterior ei find eliberati.

In noaptea de 27 spre 28 ianuarie 2009, au fost furate 62 de arme militare si alte obiecte (accesorii armament) din depozitul UM 01895 Bucuresti, situat in incinta UM 01916 Ciorogarla.

In dosarul privind furtul armelor de la UM din Ciorogarla, in 2 martie 2009, au fost deferiti justitiei 11 militari, toti fiind judecati, in prezent, in stare de libertate.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Militarii acuzati in cazul Ciorogarla, arestati preventiv
Militarii acuzati in cazul Ciorogarla, arestati preventiv

Rasturnare de situatie in cazul militarilor de la Ciorogarla acuzati de implicare in disparitia zecilor de arme. Cei sapte sunt in acest moment dupa gratii, arestati preventiv, desi patru dintre ei fusesera lasati sa plece vineri acasa.

Pasi
Pasi "mici, dar siguri" in ancheta armelor disparute de la Ciorogarla

Ministrul de Interne a declarat pentru Stirile Pro Tv ca anchetatorii au strans foarte multe probe, care ii vor ajuta sa afle in curand cine a luat pistoalele-mitraliera si mai ales unde le-a ascuns.

Depozitul de armament de la Ciorogarla era descuiat
Depozitul de armament de la Ciorogarla era descuiat

In timp ce procurorii militari ii cauta in continuare pe autorii marelui jar de la depozitul unitatii militare de langa Ciorogarla, la ministerul apararii se desfasoara o ancheta interna.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.