Informatii noi in ancheta declansata dupa moartea unui baietel la CMU
Informatii noi au aparut in ancheta declansata dupa moartea unui baietel, intr-un centru medical din Bucuresti. Primul defibrilaror nu a fost folosit deloc, iar cu cel de-al doilea i s-au administrat copilului trei socuri electrice.
Asa spun specialistii care au descarcat cele doua carduri de memorie ale aparatelor. Constatarea lor sustine intr-un fel cele spuse de tatal lui David, care imediat dupa tragedie a declarat ca medicul anestezist s-a pierdut si e posibil sa nu fi stiut cum sa foloseasca aparatul.
Potrivit expertilor din Ministerul Sanatatii, primul defibrilator testat a functionat. Cei de la Centrul Medical Unirea spun, insa, ca medicul a vrut sa foloseasca aparatul doar ca sa vada pulsul.
Alegeri 2024
11:28
Ce atribuții are, de fapt, președintele României. Până unde poate merge puterea primului om în stat conform Constituției
09:31
Câte mandate are voie să aibă un președinte în România. De ce vom avea cu siguranță un nou președinte de anul acesta
08:01
Ciucă îl contrazice pe Ciolacu: România nu poate intra în Schengen de la 1 ianuarie. Nu se poate tehnic
22:26
Ilie Bolojan admite că a discutat cu Elena Lasconi şi cu Mircea Geoană, dar spune că nu le-a cerut celor doi să se retragă
Cat despre cel de-al doilea defibrilator, asa cum arata si raportul medical, acesta a fost folosit corespunzator. Copilului i-au fost administrate la intervale succesive socuri de resuscitare, ultimul cu o intensitate de 221 de jouli. Prea tarziu, insa.
Coinicidenta sau nu, politistii au cerut expertilor din Ministerul Sanatatatii sa verifice inregistrarea examenului RMN. Adica sa vada daca David era in viata in timpul investigatiei.
Si totusi, anestezia s-a facut cu un sedativ pe care medici din Viena nu l-ar fi recomandat. Specialistii spun ca David ar fi putut dezvolta un sindrom rar intalnit, numit PROPOFOL INFUSIONS SYNDROM. Potrivit lor, in lume au fost identificati 21 copii si 14 adulti la care administrarea sedativului a fost letala.