Penescu, patronul FC Arges si Constantin, seful arbitrilor, arestati!

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Cornel Penescu, acuzat de dare de mita, a fost arestat preventiv, marti, pentru 29 de zile, in baza unui mandat emis pe numele sau de magistratii Tribunalului Arges.

14 Aprilie

18:20 In paralel, procurorii anticoruptie se pregatesc sa-i audieze si pe arbitrii care ar fi primit bani pentru a ajuta echipa FC Arges.

18:00 Fiecare inculpat din dosar a fost incarcerat intr-o alta celula, insa impreuna cu diversi arestati pentru fapte cu violenta. Probabil ca anchetatorii vor sa se asigure astfel ca cei patru nu pun la cale vreo strategie de aparare. Cu totii pot primi pachet zilnic de la rude, care insa nu au acces la ei. De asemenea, nu au voie cu televizor in camera dar pot asculta radioul.

12:31 Prima acuzatie care i-a fost adusa lui Penescu: i-a dat 290.000 de lei lui Gheorghe Constantin, seful arbitrilor ca la meciurile jucate de FC Arges sa arbitreze anumiti centrali, dar si ca sa promoveze un anume arbitru in Liga 1 de fotbal.

Citește și
Gigi Becali
Gigi Becali, la un pas sa petreaca Pastele dupa gratii!
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

A doua acuzatie: a dat suma de 54.000 dolari mai multor arbitri din Liga I de Fotbal pentru a beneficia de arbitraje favorabile in meciurile pe care le disputa echipa lui si inca 3.000 euro unui observator federal delegat la unul dintre meciuri.

A treia acuzatie: a dat 4.000 de euro lui Cristian Libertatu director la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arges la acea vreme, pentru ca acesta sa inchida ochii la neregului gasite in magazinele lui. Banii, sustin anchetatorii au fost dati prin intermediul lui Liviu Facaleata, directorul general al magazinelor, care a fost arestat si el pentru dare de mita.

11:30 DNA face precizari cu faptele pentru care patru persoane, printre care si Cornel Penescu au fost arestate preventiv aratand ca in cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane si ca la dosar au colaborat si ofiteri ai DGIPI.

10:40 Instanta Tribunalului Arges a hotarat, marti, arestarea preventiva pentru 29 de zile, a finantatorului clubului de fotbal FC Arges, Cornel Penescu, a presedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a lui Liviu Facaleata, director general al PIC, si a lui Cristian Libertatu, fost director al OJPC Arges.

00:17 Presedintele CCA, Gheorghe Constantin, precum si Liviu Facaleata, director general al hipermarketului PIC si Cristian Libertatu, fost director la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului Arges, au fost retinuti de procurorii anticoruptie.

13 Aprilie

17:00 Directorul general al FRF, Ioan Angelo Lupescu, a declarat ca spera ca rezultatele anchetei procurorilor DNA sa demonstreze ca CCA nu a fost implicata in cazul conducatorilor si arbitrilor vizati pentru fapte de dare si luare de mita.

16: 40 Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a plecat de la sediul FRF intr-o masina apartinand DNA. Potrivit www.sport.ro, presedintele Comisiei centrale de arbitri Gheorghe Constantin urmeaza sa fie dus la audieri la sediul DNA Pitesti.

16:30 Arbitrul Tiberiu Lajos a declarat ca prestatia sa la partida CS Otopeni - FC Arges a fost laudata de oficialii celor doua echipe: "La acel meci nu mi s-a parut nimic suspect. A fost un meci bun facut de cei de la FC Arges si unul mai slab de cei de la Otopeni. Nu au fost probleme de arbitraj, iar eu am fost notat cu foarte bine(...) Nu ma simt vizat de acest scandal."

16:25 Arbitrul Cristian Nica a declarat ca este consternat de faptul ca numele sau este vehiculat in cazul retinerii finantatorului FC Arges, Cornel Penescu, mentionand ca nu a arbitrat gruparea pitesteana in acest sezon."Sunt consternat, e incredibil ce se intampla. E o acuzatie destul de grava, eu nu am fost instiintat. Sunt liber, inca nu am primit niciun semnal. Am inteles ca e venita pe axa lui FC Arges. Eu nu am arbitrat FC Arges deloc anul asta, nu am nicio legatura", a spus Nica.

15:55 Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat ca Gheorghe Constrantin, seful CCA se afla in sediul FRF, impreuna cu procurorii DNA, si a precizat ca acesta nu este retinut si nu are catuse: "La 7.20, am primit un telefon acasa si mi s-a spus ca a fost pus sigiliu pe biroul lui Gheorghe Constantin. La 7.45, am ajuns la FRF si am luat contact cu cei care se ocupa de acest caz. Mi-au pus la dispozitie doua adrese si un mandat de perchezitionare. Constantin a ajuns intre 10.30 si 11.00. Acum este in biroul lui si pune la dispozitie tot ceea ce i se cere. Nu este retinut, nu are catuse, este impreuna cu avocatul pe care si l-a ales, Doru Viorel Ursu. Multi tintesc la Mircea Sandu, dar dupa 20 de ani nimeni nu a putut sa aduca vreo vina presedintelui Federatiei", a declarat Mircea Sandu.

14:10 Alte trei persoane care ar avea legatura cu presupusul caz de coruptie in care este implicat finantatorul clubului de fotbal FC Arges Pitesti, Cornel Penescu, audiate la DNA.

14.08 Antrenorul echipei FC Arges, Ionut Badea, a declarat, luni, ca nu doreste sa comenteze anchetarea finantatorului clubului pitestean, Cornel Penescu, pentru dare de mita arbitrilor care au oficiat la unele partide ale gruparii alb-violete.

13.20 Finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, presedintele CCA, Gheorghe Constantin, si mai multi arbitri sunt vizati de DNA pentru fapte de dare si luare de mita. Se vorbeste despre 125.000 de euro, bani dati de Penescu arbitrilor. Penescu ar fi dat bani prin intermediul a diverse persoane, pentru a arbitra favorabil meciurile echipei FC Arges. Anchetatorii au stabilit ca suma totala data de Penescu ar fi de 54.000 de euro si 292.000 de lei.

Printre arbitrii vizati ar fi Aurelian Bogaciu, Marcel Savaniu, Cristian Nica si Tiberiu Lajos.

13:10 Preşedintele FC Brasov, Dinu Gheorghe: "Nu mi s-a parut nimic suspect la meciul nostru cu Arges".

13:00
Penescu a declarat la iesirea de la DNA Pitesti, inainte de a fi introdus in duba Politiei, ca nu stie de ce a fost retinut de catre procurori si a transmis doar "sanatate la toata lumea".

12.10 Patronul FC Arges, Cornel Penescu, a fost retinut de catre procurori, astazi, pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore, sub acuzatia de dare de mita.

"Exista suspiciuni privind acuzatia de dare de mita asupra clientului meu. Am inteles ca este vorba despre meciurile lui FC Arges cu Universitatea Craiova, FC Brasov si Gloria Bistrita si ca exista suspiciuni ca domnul Penescu ar fi dat bani unor oameni din fotbal precum Cristian Nica, Marcel Savaniu si Aurel Bogaciu", a spus unul dintre avocatii lui Penescu, Radu Nistor.

Partidele aflate in atentia procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie ar putea fi urmatoarele:

Etapa X-a: FC Arges - Universitatea Craiova, scor 1-1, 3 octombrie 2008 - arbitri: Aurelian Bogaciu - Sorin Caia, Daniel Demetrescu - Robert Dumitru;

Etapa a XIII-a: Gloria Bistrita - FC Arges, scor 2-0, 31 octombrie 2008 - arbitri: Tiberiu Lajos - Ioan Onicas, Florin Stanescu - Ionica Serea;

Etapa a XX-a: FC Brasov - FC Arges, scor 1-0, 15 martie 2009 - arbitri: Sorin Corpodean - Adrian Vidan, Sebastian Gheorghe - Marius Martis.

11.35 Potrivit sport.ro, procurorii DNA l-au monitorizat timp de trei luni pe patronul Cornel Penescu.

11.30 "Este o faza a anchetei in care se intocmesc acte premergatoare acesteia. Nu cunosc cazul in amanunt si deocamdata este prematur sa pot face comentarii acum", a spus Florentin Sorescu, un alt avocat al omului de afaceri pitestean.

Cornel Penescu, vizat de procurorii DNA, s-a aflat la sediul Serviciului Teritorial Pitesti al DNA, pentru a fi audiat in legatura cu descinderile care au avut loc, in aceasta dimineata, la sediul FRF si cel al firmei lui Penescu.

10.13 Anchetatorii DNA au descins la sediul Federatiei Romane de Fotbal, pentru a ridica mai multe acte in legatura cu un dosar instrumentat de Serviciul Teritorial Pitesti. Procurorii au pus sigiliu pe biroul lui Gheorghe Constantin, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor.

"Nu exista nicio legatura intre arestarea lui Becali si cea a lui Penescu"

Vezi cea mai tare balba din 2008, data de Cornel Penescu.

Ramaneti pe www.stirileprotv.ro pentru mai multe detalii.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
"Nu exista nicio legatura intre arestarea lui Becali si cea a lui Penescu"

Florin Sorescu, avocatul lui Cornel Penescu, a declarat in exclusivitate pentru www.stirileprotv.ro ca nu exista nicio legatura intre arestarea lui Gigi Becali si cea a lui Cornel Penescu, desi acelasi procuror se ocupa de ambele cazuri.

Gigi Becali, la un pas sa petreaca Pastele dupa gratii!
Gigi Becali, la un pas sa petreaca Pastele dupa gratii!

Tribunalul Bucuresti a respins recursul avocatilor miliardarului, la finalul unui proces de 10 ore.

Dosarul
Dosarul "Doi si-un sfert": terenul discordiei

224 de hectare in zona Baneasa: un loc in care investitorii au simtit ca se pot face bani multi. Terenul apartine Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, dar a fost concesionat, in 2001, societatii Baneasa Investement.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.