Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Pericolul ascuns in anticonceptionalele luate fara recomandarea medicului. "Inlocuiesc tesutul normal cu unul tumoral"

Embed:

Cata vreme ati luat anti-conceptionale? Indiferent de raspuns, este recomandat sa faceti, anual, o ecografie abdominala.
 

Anticonceptionalele cresc riscul de adenom de ficat. O tumora benigna, care are nevoie de evaluare. Steroizii anabolizanti si anticonceptionalele pot avea acelasi efect la nivelul ficatului.

Steroizii sunt derivati sintetici din hormonul testosteron. Printre altele, cresc masa musculara. Si din acest motiv, au fost integrati in suplimente alimentare pe care le puteti gasi linga orice sala de sport. Acestea nu sunt supuse legislatiei medicamentelor, asa ca doza de steroizi care se gaseste in plic poate sa fie de peste 10 ori mai mare decit doza admisa in scopuri terapeutice. Incetinesc eliminarea bilei. Sucurile biliare stagneaza si apar leziuni in ficat care conduc la fibroza, adica tesut nefunctional.

Dr.Gabriel Mitulescu, medic primar chirurg: „Aceasta fibroza poate duce in timp la constituirea cirozei hepatice, de asemenea datorita retentiei apar chiste in ficat, care singereaza. Pot de asemenea sa faca fibroza si sa apara ciroza”.

Un alt efect este o tumora benigna numita adenom hepatic. „Inlocuiesc testul hepatic normal cu un tesut tumoral”, explica medicul Gabriel Mitulescu.

Adenomul hepatic, o tumora benigna asadar, poate fi determinat si de consumul haotic de anti-conceptionale. Le gasiti in farmacii la liber, se iau doar la recomandarea medicului. Cel mai mare risc al acestor adenoame din ficat este sa re rupa, chiar la traumatisme minore. Pot genera hemoragie interna masiva.

Dr. Vythoulkas Andreas, medic specialist ginecoloc: “Problema apare cind femeile iau pastille care nu sunt bune pentru ele sau fara sa faca analize sau incep sa ia pastila si se duc la doctor dupa 4-5 ani, atunci da, apar riscuri”.

Anti-conceptionale au peste 100 de efecte secundare, dar sunt minore, luate cu aviz medical. Inaintea administrarii acestor medicamente, mergeti la medicul ginecolog. Veti face analize si vi se prescrie medicamentul cel mai potrivit pentru dumneavoastra. Consultul medical si analizele uzuale se repeta an de an, cu rigurozitate.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 12 Martie 2016
Citeste mai multe despre: csid, anticonceptionale, ficat, tumora, adenom, steroizi, pastile,
Ultimele stiri
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed