Pauza alimentară, singura cură de care aveţi nevoie după un Crăciun încărcat

Ultimul update: Miercuri 27 Decembrie 2017 09:24
Data publicarii: Miercuri 27 Decembrie 2017 09:17
Categorie: CSID

”Luaţi o pauză!” Auziţi deseori acest îndemn şi, de obicei, vă gândiţi la momentele de oboseală fizică. Termenul se poate conjuga şi în alte direcţii.

Pauza alimentară este singura cură de care aveţi nevoie, după un Crăciun încărcat. Nu diete cu fructe şi nici medicamente. Acestea nu ajută.

Mese bogate. O plăcere. Pentru creier doar! Mesele bogate sunt cel mai mare stres pentru toate celelalte organe vitale. Aşa că, după zile încărcate alimentar, cel mai bun ajutor pentru propria persoană este pauza alimentară.

Pauză înseamnă 3 mese pe zi cu puţină mâncare. Şi, între mese, cât se poate de multă apă. Ce înseamnă puţin după zile bogate? Puneţi-vă în farfurie cât credeţi că ar fi satisfăcător. Apoi tăiaţi jumătate din conţinutul farfuriei în devafoarea altcuiva de la masă.

Toate reacţiile chimice din organismul uman au loc în condiţii normale dacă farfuria e de dimensiuni modeste. Aceasta în ciuda credinţei celor mai mulţi romani cum că bunăstarea înseamnă mâncare multă.

La ce riscuri se expun cei care beau alcool, după ce consumă mâncare bogată în grăsimi

Pe de altă parte, după ce aţi gustat din toate specialităţile din carne de porc, nu vă păcăliţi cu o cură de fructe. O să vi se facă rapid foame şi veţi mânca prea multe fructe.

Cristina Bălănescu, nutriționist: ”Fructele sunt bune, dar dacă depăşim un kilogram de fructe pe zi această cantitate se va transforma în colesterol. Aceasta deoarece fructoza din fructe este tot zahăr, care va fi transformat, de către ficat, în grăsime.”

Aşadar, pe lângă pauză alimentară, în toată această ecuaţie a sărbătorilor culinare, ar trebuie să apară mişcarea. Are rol de medicaţie pentru sănătatea tuturor organelor implicate în digestie, dar şi pentru vasele de sânge, bombardate de cholesterol circulant în această perioadă.

O alimentație bazată doar pe fibre declanșează boli vasculare

O alimentație bazată doar pe fibre declanșează boli vasculare

copil bolnav, cu febra

Copiii pot surzi din cauza răcelilor netratate. Când se scot amigdalele

Cum putem să înlocuim plăcere de-a fuma cu o altă stare de bine

De ce nu este recomandat să ignorăm alunițele și petele apărute pe piele

„One day check-up”, soluția care ne ajută să prevenim apariția bolilor

Cum trebuie să procedăm, dacă vrem să slăbim echilibrat

Pancreasul, prima victimă a exceselor alimentare. Cum ajunge să "dea rateuri"

unt

Cât de mult unt au voie să consume copiii. Greşeala făcută de părinţi