Viktor Orban: "Afluxul de imigranti catre Europa este fara sfarsit". Ungaria, pregatita sa ridice un nou gard

viktor orban

Premierul ungar, Viktor Orban, a declarat vineri la radioul public ca afluxul de imigranti catre Europa este ''fara sfarsit'', relateaza Reuters si MTI.

''Realitatea este ca Europa este amenintata de un aflux masiv de persoane. Multe zeci de milioane de persoane ar putea veni in Europa. Acum vorbim despre sute de mii, dar anul viitor vom vorbi despre milioane (de persoane) si nu exista sfarsit la aceasta'', a declarat Orban la Radio Kossuth. ''Dintr-odata ne vom vedea in situatia ca suntem o minoritate pe propriul continent'', a estimat premierul ungar, facand apel la Europa ''sa dea dovada de fermitate in apararea frontierelor sale'', scrie Agerpres.

Vorbind despre convorbirile sale de joi de la Bruxelles, Orban a mai spus la radioul public ca exista mari diferente de opinie intre Uniunea Europeana si Ungaria, deoarece majoritatea liderilor din UE cred ca oricine ar trebui sa fie lasat sa intre in UE. ''Dar daca lasam pe oricine (sa intre in UE), atunci aceasta inseamna sfarsitul Europei'', a declarat Orban, adaugand ca imigratia in masa catre continentul european va fi ''fara sfarsit''.

Referindu-se la situatia din Gara Keleti din Budapesta, Orban a afirmat ca, la originea haosului, se afla comunicarea germanilor, care au lansat o invitatie ce s-a dovedit apoi a fi ''o promisiune falsa''.

Viktor Orban spune ca, daca va fi nevoie, Ungaria va ridica un gard si la granita cu Croatia

Citește și
victor ponta - gov.ro
Ponta ii da replica premierului ungar: "Atitudinile lui Viktor Orban sunt jignitoare la adresa Romaniei"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a avertizat joi la Bruxelles ca tara sa ar putea ridica un gard de-a lungul granitei cu Croatia, asa cum a facut-o cu Serbia, in cazul in care va constata ca exista o crestere a afluxului de migranti si de refugiati dinspre Croatia, transmite agentia Hina.

Sursa citata mentioneaza ca Orban a facut aceste declaratii la o conferinta de presa pe care a sustinut-o la sfarsitul vizitei efectuate la Bruxelles, unde seful guvernului ungar a purtat discutii cu lideri ai institutiilor europene.

Orban este deja criticat pentru gardul de sarma ghimpata ridicat de-a lungul frontierei cu Serbia, pe o lungime de 175 de kilometri, aminteste Hina. insa Viktor Orban se declara pregatit sa construiasca un gard similar si la frontiera cu Croatia, in cazul in care va fi nevoie.

Pe de alta parte, agentia MTI transmite vineri ca politia ungara a interceptat joi in sudul tarii 2.617 de persoane care trecusera ilegal frontiera ungaro-sarba, printre acestia numarandu-se si 546 de copii. Politia din judetul Csongrad (sud) a informat intr-un comunicat de presa ca migrantii au fost interceptati in zone situate in apropierea punctului de trecere de la Roszke. Majoritatea spuneau ca vin din Siria, Afganistan si Pakistan. Politia a inceput procedurile de imigratie impotriva celor care au intrat ilegal in Ungaria, se mai mentioneaza in comunicatul politiei din Csongrad.

La nivelul intregii tari, politia a retinut 3.313 persoane, printre ele si 12 suspecti de trafic de fiinte umane si trei suspecti de falsificare de documente, a anuntat politia nationala.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Presa a descoperit de ce
Presa a descoperit de ce "zidul anti-imigranti" al Ungariei nu este eficient. Guvernul Orban da legi pentru a proteja gardul

Lung de 175 de kilometri, “zidul anti-imigranti” al premierului maghiar Viktor Orban ar fi trebuit sa apere Ungaria de valurile de refugiati. Numai ca nu a fost asa. Iar jurnalistii belgieni au si explicatia.

Ponta ii da replica premierului ungar:
Ponta ii da replica premierului ungar: "Atitudinile lui Viktor Orban sunt jignitoare la adresa Romaniei"

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca afirmatiile premierului ungar Viktor Orban ca lider politic fata de Romania sunt jignitoare.

Guvernul maghiar sustine ca Viktor Orban NU a postat pe Facebook
Guvernul maghiar sustine ca Viktor Orban NU a postat pe Facebook "simboluri revizioniste". Ce explicatie a dat Budapesta

La o zi dupa ce Ministerul roman de Externe a criticat fotografiile postate de premierul maghiar pe Facebook, biroul de presa al lui Viktor Orban a venit cu o replica.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.