Camere de supraveghere si soft de recunoastere faciala, in cel mai "popular" WC din Beijing. Primaria vrea sa opreasca hotia

WC camera supraveghere

Masura bizara a autoritatilor chineze, care au instalat camere de supraveghere la unul dintre cele mai “vizitate” WC-uri publice din capitala tarii.

Masura a fost luata din cauza furturilor de hartie igienica de la toaleta publica de langa Templul Cerului, una dintre cele mai vizitate atractii turistice din Beijing. Potrivit Guardian, autoritatile au o problema nu atat cu turistii, cat cu varstnicii care locuiesc in zona si care, inainte de adoptarea masurii, veneau zilnic sa-si faca aprovizionarea cu hartie igienica.

Primaria a instalat camere si un dispozitiv de recunoastere faciala, astfel ca doar cei care sunt scanati si recunoscuti drept clienti fara probleme ai toaletei sa primeasca hartie igenica. Ei trebuie sa stea 3 secunde in fata unei camere HD, fara ochelari, sapca sau palarie, pentru ca trasaturile faciale sa le fie scanate. Daca au vizitat de prea multe ori toaleta sau au trecut mai putin de 10 minute de la ultima vizita, nu vor primi hartie.

Insa, deoarece dispozitivul este destul de complicat de folosit, WC-ul public are nevoie si de personal care sa explice cum se utilizeaza aparatul. In plus, aparatul mai da si erori sau scaneaza greu fetele utilizatorilor, producand intarzieri nu tocmai dorite intr-un astfel de moment. Iar daca aparatul se strica complet, angajatii au primit dispozitii sa incerce sa tina minte fetele clientilor si sa nu le dea hartie igienica celor care vin prea des.

“Credeam ca WC-ul e singurul loc in care am dreptul la intimitate, dar ma supravegheaza chiar si acolo”, spune un utilizator al retelei Weibo.

Citește și
toaleta avion
Un zbor New York-Paris a facut "pauza de pipi" in Irlanda. Ce se intamplase cu toaletele din avion
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”
Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Au vrut sa isi faca nunta pe o insula greceasca, dar au avut parte de un cosmar.
Au vrut sa isi faca nunta pe o insula greceasca, dar au avut parte de un cosmar. "In a doua saptamana, picam ca mustele"

Un cuplu din Marea Britanie a avut parte de o nunta de cosmar intr-un resort turistic din Grecia.

Un zbor New York-Paris a facut
Un zbor New York-Paris a facut "pauza de pipi" in Irlanda. Ce se intamplase cu toaletele din avion

Situatie bizara pe o cursa a liniei aeriene OpenSkies.

Cozi de doua ore la toaleta Muzeului Guggenheim din New York. Vasul de WC din aur masiv, intitulat
Cozi de doua ore la toaleta Muzeului Guggenheim din New York. Vasul de WC din aur masiv, intitulat "America"

Muzeul de arta contemporana Guggenheim din New York este renumit pentru operele sale bizare si uneori exorbitant de scumpe. Piesa "America" nu se dezice de la aceasta regula si atrage sute de curiosi, presati de nevoi fiziologice.

Peste 1.000 de scoli din Romania isi primesc maine elevii fara apa si cu WC in curte
Peste 1.000 de scoli din Romania isi primesc maine elevii fara apa si cu WC in curte "Sunt probleme nerezolvate de decenii"

Romania continua sa aduca din multe pucte de vedere mai degraba cu o tara din Africa decat cu una din UE. In 2016, multe scoli continua sa nu aiba apa curenta, recunosc oficialii din minister.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.