Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Talentul poate imbraca cele mai diverse forme sau uniforme! La Cluj un medic castiga premii peste premii la competitii

Embed:

Un politist, un medic si un sofer de ambulanta din judetele Cluj si Maramures nu au renuntat la pasinunea lor, desi in viata de zi cu zi munca pe care o fac este una foarte solicitanta.

Viata la tara, cu traditiile ei frumoase - la scara mica. Toate aceste machete ies din mainile lui Gheorghe Breha, sofer pe ambulanta in Baia Mare. Atunci cand nu alearga sa salveze pe cineva, barbatul se refugiaza in atelierul sau, unde trasforma bucati de lemn in mici opere de arta.

In ultimul timp, hobby-ul sau a devenit si afacere. Machetele sale se vand cu preturi ce pornesc de la 20 de lei si ajung pana la 250 de lei.

Gheorghe Breha, sofer pe ambulanta: "Ma inspir din viata satului. Am inceput cat de cat sa-mi rotunjesc veniturile."

Adrian Molnar este medic primar in chirurgie cardiovasculara si directorul Institutului inimii din Cluj. Profesia nu l-a facut sa uite insa de pasiunea sa, fotografia. De cate ori are timp, se refugiaza in spatele aparatului foto.

Adrian Molnar, directorul Institutului Inimii Cluj: "Ne confruntam zilnic cu partea urata sa zic asa a vietii - boala, si atunci cautam un refugiu undeva spre frumos, spre liniste, spre pace, spre alte orizonturi."

Spre alte orizonturi priveste si Gabriel Rusu, care a lucrat timp de 11 ani,ca ofiter de investigatii criminale, iar acum este directorul adjunct al Scolii de Agenti de Politie din Cluj. Fascinat de desen inca de cand era copil, isi creioneaza singur povestile cu benzi desenate.

Gabriel Rusu, Director Adjunct la Scoala de Ageni de Politie Cluj: " Rigoarea, grija pentru detaliu, atentia si cultul pentru lucrul bine facut, cred ca sunt elementele commune a meseriei de politist si a indeletnicirii de grafician."

Gabriel Rusu are lucrari premiate la diverse competitii, publicate in reviste de specialitate si unele incluse in expozitii internationale.


 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 8 Martie 2017
Citeste mai multe despre: Ardeal, Cluj, pasiuni, premii,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed