Mesajele pe care le-a primit Iohannis de la tineri, duminica noapte, la sarbatoarea din Piata Universitatii

Ultimul update: Joi 20 Noiembrie 2014 06:58
Data publicarii: Luni 17 Noiembrie 2014 12:43
Categorie: Alegeri Prezidentiale 2014

Victorie detasata pentru Klaus Iohannis, candidatul ACL pentru functia de sef al statului. Ultimele cifre, oferite de Biroul Electoral Central la ora 10:00, arata clar optiunea majoritatii.

54,50% dintre alegatori l-au vrut pe Iohannis ca presedinte al Romaniei, in vreme ce Victor Ponta a reusit sa stranga numai 45,49% de voturi. Intr-o dezlantuire de bucurie, mii de oameni s-au adunat duminica seara in Piata Universitatii, unde au stat pana tarziu in noapte. Alaturi de ei s-a aflat, pentru cateva minute, si Klaus Iohannis, castigatorul scrutinului.

Dupa ce victoria a devenit clara, Klaus Iohannis a coborat in mijlocul multimii din Piata Universitatii. Klaus Iohannis a dat mana cu oamenii din Piata, insa nu a sustinut niciun discurs.

Pana sa se bucure, insa, pentru victoria lui Klaus Iohannis, miile de oameni adunati in Piata Universitatii au protestat fata de felul in care au fost organizate alegerile in strainatate.

"Toata tara este in momente de criza alaturi de diaspora, care au dreptul si merita sa voteze", spune un tanar.

"Sunt foarte multi prieteni de-ai mei care stau in diaspora la cozi, stau de 7-8 ore si n-au reusit sa voteze", spune altcineva.

Inainte de a ajunge in Piata, au trecut prin fata Guvernului, unde pret de zeci de minute, inconjurati de jandarmi, si-au strigat nemultumirile. Si in apropierea sediului USL s-a protestat, iar pe tot traseul, miile de oameni au fost sustinuti de soferii aflati in trafic.

REZULTATE FINALE, ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. BEC: Iohannis: 54,50 %, Ponta 45,49%. Noua HARTA a Romaniei in doua culori

REZULTATE FINALE, ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. BEC: Iohannis: 54,50 %, Ponta 45,49%. Noua HARTA a Romaniei in doua culori

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis si-a sarbatorit aseara victoria alaturi de liberalii din Sibiu. Ce meniu a ales viitorul presedinte

Neregulile majore in alegerile prezidentiale 2014, semnalate de observatori: Turism electoral in 16% din sectiile de votare

Portretul presedintelui ales al Romaniei, Klaus Iohannis. Totul despre casele, familia si principiile acestuia

Ion Iliescu

Ion Iliescu explica succesul lui Klaus Iohannis. "A venit cu un mesaj nou, care a avut priza la public"

Sectiile de votare in care Victor Ponta a avut aproape 100% din voturi. Intr-un sat din Teleorman, Iohannis a luat 79%

Rezultate finale in diaspora. Iohannis, votat de 89,73% dintre romanii din strainatate; Ponta a castigat doar in Palestina