Vremea de marți, 9 august 2022. Prognoza meteo pentru perioada 10-12 august

Vremea

Vremea de marți, 9 august 2022, se anunță a fi instabilă în mai multe zone din țară. Meteorologii anunță ploi cu averse torențiale și vijelii însoțite chiar de grindină pe alocuri, anunță Administrația Națională de Meteorologie.  

 

Prognoza meteo pentru marți, 9 august, în toată țara

Meteorologii anunță că vremea va fi în general instabilă în vestul, centrul și nordul țării, unde vor fi perioade, mai ales după-amiaza și seara, cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și pe arii restrânse, cu precădere în zonele montane și submontane, 40...60 l/mp. În sud și sud-est local va mai fi caniculă și disconfort termic, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități; cerul va fi variabil și doar pe suprafețe mici se vor semnala fenomene specifice instabilității atmosferice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în estul Munteniei, Dobrogea și sudul Moldovei.

 

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 25 și 37 de grade, iar cele minime între 13 și 23 grade

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Vremea de marti 9 august

Vremea de poimâine, 10 august, în țară

Prognoza ANM anunță că vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor marca o scădere în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil cu înnorări accentuate, averse și descărcări electrice în sud-vest, centru și nord-est și pe arii restrânse în rest. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 20...30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Vântul va avea temporar intensificări în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei, la munte, iar la viteze mai mici și în Banat și Crișana, precum și de scurtă durată asociate averselor.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 21 și 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiuni și 21 de grade pe litoral.

Vremea de joi, 11 august, în țară

În cursul zilei de joi, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări temporare și mai ales după-amiaza și seara, local în nordul, centrul și sud-vestul țării și pe arii mai restrânse în rest vor fi averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice. Izolat vor fi cantități de apă însemnate și condiții de grindină.

Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, dar de scurtă durată și asociate ploilor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 32 de grade, iar cele minime între 9 grade în depresiunile intramontane și 21 de grade pe litoral.

Vremea de miercuri 10 august

Prognoza meteo pentru vineri, 12 august

În ultima zi din săptămână, vremea se va încălzi în toată țara. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice local în jumătatea de nord-est și pe alocuri în restul teritoriului.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul zilei în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 33 de grade, iar cele minime între 10 și 20 de grade, ușor mai ridicate pe litoral.

Vremea de mâine, 9 august, în București

Pentru marți, 9 august, meteorologii anunță că în București valul de căldură va persistă și va fi caniculă, cu disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 35...37 de grade, iar cea minimă de 18...20 de grade.

Prognoza meteo pentru 10-12 august în București

În zilele care urmează, în Capitală, valorile termice vor marca o scădere semnificativă față de zilele precedente, iar gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere. Cerul va avea temporar înnorări, iar probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai ridicată după-amiaza. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări ziua. Temperatura maximă va fi în jur de 28 de grade, iar cea minimă de 15...17 grade.

Joi, cerul va avea înnorări temporare și mai ales după-amiaza și seară vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 15...17 grade.

Pentru ultima zi a săptămânii, vineri 12 august, meteorologii anunță că vremea va deveni călduroasă în orele amiezii, astfel că temperatura maximă va fi de 30...32 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 17...19 grade.

Vremea de mâine 9 august, la munte

În zona montană, marți, vremea va fi în general instabilă și vor fi perioade, mai ales după-amiaza și seara, cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp. Valorile termice vor fi în scădere ușoară.

Prognoza meteo pentru perioada 10-12 august la munte

Pentru miercuri, 10 august, în zona montană meteorologii anunță că vremea se va menține în general instabilă, iar valorile termice vor continua să scadă. Cerul va fi variabil cu înnorări accentuate, averse și descărcări electrice pe arii extinse în masivele sudice și sud-vestice și local în rest. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 20...30 l/mp și izolat 40 l/mp. Vântul va avea temporar intensificări.

În următoarea zi, joi 11 august, cerul va avea înnorări temporare și mai ales după-amiaza și seara, local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi cantități de apă însemnate și condiții de grindină. Valorile termice nu vor avea variații semnificative față de ziua anterioară.

La finalul săptămânii, la munte, vremea se va încălzi. Cerul va avea înnorări temporar accentuate în Carpații Orientali și pe alocuri în restul zonei montane, unde vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul zilei.

Vremea de mâine, 9 august, la mare

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a litoralului, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură umezeală - ITU, va depăși, pe arii relativ extinse, pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări trecătoare (rafale în general de 40...55 km/h).

Temperaturile maxime se vor încadra între 30 și 33 de grade, iar cele minime între 21 și 23 de grade.

Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 25 și 28 de grade.

Prognoza meteo la mare în perioada 10-12 august 2022

Meteorologii anunță că miercuri vremea se va răcori față de intervalul precedent, dar se va menține local călduroasă. Disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură umezeală - ITU, va atinge local, pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare ziua. Vântul va sufla moderat, cu intensificări trecătoare (rafale în general de 50...60 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 31 de grade, iar cele minime între 19 și 21 de grade.

Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 24 și 28 de grade.

Pentru joi, 11 august, pe litoral, metrologii anuță vreme caldă, izolat călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare ziua, când, vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări trecătoare mai ales ziua. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 31 de grade, iar cele minime între 19 și 21 de grade.

Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 24 și 27 de grade.

Vineri, în ultima zi dinaintea minivacanței de Sf. Maria, la mare, vremea va fi caldă, izolat călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare ziua, când, vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare ziua. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 31 de grade, iar cele minime între 20 și 22 de grade.

Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 24 și 27 de grade.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Vremea azi, 2 iunie. Zonele din România în care temperaturi ajung la 33 de grade Celsius
Vremea azi, 2 iunie. Zonele din România în care temperaturi ajung la 33 de grade Celsius

Vremea rămâne caldă. Temperaturile trec de 30 de grade în sudul și în estul României și ajung pe la 34 de grade în Muntenia.  

Vremea azi, 1 iunie. Vara începe cu o zi cu soare și temperaturi ridicate
Vremea azi, 1 iunie. Vara începe cu o zi cu soare și temperaturi ridicate

Prima zi de iunie ne aduce vreme caldă, chiar foarte caldă în sudul și în estul Românei.

Temperaturi peste cele obişnuite în luna iunie. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Temperaturi peste cele obişnuite în luna iunie. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Temperaturile se vor situa peste valorile obişnuite, pe tot parcursul lunii iunie, anunţă vineri, meteorologii, care au făcut publică prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.