Traficul, redeschis pe A2; situatia drumurilor pe care se circula in conditii de iarna. Curse aeriene intarziate

×
Codul embed a fost copiat

Traficul rutier a fost reluat, miercuri, pe tronsonul Drajna - Lehliu-Gara al autostrăzii A2, pe ambele sensuri, a anuntat Centrului Infotrafic. Insa pe multe drumuri din tara se circula greu.

UPDATE 17:00 Iarna a revenit in forta si in mai multe zone din centrul si sud-estul tarii iar meteorologii au emis cod galben de ninsori si viscol pentru 8 judete. Ninge abundent inca de azi noapte iar pe drumuri se circula in conditii de iarna. Problemele in trafic nu au intarziat sa apara: zeci de masini au derapat, s-au tamponat sau au iesit din decor astfel ca mai multe persoane au ajuns la spital.

In judetul Prahova s-au inregistrat 9 accidente soldate cu 16 victime. Cel mai grav s-a petrecut pe DN1, la intrarea in localitatea Pucheni. Un autoturism care a derapat, a ajuns pe contrasens unde a izbit alte doua masini. Prefectura Prahova a convocat comandamentul de urgenta la care au luat parte politisti, pompieri dar si reprezentanti au Ambulantei si cei de la Electrica.

Intre timp, politstii din Prahova au si amendat Primaria din Paulesti pentru ca nu a imprastiat la timp material antirderapant, ceea ce a dus la un accident soldat cu doi raniti usor. In Dambovita, cel mai dificil se circula pe drumurile judetene si comunale unde utilajele de deszapezire nu au ajuns inca. Un camion a stat 10 ore rasturnat intre orasul Racari si Butimanu.

Intre Brasov si Predeal, un sofer de 65 de ani a derapat intr-o curba, a iesit de pe sosea si a izbit un stalp care s-a rupt si a cazut pe masina. Barbatul de la volan a scapat insa cu rani usoare. Si in judetele Braila si Vrancea ninsoarea si poleiul le-au intins soferilor capcane. Doua TIR-uri au derapat si alte doua autotrenuri au fost trase preventiv pe dreapta. Meteorologii au emis cod galben de ninsoare, viscol si polei pentru judetele Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Ilfov si jumatatea nordica a judetului Arges. Intrata in vigoare azi dimineata la 10, avertizarea este valabila pana maine la ora 9.

Citește și
foc casa
O familie cu 10 membri a ajuns pe drumuri, dupa ce casa le-a fost arsa. Incendiul ar fi izbucnit de la un televizor
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

UPDATE 11:40 Traficul rutier a fost reluat, miercuri, pe tronsonul Drajna - Lehliu-Gară al autostrăzii A2, pe ambele sensuri, a anunţat Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

UPDATE 11:20 Sapte curse, doua Tarom si cinci Blue Air, inregistreaza intarzieri miercuri pe aeroportul Henri Coanda, potrivit informatiilor afisate pe site-ul aeroportului, dar niciuna nu este anulata din cauza ninsorii si a poleiului, potrivit unui comunicat al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti.

Cursa Tarom cu cea mai mare intarziere ar fi trebuit sa decoleze de pe Henri Coanda la ora 8:00, cu destinatia Iasi. A doua cursa Tarom, care vine dinspre Chisinau, ar trebui sa aterizeze pe Henri Coanda la ora 10:45, dar ora estimata de sosire este 11:04. O cursa Blue Air trebuia sa decoleze la ora 8:55 cu destinatia Bruxelles, alta la ora 9:00 cu destinatia Londra, iar alta la 9:05 cu destinatia Stuttgart. A patra cursa Blue Air cu intarziere ar fi trebuit sa plece de pe Henri Coanda la ora 9:05 catre Beauvais (Franta), iar a cincea, la aceeasi ora, spre Torino. Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) a anuntat ca nicio cursa nu este anulata, dar traficul se desfasoara in conditii de iarna.

UPDATE 11:00 Traficul rutier a fost reluat, miercuri, pe tronsonul Fundulea - Lehliu-Gara (km 65-105) al autostrazii A2, sensul spre Constanta, ramanand insa deviat pe ambele sensuri intre Drajna si Lehliu-Gara, potrivit centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

"Incepand cu ora 9,15, a fost redeschis tronsonul Fundulea - Lehliu-Gara al autostrazii A2, pe sensul de mers Bucuresti - Constanta (sensul Constanta - Bucuresti nu a fost inchis). Din cauza poleiului, traficul rutier ramane deviat (de la ora ora 5,30) de pe tronsonul Drajna - Lehliu-Gara (km 65-105) al autostrazii A 2 pe DN 3A, in ambele sensuri. Ploaia indeparteaza materialul antiderapant si exista risc de producere a unor accidente rutiere", se precizeaza intr-un comunicat al centrului Infotrafic transmis AGERPRES.

Conform aceleiasi surse, in judetul Cluj traficul rutier se desfasoara in conditii de ceata densa pe DN1, pe tronsonul Piatra Craiului - Huedin - Capusu Mare, vizibilitatea fiind, pe alocuri, redusa sub 10 metri.

Pe tronsonul Turda - Cluj-Napoca si pe autostrada A3, in zona Turda, vizibilitatea scade sub 100 de metri. In conditii de ceata densa si vizibilitate redusa se circula si in judetul Timis, pe DN59 si DN69. "Ninge abundent in judetul Vrancea, iar pe partea carosabila a drumurilor nationale exista portiuni cu zapada (stratul fiind de 3-5 centimetri). Se actioneaza cu utilaje de deszapezire si de imprastiere a materialului antiderapant", se mai mentioneaza in comunicat.

Pe autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti ninge abundent. Intre kilometrii 14 si 31 carosabilul este acoperit partial cu zapada, iar intre kilometrii 31 si 68 stratul masoara, pe alocuri, aproape cinci centimetri, intervenindu-se cu utilaje.

Pe autostrada A1 Bucuresti - Pitesti ninge slab, iar in judetul Braila se circula ingreunat, din cauza poleiului, pe DN2B Braila - Buzau, dar si pe alte tronsoane ale unor drumuri nationale.

Ploaie inghetata si polei

"Foarte greu se circula din cauza ploii, vantului. O ploaie mocaneasca asa... Ingheata, e polei", spune un sofer.

A fost panica si in Craiova, pe DN 64, dupa ce un autocar in care erau 18 persoane care urmau sa plece in Spania, s-a rasturnat, din cauza stratului de zapada depus pe sosea. Doua persoane au fost ranite si transportate de urgenta la spital.

Se circula greu si în judetul Cluj, pe DN1, in conditii de ceata densa, iar vizibilitatea este pe alocuri, sub 10 metri.

 

De asemenea, pe autostrada A1 Bucuresti - Pitesti ninge slab.

Meteorologii au emis o informare meteo de precipitatii si intensificari ale vantului pana maine dimineata, dar si atentionari de polei pentru judetele Buzau, Braila, Ilfov, Ialomita si Teleorman.

Restrictii de circulatie anuntate de Centrul Infotrafic

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, din cauza poleiului, incepand cu ora 5:30, traficul a fost deviat de pe tronsonul Drajna - Lehliu-Gara (kilometrii 65-105) al Autostrazii A2 pe DN3A, in ambele sensuri. Masura a fost luata deoarece ploaia indeparteaza materialul antiderapant si exista risc de producere a unor accidente rutiere.

Si in judetul Braila se circula ingreunat, din cauza poleiului, pe DN2B Braila - Buzau, dar si pe alte tronsoane ale unor drumuri nationale.

Potrivit sursei citate, in judetul Cluj, pe DN1, pe tronsonul Piatra Craiului - Huedin - Capusu Mare, traficul rutier se desfasoara in conditii de ceata densa, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 10 metri.

Pe Autostrada A1 Bucuresti - Pitesti ninge slab, iar in judetul Giurgiu a nins pe DN5 si DN6 si s-a actionat cu utilaje. Ninge abundent si in judetul Olt, pe DN6, DN54 si DN64. Douasprezece judete si Capitala sunt sub cod galben de polei, miercuri dimineata.

 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Bugetul pe 2017, dezbatut in plen. UDMR se mai gandeste daca il voteaza, Traian Basescu l-a comparat cu un ceferist beat
Bugetul pe 2017, dezbatut in plen. UDMR se mai gandeste daca il voteaza, Traian Basescu l-a comparat cu un ceferist beat

Legea Bugetului a ajuns luni in faza dezbaterilor din plen. In timp ce premierul a prezentat planul sau de a construi spitale, scoli, crese, drumuri si autostrazi, opozitia i-a numit proiectul: "o pacaleala".

O familie cu 10 membri a ajuns pe drumuri, dupa ce casa le-a fost arsa. Incendiul ar fi izbucnit de la un televizor
O familie cu 10 membri a ajuns pe drumuri, dupa ce casa le-a fost arsa. Incendiul ar fi izbucnit de la un televizor

Casa unei familii din localitatea Dragomiresti, de langa Targoviste, a fost cuprinsa de flacari violente.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.