Surse: Ministrul Sanatatii ar putea fi demis in urma tragediei bebelusilor bolnavi din Arges. Cine va fi numit in locul sau

Ultimul update: Duminica 21 Februarie 2016 07:05
Data publicarii: Joi 18 Februarie 2016 17:30
Categorie: Actualitate
Patriciu Achimas-Cadariu

Patriciu Achimas-Cadariu ar putea fi inlocuit de la sefia Ministerului Sanatatii, afirma surse de la Palatul Victoria. Premierul ar fi nemultimit de modul in care demnitarul a gestionat situatia copiilor bolnavi din Arges.

In locul sau, la Ministerul Sanatatii ar putea veni academicianul Ioanel Sinescu, proaspat reales rector al Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti. Premierul Dacian Ciolos a anuntat, miercuri, in plenul Senatului, ca a cerut ministrului Patriciu Achimas-Cadariu, sa prezinte zilnic informatii despre rezultatele anchetei efectuate in cazul copiilor internati la Spitalul "Marie Curie" cu sindrom hemolitic-uremic.7 copii se afla in continuare in spital iar acum specialistii straini au venit in ajutorul celor din tara, care nu au reusit sa gaseasca cauza acestei tragedii.

Tot miercuri Patriciu Achimas-Cadariu, a declarat ca au fost parcurse toate etapele standard ale unei anchete in cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic, insa nu a fost descoperit "agentul etiologic", ci acesta este doar "banuit".

Potrivit ministrului, copiii s-au imbolnavit de la o bacterie care se gaseste in materii fecale, in mizerie. El a spus ca raportarea cazurilor a fost tardiva, desi regula in astfel de situatii prevede un termen de 24 de ore.

Sunt revoltat fiindca le luam totul a la lejer in sensul in care nu raportam si asta probabil se intampla in diferite situatii, zicand ca nu o sa se intample nimic. Asta este probabil logica sau ma gandesc ca este genul de logica 'lasa-ma sa te las, nu se va intampla nimic'. Si uita-te ca se intampla si se pot intampla drame ca aceasta. Asta dovedeste ca modul acesta este absolut incalificabil", a declarat ministrul
 

cover prima achimas copii arges Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Patriciu Achimas-Cadariu Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Tragedia bebelusilor bolnavi a scos parintii in strada la Pitesti. Medicii s-au plans ministrului ca NU au medicamente

Tragedia bebelusilor bolnavi a scos parintii in strada la Pitesti. Medicii s-au plans ministrului ca NU au medicamente

coruptie

Reglementările care i-ar putea lăsa fără bunuri pe cei care se îmbogăţesc prin fraude

Femeia rănită joi de o bucată de tencuiala a fost externată

Suspiciuni de fraudă la Casa de ajutor reciproc din Abrud. Acuzaţiile clienţilor

hot prins

Hoţul care şi-a luxat glezna în timp ce încerca să scape, arestat pentru furt

Femeie găsită înecată lângă Curtea de Argeş. Motivul pentru care s-a sinucis

Scandal într-o benzinărie. Doi şoferi s-au luat la bătaie în faţă poliţiştilor