Explicatia din spatele imaginilor filmate de Sorin Radu, preluate in toata lumea: "100% eu am provocat avalansa"

×
Codul embed a fost copiat

Un roman a supravietuit miraculos unei avalanse in Muntii Parang. Si mai mult decat atat, a si surprins momentul extrem.

Numele sau este Sorin Radu, iar imaginile tulburatoare au fost preluate de presa din intreaga lume, inclusiv de prestigioasele ''Time'' si '' Daily Mail".

"Avalansa a fost provocata suta la suta de mine" ne-a marturisit vineri supravietuitorul, pe care cineva acolo sus l-a iubit.

Aceste momente de cosmar s-au derulat la 2.135 de metri altitudine, in Varful Papusa din Parang. Tanarul snowboarder care a trait aceasta experienta se numeste Sorin Radu. Are propria afacere in publicitate, iar in timpul liber este voluntar la Salvamont. Urcase pe munte ca sa se antreneze pentru un concurs si, chiar daca a prevazut pericolul, nu s-a oprit.

"Se vedea ca este un strat subtire de zapada proaspat si sub era un strat inghetat si acela a fost cam primul semn ca ar putea sa existe o problema de genul", a spus Sorin Radu.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

"Am plecat, am incercat sa iau o trasa cat de cat liniara tocmai ca sa evit acest pericol, sa se declanseze avalansa", a adaugat snowboarder-ul.

Simplul sau antrenament se putea incheia cu o tragedie.

"100% a fost provocata de mine. Avalansa, se si vede, a fost provocata de mine dupa ce am facut cel de-al doilea viraj. Am incercat sa gasesc o metoda sa ies in lateral, laterala din spate era cu avalansa, in dreapta era stanca. Am preferat pur si simplu sa ma pun pe spate si sa plutesc in avalansa, sa stau tot timpul la suprafata", a mai spus barbatul.

In cazul unei avalanse, cel mai mare pericol este sa ramai ingropat in zapada si sa mori asfixiat. Exista, insa, si riscul inghetului sau a unor grave traumatisme.

"Au fost cazuri cu baieti pe care i-au gasit in avalansa si aveau piciorul rupt, la distanta de 2-3 metri de corp", spune Sorin Radu.

Din fericire, nu a fost si cazul lui Sorin. "Eram cam la jumatate de metru, un metru, maxim, ingropat in zapada, iar acesta a fost finalul avalansei. Am iesit din zapada cam in 30 de minute si dupa aceea a fost totul ok. Nu am nici o problema, nu am nici o lovitura", a spus aventurierul.

Imaginile surprinse de Sorin cu un GoPro, montat pe casca, au fost preluate de presa internationala si au facut inconjurul lumii. Romanul nostru nu sfatuieste pe nimeni sa porneasca intr-o astfel de aventura, dar recunoaste ca el nu se va opri aici.

"Cu siguranta voi mai incerca acest lucru. Sper sa nu se mai ajunga la aceeasi experienta", a incheiat Sorin Radu. In urma cu doar cateva zile, ase skiori si-au pierdut vietile in Alpii elvetieni, tot in urma unei avalanse.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Doua persoane, transportate la spital dupa ce au fost surprinse de o avalansa la Balea Lac. Care este starea acestora
Doua persoane, transportate la spital dupa ce au fost surprinse de o avalansa la Balea Lac. Care este starea acestora

Doi salvamontisti inghititi de-o avalansa, la Balea Lac, in apropiere de cabana Paltinu, n-au crezut ca vor mai scapa cu viata.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.