Si-au lasat familiile de sarbatori si au plecat in misiune pe Mediterana. Cum va supraveghea Romania migratia ilegala

×
Codul embed a fost copiat

Politistii Garzii de Coasta Constanta au fost nevoiti sa-si abandoneze familiile de sarbatori si sa plece in misiune pe nava Stefan cel Mare.

Au fost solicitati sa supravegheze frontierele maritime ale Italiei si Greciei unde fenomenul migratiei ilegale a scapat de sub control. Vor ramane acolo cel putin 3 luni, timp in care vor urmari ambarcatiunile traficantilor de persoane in Marea Mediterana.

In total 21 de politisti ai Garzii de Coasta Constanta au pornit in misiune, iar Anul Nou ii va prinde departe de casa. Agentul sef principal Cristian Stancu va asigura buna functionare a propulsoarelor si sistemelor electrice ale navei. Nu e prima oara cand pleaca de langa ai lui, dar despartirea e de fiecare data grea.

Cristian Stancu, agent sef principal: "Am doi copii, doi baieti unul de 13 ani si unul de 5.
ReporteR: Ce le transmiteti in noaptea de anul nou daca o sa le puteti transmite?
Cristian Stancu: Daca o sa pot lua legatura cu ei o sa le transmit ca totul este bine, o sa le transmit toata dragostea mea.

Adrian Croitoru e proaspat tatic si se afla la prima misiune de durata pe mare.

Citește și
craciun in Jungla de langa Calais
Cum arata Craciunul prin ochii refugiatilor din "Jungla", orasul-ghetou ridicat de imigranti in Franta. GALERIE FOTO
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Adrian Croitoru: "Pentru mine fiind prima misiune a fost destul de greu mai ales ca am si un copil de 11 luni. Chiar astazi este ziua lui, sfantul Stefan."

Nava de patrulare si interventie maritima a Garzii de Coasta Constanta a fost solicitata pe coastele Italiei si Greciei, acolo unde fluxul de imigranti e de necontrolat. La bordul navei se afla inclusiv o unitate de lupta specializata in operatiuni de asalt.

Comisar sef Catalin Paraschiv, comandant nava: "Pentru mine este a cincea misiune de acest tip. Vom participa alaturi de alte forte la actiuni impotriva migratiei ilegale."

Stefan Cel Mare face parte din categoria navelor de ultima generatie si este destinata misiunilor de patrulare, supraveghere maritima, cautare si salvare pe mare, precum si pentru interventii impotriva navelor ostile. Vasul este dotat cu sisteme radar performante, camere de termoviziune si sistem integrat de control al focului.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Presedintele unei tari UE, despre refugiati:
Presedintele unei tari UE, despre refugiati: "E o invazie organizata". De ce le recomanda sa puna mana pe arme

Controversatul lider al Cehiei, Milos Zeman, cunoscut pentru atitudinea sa pro-rusa, a exprimat un punct de vedere insolit asupra crizei refugiatilor.
 

Cum arata Craciunul prin ochii refugiatilor din
Cum arata Craciunul prin ochii refugiatilor din "Jungla", orasul-ghetou ridicat de imigranti in Franta. GALERIE FOTO

Reporterii agentiei spaniole de presa EPA au realizat o serie de fotografii cutremuratoare cu refugiatii din “Jungla” in ajun de Craciun.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.