Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Seful DIICOT cere urmarirea penala a romanilor care intra pe "site-uri jihadiste". Biroul de Terorism a fost reinfiintat

terorist la calculator

Dupa atentatele din capitala Belgiei, autoritatile romane vor sa ia masuri mai drastice pentru a preveni ca astfel de tragedii sa aiba loc si la noi.

Procurorul sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a anuntat, vineri, ca DIICOT a reinfiintat Biroul de Terorism in cadrul Serviciului de Terorism si ca a cerut sa fie introduse in Codul Penal noi infractiuni, precum accesarea repetata a site-urilor cu caracter jihadist, el precizand ca exista suspiciuni de finantare a terorismului inclusiv din Romania, scrie news.ro.

Potrivit lui Horodniceanu, Biroul de Terorism infiintat in cadrul Serviciului de Terorism al DIICOT va fi format initial din doi procurori si se va ocupa de cercetarea infractiunilor de terorism.
Procurorul sef al DIICOT a aratat ca exista suspiciuni de finantare a terorismului inclusiv din Romania, iar tara noastra, care este "parte a Europei", "trebuie sa fie pregatita tot timpul pentru ce este mai rau".

Citeste si: Avertisment SRI - hackerii islamisti au atacat Romania. Ce se stie despre piratii online care sustin cauza ISIS

"Ne vom pregati, trebuie sa ne pregatim, chiar daca suntem la nivelul albastru precaut. Trebuie sa ramanem la acest nivel", a afirmat Horodniceanu. El a mai spus ca DIICOT propune sa fie introduse in Codul Penal noi infractiuni, precum accesarea repetata a site-urilor cu caracter jihadist.

"Am participat in grupul de lucru pentru modificarea Legii 535 pentru prevenirea si combaterea terorismului. Una dintre propunerile noastre a fost introducerea ca text de infractiune a accesului in mod repetat a site-urilor cu caracter jihadist. Celelalte infractiuni sunt constituirea unei grupari specializate organizate pentru infractiunea de terorism si pedepsirea infractiunii referitoare la foreign fighters sau foreign travellers, adica luptatori straini, pentru ca nu aveam un text de infractiune, iar Romania este parte la semnarea Conventiei impotriva terorismului", a adaugat Horodniceanu.

 

Sursa: News.ro, Data publicarii: 25 Martie 2016
Citeste mai multe despre: DIICOT, teroristi, site, jihadist, infractiuni, Daniel Horodniceanu,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed