Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Scandalul de la poligonul Baneasa a ajuns in instanta. Scenariul in care mii de oameni vor fi obligati sa-si darame casele

Embed:

Scandalul din jurul poligonului din Baneasa, zona unde mii de oameni si-au construit locuinte in bataia pustii, la propriu, s-a mutat in instanta.

Miercuri a inceput procesul prin care Ministerul de Interne incearca sa anuleze planul urbanistic zonal, emis de primaria sectorului 1, in 2014. Daca Jandarmeria va avea avea castig de cauza, nu doar ca acolo nu se va mai construi nimic, dar exista riscul ca toate cladirile ridicate in zona sa fie daramate.

Scandalul se invarte in jurul unui teren, odinioara padure, situat in zona rezidentala Baneasa. Zona este disputata de Jandarmeria romana, care are un poligon acolo infiintat in 1969, si de proprietarii a sute de parcele.

Spatiul a fost inclus in zona intravilana a Capitalei in 2000, iar in 2004 primaria sectorului 1 a permis constructia unor case. Totul s-a blocat cativa ani mai tarziu. In urma cu doi ani, s-a dat o noua decizie care a permite constructia de imobile langa poligon. Aceasta este din nou contestata de jandarmi care nu vor oameni in zona in care se trage cu arma.

Zona de siguranta a poligonului are aproximativ 200 de hectare. Pe linia de tragere sunt deja ridicate case, chiar un cartier rezidential. Locatarii se pot trezi in orice moment cu un glont in casa.

poligon Baneasa

Din aceasta cauza, jandarmeria a oprit tragerile. In acelasi timp insa, reprezentantii Jandarmeriei au venit miercuri la Tribunalul Bucuresti ca sa ceara anularea planului de urbanism zonal al primariei sectorului 1, adica sa nu mai aiba nimeni voie sa construiasca in apropierea poligonului.

Bogdan Vatamaru, proprietar: "In momentul asta, terenurile sunt ale noastre, dar nu mai sunt folosibile sub nicio forma. Nu mai pot construi, nu le mai pot ingradi, nu le pot ingriji. Mi se pare ca ne aflam intr-o situatie hilara. Hotul care striga hotii."

Jandarmeria a chemat in judecata primaria sectorului 1. Insa nici cei din urma nu s-au lasat mai prejos. Le-au cerut in instanta sa demonstreze cum au omologat poligonul in 2005, stabilind zona de siguranta pe un perimetru unde existau deja locuinte. Si sa nu uitam ca mai sunt si procesele in care proprietarii le-au facut plangeri oficialilor de la Interne.

Miza este una birocratica. Desi poligonul exista din 1969, prin modificarile legislative care au survenit, a fost nevoie de omologarea spatiului de tragere. Asta s-a intamplat in 2005. Primaria spune ca poligonul nu mai trebuia omologat, pentru ca in zone existau deja case si se puteau produce accidente.

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 9 Martie 2016
Citeste mai multe despre: poligon, proces, jandarmerie, proprietari, primarie, Baneasa, Bucuresti,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed