5.000 de obiecte arheologice, descoperite în casele unor căutători de comori din Vestul țării
Aproximativ 5.000 de obiecte arheologice - sute de monede antice şi medievale, statuete medievale şi din perioada neolitică - au fost descoperite de poliţiştii din Caraş-Severin în urma percheziţiilor la căutători de comori.
Potrivit Inspectoratului de Poliţie Caraş-Severin, în urma percheziţiilor făcute la căutători de comori din judeţele Caraş-Severin, Arad, Timiş şi Bihor, poliţiştii au găsit aproximativ 5.000 de bunuri culturale.
”Au fost ridicate aproximativ 5.000 de bunuri culturale mobile de factură arheologică, cu posibilă provenienţă din situri arheologice (fragmente vase ceramice, obiecte de podoabă), peste 300 de monede antice şi medievale, mai multe arme şi statuete medievale, unelte şi statuete din perioada neolitică şi 18 detectoare de metale, din care 12 neautorizate”, spun poliţiştii.
Alegeri 2024
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
Verificările pentru a se stabili dacă bunurile fac parte din patrimoniul cultural naţional sunt continuate de specialişti Muzeului Banatului Montan.
Marţi dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au făcut 14 percheziţii în judeţele Caraş-Severin, Bihor, Timiş şi Arad, la persoane suspectate de braconaj arheologic, fiind vizată o grupare infracţională ai cărei membri sunt bănuiţi că din 2015 ar fi făcut săpături neautorizate în situri arheologice, de unde ar fi luat bunuri culturale de epocă romană şi medievale.