O unitate SRI a cumparat 50 de prezervative pentru a le folosi la "trageri in dispozitive explozive"
O unitate SRI din Bucuresti a achizitionat de curand cateva zeci de prezervative, purtatorul de cuvant al institutiei, Marius Bercaru, precizand ca acestea vor fi folosite pentru "trageri in dispozitive explozive improvizate".
"Daca nu esti un specialist in tehnica militara, faptul ca o unitate a SRI, precum 0466 din sectorul 3 al Capitalei, a cumparat 50 de prezervative poate parea foarte ciudat sau de-a dreptul comic", scrie "Ring", citat de Mediafax.
Bercaru a explicat ca folosirea prezervativelor in cadrul acestei unitati nu are nicio legatura cu modul in care acesta este utilizat de catre civili. "Prezervativele se folosesc la disruptor. Aceasta masinarie trage in dispozitive explozive improvizate, iar proiectilul este de obicei compus din apa sau gel balistic, nisip sau bile, care se introduc cel mai bine in prezervativ. Acesta se baga pe teava si se trage", a spus Bercaru.
Alegeri 2024
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
22:40
Ce a răspuns Nicolae Ciucă la întrebarea dacă a scris versurile manelei ce i-a fost dedicată de Dani Mocanu
22:10
„Cine poate să-l oprească pe Simion”. CTP: „În acest tur 1, fiecare candidat va fi pe barba lui, mai puțin dna Lasconi”
Potrivit unei lucrari de specialitate a maiorului Vasile Voicu, cele mai eficiente proiectile folosite pentru anihilarea explozivilor din coletele teroriste cu invelis de carton sunt acelea din apa introdusa intr-un balon de cauciuc.
Daca insa vorbim de dispozitive explozive improvizate cu invelis metalic, proiectilul folosit consta in bile de plumb sau nisip introduse de asemenea in baloane de cauciuc. Si pentru ca proprietatile elastice si, totodata, de rezistenta ale prezervativelor sunt cunoscute, probabil ca este si motivul pentru care unitatea SRI a hotarat sa le foloseasca in locul baloanelor clasice.
"Principalul avantaj al acestor proiectile este ca merg cu o viteza mai mare decat viteza de declansare a bombei", a precizat Bercaru.