Romanii s-au inghesuit sa se intoarca acasa de Sarbatori. Vama Nadlac a fost supraaglomerata

×
Codul embed a fost copiat

Toate drumurile duc zilele acestea spre... Romania! Mii de romani care lucreaza in Europa se-ntorc in tara de sarbatori, iar Vama Nadlac este supraaglomerata.

Sambata-noapte, un fluviu de masini s-a revarsat dinspre Ungaria, iar, la punctul de trecere a frontierei, toate cele cinci benzi pe care s-a facut control erau blocate. Iar pe DN7, intre Nadlac si Arad, s-a circulat extre de prost

In ultimele 24 de ore au intrat in tara, prin Nadlac, 72.000 de persoane - de patru ori mai multe decat intr-o zi obisnuita.

Vama Nadlac a inceput sa se aglomereze sambata seara, iar miile de autoturisme care intra in Romania ingreuneaza traficul pe DN7, astfel incat distanta de aproximativ 50 de kilometri pana la Arad este parcursa chiar si in trei ore.

Purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Arad, Daniel Iancu, spune ca la Nadlac au fost deschise sase benzi de intrare a autoturismelor, fata de doua in mod obisnuit, iar personalul de control a fost suplimentat pentru a nu se inregistra blocaje la verificarea documentelor.

Citește și
Trafic
Haosul ultimelor cumparaturi de Craciun in Capitala. Sute de metri, traversate in 30 de minute
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Potrivit sursei citate, in 24 de ore au intrat in tara, prin Nadlac, 72.000 de persoane, de patru ori mai multe decat intr-o zi obisnuita. Anul trecut, in aceeasi zi au intrat in tara, tot prin Nadlac, 53.000 de persoane.

Coloane de masini s-au format dinainte de Nadlac, pe teritoriul Ungariei, soferii afirmand ca asteapta cel putin o ora pentru a ajunge la verificarea documentelor. Dupa ce trec de punctele de control, soferii intra pe DN7, iar pana la Arad se circula bara la bara.

"Vin in fiecare an de sarbatori, dar niciodata nu am vazut o aglomeratie atat de mare. Am facut pana la Arad trei ore”, a spus un sofer aflat pe centura de Nord-Vest a orasului, unde se formeaza blocaje inainte de trecerile peste calea ferata.

"De la granita pana la Pecica am mers cu cel mult cinci kilometri la ora, iar de acolo pana la Arad cu cel mult 15 kilometri la ora", a afirmat un alt sofer, care vine din Germania si merge in Sibiu.

Politia Rutiera Arad a trimis mai multe echipe pe DN7, pentru a incerca sa ajute la fluidizarea circulatiei, actionand pe toata Valea Muresului, de la frontiera cu Ungaria pana la limita cu judetul Hunedoara.

"Din cauza numarului mare de masini care intra in tara, pe DN7 se circula in coloana, cu viteza redusa. Au fost mobilizart echipaje mobile, iar soferii sunt rugati sa respecte indicatiile primite in aceasta perioada", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Judetene, Camelia Tuduce.

Politistii de frontiera spun ca aglomeratia la intrarea in tara se va mentine pana in Ajunul Craciunului, astfel ca le recomanda celor care asteapta rude din strainatate sa le transmita sa foloseasca si Vama Turnu, aflata la 18 kilometri de Arad si care ofera o ruta alternativa pana in municipiu, pe un drum judetean putin circulat.

Aglomeratia la intrarea in tara dinspre Ungaria este specifica sarbatorilor de Craciun si de Paste, dar si lunii august, in vacanta de vara, cand foarte multi romani care lucreaza in strainatate revin in tara pentru a-si vizita rudele.

vama nadlac

Nebunia traficului auto de sarbatori

Toate drumurile duc zilele acestea spre Romania. Mii de romani care lucreaza in Europa se-ntorc in tara de sarbatori, iar Vama Nadlac devine neincapatoare. Sambata noapte, un fluviu de masini s-a revarsat dinspre Ungaria, iar la punctul de trecere a frontierei toate cele cinci benzi pe care s-a facut control au fost arhipline.

Iar pe DN7, intre Nadlac si Arad, s-a circulat cu viteza melcului.

In Vama Nadlac a fost forfota mare. De la mii de kilometri distanta si obositi dupa un drum istovitor, romanii intorsi in tara isi gasesc totusi puterea si rabdarea sa indure orele interminabile la coada din Vama Nadlac. Inainte de sarbatori, asa e in fiecare an si s-au obisnuit cu situatia.

- Acasa de sarbatori, dar groaznic, groaznic...
- De ce?
- Atata coada n-am prins niciodata.

Iar marea aglomeratie incepe cu mult inainte de a intra in tara. Autostrazile din Europa sunt pline de romani...

"Numai romani. Totu-i plin de romani... Slovenia, Ungaria, e plina numai de romani."

"Aglomerat pana in Budapesta. Din Budapesta a fost ok... Mult, am facut mult... Am facut 8 ore din Viena pana aici... Cat pana acasa.", spune un sofer.

Politistii de frontiera au recunoscut ca asa aglomeratie n-au mai vazut de multi ani in Vama Nadlac. Un sofer confirma ca lipsa banilor i-a tinut departe de cei dragi.

Odata scapati dintr-o aglomeratie, romanii au dat de alta: pe DN7, intre Nadlac si Arad. Drumul are o singura banda pe sens, iar masinile parca au paralizat azi noapte pe sosea. O distanta de doar 40 de km a fost parcursa si in 3 ore...

Politistii se asteapta traficul sa ramana aglomerat in Vama pana in Ajunul Craciunului. Aceeasi situatie, va fi insa si peste 2 saptamani, dupa sarbatori, cand romanii se intorc inapoi, in strainatate, la munca. Singura diferenta este ca aglomeratia se muta pe celalalt sens de mers.

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
Gandul.info a reluat campania
Gandul.info a reluat campania "Sunt Mos", prin care oricine poate darui un strop de fericire

Oricine poate fi Mos Craciun si poate ajuta un copil orfan. Dupa succesul de anul trecut, Gandul.info a reluat campania "Sunt Mos" si le spune romanilor "Impreuna aducem Craciunul copiilor fara cadouri!".

Haosul ultimelor cumparaturi de Craciun in Capitala. Sute de metri, traversate in 30 de minute
Haosul ultimelor cumparaturi de Craciun in Capitala. Sute de metri, traversate in 30 de minute

Mii si mii de romani au luat astazi cu asalt centrele comerciale pentru ultimele cumparaturi. Magazinele au fost pline, pietele la fel, iar pe sosele ori in parcari simteai ca te sufoci.

Marea petrecere a lui Tantareanu de la Corbeanca. Cine a fost
Marea petrecere a lui Tantareanu de la Corbeanca. Cine a fost "vedeta" de Ignat din Paradisul Verde

In Comuna Corbeanca n-a mai fost astazi Paradisul Verde, ci raiul fleicilor, al carnatilor si al soriciului proaspat recoltat de pe vedeta Ignatului.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.