Noi informații cutremurătoare din trecutul preotului Calistrat Chifan. Ar fi bătut un cal până la moarte

×
Codul embed a fost copiat

Au apărut informații cutremurătoare din trecutul preotului Calistrat Chifan, care a fost filmat când lovește o femeie în curtea unei mănăstiri din Iași.

Preotul ar fi bătut un cal până l-a omorât și ar mai fi dat într-o femeie - după cum a recunoscut în cadrul unei emisiuni difuzată pe internet - pentru că aceasta ar fi vrut să îl sărute. De această dată, victimele au depus plângeri la Poliţie, Parchet și biserică.

Lovitura pe care preotul Calistrat Chifan i-a aplicat-o femeii în curtea Mănăstirii Vlădiceni din Iași este investigată de Poliție, Parchet și Mitropolia Moldovei și Bucovinei, după ce victima a depus plângeri.

Victimă: „Din senin l-am văzut venind spre noi pe preotul Calistrat (...) începând să o lovească pe una dintre noi cu putere în zona capului, fapt ce a determinat căderea ei la pământ”.

În timp ce preotul a susținut că a fost provocat, ea a explicat că preotul ar fi atacat-o din senin și că de același tratament a avut parte și sora ei.

Citește și
Preotul Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, acuzat că ar fi bătut două femei în curtea mânăstirii | VIDEO
Preotul Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, acuzat că ar fi bătut două femei. Motivul șocant | VIDEO
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Sora victimei: „Sora mea era mai aproape de el și am observat cum strigă ceva, uite-le aici, și îi aplică acesteia o lovitură puternică în zona capului, dar cu amploarea braţului. Sora mea a căzut la pământ. S-a îndreptat cu furie spre mine. Mi-a aplicat același gen de lovitură”.

Pentru a-și susține declarațiile, victimele au făcut publice și unele înregistrări audio ale conflictului.

Preotul Calistrat Chifan nu a răspuns reporterilor PRO TV ca să ofere punct de vedere referitor la noile acuzații ale victimelor. După incident a declarat nu are niciun regret.

Reporter: Credeți că ați avut un comportament demn de un părinte?

Calistrat Chifan, Preot: ”Da, bătaia e ruptă din rai.”

Iar într-o emisiune online, cu o cruce în mână, le-a descris pe victime în termeni duri.

Calistrat Chifan, preot: „Cred cau au deviație de comportament sau puțină isterie, cum spunem noi în termen populari”.

Reacția BOR

În urma apariției informațiilor în spațiul public, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, a transmis un punct de vedere: 

"Întrucât mi se solicită insistent și justificat un punct de vedere in legătură cu gestul violent și scandalos comis de un cleric monah acum două zile, dar și pentru că in același timp acest caz este subiectul unei anchete pe care doar eparhia de care aparține o poate desfășura și doar ea poate comunica rezultatele ei, eu nu pot transmite decât un punct de vedere general valabil referitor la conduita unui cleric, oricine ar fi el:

Vedetismul, grobianismul, fachirismul verbal cu aer sapiențial, violența de orice fel, incultura laică și teologică instalate în mediul clerical/ monahal sub masca „conservatorismului” de mahala xenofobă și filetistă, reprezintă tot atâtea ratări ale întâlnirii cu vocația pastorală, dar mai ales cu creștinismul însuși", a transmis Bănescu.

Dezvăluirile preotului Calistrat

În aceeași emisiune, preotul a recunoscut senin că nu este prima dată când lovește o femeie în biserică. Victima i-a picat și o tânără care ar fi vrut să îl sărute.

Calistrat Chifan, preot: „A spus: 'Crezi că nu am curajul să te pup sau să pun mâna pe tine?' și când i-am zburat un capac a zburat la 6 metri”.

Potrivit agenției de știri a Patriarhiei Române, preotul Calistrat Chifan ar fi autorul și altor grozăvii. Cât a stat la mănăstirea Sihăstria, ar fi bătut un cal până l-a ucis.

Acest lucru, dar și faptul că a slujit Sfânta Liturghie fără binecuvântare, a organizat un altar într-o casă particulară, a călugărit în secret mai mulți tineri, a divulgat secretul spovedaniei și l-a defăimat pe Daniel, Mitropolitul Moldovei devenit între timp Patriarh - au dus la canonisirea lui în 2003. Timp de 6 ani nu a mai avut voie să oficieze ceremonii religioase.

Recent, preotul Calistrat Chifan a devenit o celebritate pe YouTube, unde este urmărit de peste 200 de mii de oameni. Preotul se lasă filmat fără probleme atunci când, de pildă, stabilește în fața crendicioșilor tarife pentru citirea pomelnicelor.

Calistrat Chifan a fost hirotonisit preot de IPS Daniel pe când acesta era Mitropolit al Moldovei.

„Deoarece era mare nevoie de preoţi slujitori, Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Daniel a hirotonit preot pe ierodiaconul Calistrat, deşi acesta era doar absolvent al unui liceu agricol, cu rezultate foarte modeste – după propria-i mărturie – neavând nici un fel de studii teologice. De altfel, încercările sale de a promova examenul de admitere la Facultatea de Teologie au eşuat datorită pregătirii insuficiente”, a precizat basilica.ro.

La acea vreme - potrivit agenției de știri a Patriarhiei Române - Calistrat Chifan nu avea studii teologice, fiind doar absolventul unui liceu agricol, cu rezultate modeste, încercările lui de a promova examenul de admitere la Facultatea de Teologie eșuând din cauza pregătirii insuficiente.

Acum, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași a transmis că preotul Calistrat Chifan a început să studieze în cadrul unității lui de învățământ în 2013, dar a refuzat să precizeze dacă și a absolvit pe motiv că nu îi poate accesa contul de student.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Primele declarații ale părintelui Calistrat, filmat în timp ce lovește o femeie: „Mi-au zis că sunt un gunoi”
Primele declarații ale părintelui Calistrat, filmat în timp ce lovește o femeie: „Mi-au zis că sunt un gunoi”

Un incident revoltător s-a petrecut la mănăstirea Vlădiceni, din Iași. Părintele Calistrat, care slujește acolo, a fost filmat în timp ce are un conflict cu două femei și o lovește cu putere pe una dintre ele.

Preotul Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, acuzat că ar fi bătut două femei. Motivul șocant | VIDEO
Preotul Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, acuzat că ar fi bătut două femei. Motivul șocant | VIDEO

Preotul Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni este acuzat că ar fi bătut două femei, chiar în curtea mănăstirii. Victimele au depus plângere la Poliție.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.