Inca 12 ani de inchisoare pentru Sergiu Bahaian. Controversatul om de afaceri, condamnat pentru inselaciune

Sergiu Bahaian

Sergiu Bahaian a fost condamnat la 12 ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzat ca a inselat opt firme cu aproximativ 700.000 de lei, decizia anuntata miercuri de Curtea de Apel Bucuresti fiind definitiva.

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti l-au condamnat pe Sergiu Bahaian la 12 ani de inchisoare cu executare pentru inselaciune, precum si la cinci ani interzicerea unor drepturi civile. Bahaian fusese condamnat de Tribunalul Bucuresti la zece ani de inchisoare.

Dan Negureanu a primit tot o pedeapsa de zece ani de inchisoare cu executare, Edward Marian Marculescu a fost condamnat la sase ani si opt luni de inchisoare, iar Tene Fluture va executa trei ani si patru luni de inchisoare, in timp ce Calin Mircea Rosu a fost achitat.

Instanta i-a obligat pe inculpati la despagubiri civile, astfel: Bahaian, Negureanu, Marculescu, Vasilache si Fluture trebuie sa plateasca, in solidar, societatii Bavaria Leasing IFN SA suma de 595.553,35 de lei; Vasilache si Fluture - 86.428,73 de lei societatii Policolor SA si 86.916 lei SC Romcarton SA; Fluture - 75.404,27 lei societatii Yldiz General Forest SRL, 35.308,59 lei SC Ircom Serv SRL si 19.394 de lei SC Vlasa Tur SRL.

Intr-un alt dosar, Sergiu Bahaian a fost condamnat, in 14 octombrie, tot de Curtea de Apel Bucuresti, la 25 de ani de inchisoare, pentru constituire a unui grup infractional organizat, din care mai faceau parte 14 persoane, printre care si Edward Marian Marculescu si Dan Negureanu. Bahaian si ceilalti membri ai gruparii au fost judecati in acest dosar pentru ca au inselat 35 de firme si au produs fraude de peste doua milioane de euro.

Citește și
Sergiu Bahaian
Bahaian, monstrul obsedat de orgii sexuale, trimis in judecata de DIICOT
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Bahaian executa in prezent si o pedeapsa de 26 de ani de inchisoare primita in 2013 intr-un alt dosar.

In dosarul in care a fost condamnat definitiv miercuri, dupa trei ani si opt luni de judecata, Sergiu Bahaian a fost acuzat de procurorii DIICOT de inselaciune, fals si uz de fals, fapte pe care le-a comis impreuna cu Dan Negureanu, Edward Marian Marculescu, Gheorghe Vasilache, Calin Mircea Rosu si Fluture tene.

Bahaian si complicii lui au inselat cu aproximativ 700.0000 de lei opt firme din Bucuresti si din judetele Arges, Brasov si Prahova, de la care au luat autoturisme de lux in leasing sau alte marfuri, folosind file CEC si bilete la ordin fara acoperire.

Anchetatorii aratau, in rechizitoriu, ca cei sase puneau persoane cu o situatie materiala precara sa preia, ca unici asociati si administratori, mai multe firme, care erau, de fapt, conduse de membrii gruparii. Dupa preluarea partilor sociale, erau deschise conturi la unitati bancare din Bucuresti si erau semnate file CEC si bilete la ordin fara a exista disponibil in conturi. Acestea erau folosite de catre inculpati pentru a incheia contracte de leasing financiar pentru autoturisme de lux, dar si la achizitia altor marfuri de la agenti economici.

Dupa doi ani si trei luni de judecata, in 29 mai 2013, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Sergiu Bahaian la zece ani de inchisoare si cinci ani interzicerea unor drepturi civile.

Complicii lui Bahaian au primit pedepse cu executare intre trei ani si patru luni si zece ani de inchisoare cu executare. Astfel, Tribunalul Bucuresti i-a condamant pe Dan Negureanu, Edward Marian Marculescu si Gheorghe Vasilache la cate zece ani de inchisoare, iar pe Calin Mircea Rosu si Fluture Tene la cate trei ani si patru luni de inchisoare.

Instanta i-a obligat si in fond pe cei sase sa plateasca, in solidar, despagubiri civile catre SC Bavaria Leasing IFN, SC Policolor SA, SC Romcarton SA, SC Yldiz General Forest SRL, SC Ircom Serv SRL si SC Vlasa Tur SRL. Judecatorul a luat act de faptul ca SC Egnatia Leasing IFN Romania SA (ulterior SC Marfin Leasing IFN Romania SA) nu s-a constituit parte civila si a respins actiunea civila formulata de SC Cetina Com SRL, care a obtinut despagubiri prin actiunea introdusa la instanta civila.

Sentinta a fost contestata in 15 iulie 2013 la Curtea de Apel Bucuresti, care dupa un an si trei luni a dat o decizie definitiva in acest dosar.

Sergiu Bahaian, fostul patron al societatii Sabina Product si finantator al clubului de fotbal Gloria Buzau, executa in prezent o pedeapsa de 26 de ani de inchisoare, pedeapsa dispusa de instanta suprema in 3 aprilie 2013, intr-un dosar in care una dintre infractiuni a fost tot cea de inselaciune, cu un prejudiciu de aproximativ 650.000 de euro. Bahaian a fost judecat pentru ca constituit un grup infractional organizat, la care au aderat si Emilian Leonte, Ionel Ulezu si Petrica Captalan, in scopul de a obtine beneficii materiale importante, prin inducerea in eroare a mai multor societati comerciale, cu ocazia incheierii si executarii unor contracte de leasing. Ulterior, instigati de Bahaian, alti doi complici ai acestuia i-au omorat pe Leonte, Ulezu si Captalan.

In acelasi dosar au fost condamnati atunci si trei dintre complicii lui Bahaian - Edward Marian Marculescu, Dan Liviu Iovan si George Florian Oprea, acestia primind pedepse de 13 ani si 6 luni de inchisoare, 13 ani si, respectiv, cinci ani inchisoare.

Bahaian mai are o condamnare de zece ani de inchisoare, primita in 25 noiembrie 2012, intr-un alt dosar, pentru o inselatorie in care a cazut victima o familie.

Sergiu Bahaian a fost condamnat si in 2 decembrie 1998, la cinci ani de inchisoare pentru fals. Potrivit anchetatorilor, in calitate de asociat unic si administrator la SC Sabina Product SRL, Bahaian a indus in eroare aproximativ 5.000 de persoane, incasand ilegal peste 700.000 de lei.

In 1995, Bahaian a fugit din Romania, impreuna cu trei colaboratori, dupa ce a constatat ca nu poate sa-si respecte obligatiile contractuale. in decembrie 1995, Bahaian a fost arestat in Ungaria, iar cateva luni mai tirziu a fost extradat, pentru a fi judecat de autoritatile romane. La 19 septembrie 1997, Bahaian a fost eliberat, dupa ce facuse un an si noua luni de inchisoare.

La scurt timp, Bahaian a fost dat in urmarire si invinuit ca, impreuna cu Laura Petrov, l-ar fi inselat pe cetateanul german Ionatan Ioan Hocker cu 64.000 de marci. Bahaian si Petrov au incheiat doua contracte de imprumut cu cetateanul german, garantind cu bunuri din patrimoniul firmei la care Petrov este administrator si care, in realitate, nu existau. De fapt, Hocker s-a asociat cu cei doi pentru a repune pe picioare societatea Sabina Product, dar acestia ar fi cheltuit in interes personal banii imprumutati.

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
Sergiu Bahaian isi face prieteni pe Facebook, din puscarie
Sergiu Bahaian isi face prieteni pe Facebook, din puscarie

Controversatul om de afaceri Sergiu Bahaian, anchetat pentru asasinarea a patru persoane, isi face prieteni noi pe Internet chiar din spatele gratiilor.

Bahaian, monstrul obsedat de orgii sexuale, trimis in judecata de DIICOT
Bahaian, monstrul obsedat de orgii sexuale, trimis in judecata de DIICOT

Temutul om de afaceri Sergiu Bahaian a fost trimis in judecata, acuzat ca a ordonat uciderea a trei oameni. Anchetatorii spun ca au reusit sa adune probe care-l incrimineaza clar.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.