Împușcături în Galați, după un conflict într-o cafenea. Victima a intrat în operație

×
Codul embed a fost copiat

Un conflict pornit într-o cafenea din Galați s-a terminat cu împușcături. Doi bărbați au fost răniți.

Mai mulți indivizi s-au întâlnit într-o cafenea, s-au încăierat în stradă, și s-au rănit cu un cuțit și cu un pistol cu bile de cauciuc. Cel care a tras cu arma, un bărbat de 33 de ani, a fost, la rândul lui, rănit, dar a reușit să fugă. Procurorii fac acum cercetări pentru uz de armă fără drept și tentativă la omor.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 10, chiar în centrul orașului Galați. Într-o cafenea se aflau la o masă 3 tineri, când un al patrulea a intrat pe ușă și a început scandalul. Doi au ieșit în stradă și, potrivit polițiștilor, un bărbat de 37 de ani l-ar fi rănit cu o armă albă pe un altul, de 33 de ani. Cel de-al doilea a scos un pistol cu bile din cauciuc și a tras două focuri.

Patroana cafenelei: „A venit cineva din exterior și de acolo s-a creat toată situația asta”.

Reporter: Ați auzit zgomotul armei?/

Citește și
Impuscaturi Bacau
Scandal cu săbii și pistoale în Bacău. S-au tras focuri de armă
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Patroana cafenelei: „Da, un zgomot de împușcătură, și apoi nu știu să vă mai spun. Noi am ieșit pentru că am auzit gălăgie. Era o persoană care fugea, o persoană care era rănită, pe jos."

Martor: „Am auzit două focuri de armă, nu le-am băgat în seamă, am crezut că sunt copii cu pocnitori. După aia am auzit SMURD-ul, am ieșit la geam, am văzut și poliția."

Deși rănit cu cuțitul, cel care a tras cu arma a reușit totuşi să se urce în mașină şi să fugă. Martorii au sunat la 112 și toate echipajele de poliţie au împânzit orașul. Au fost chemaţi în ajutor și jandarmii, poliţiştii locali și chiar și cei de la poliția transporturi.

La nici cinci kilometri de locul incidentului a fost identificat și reţinut. Era chiar în zona Spitalului Judeţean, așa că nu este exclus ca intenţia lui să fi fost aceea de a merge la spital pentru îngrijiri.

Anchetatorii au stabilit că bărbatul de 33 de ani deținea legal pistolul cu bile din cauciuc.

Dr. Ionuț Băneșanu, Spitalul Clinic de Urgență Galați: „O plagă împușcată la nivelul regiunii temporale drepte și un bărbat de 33 de ani cu o plagă tăiată la nivelul scalpului. Ambii pacienți conștienți, cooperanți, stabili hemodinamic și respirator, fără leziuni care, la momentul aducerii, nu puneau viața în pericol."

Starea celui împușcat, însă, s-a înrăutățit, așa că medicii l-au băgat în sala de operație.

Nu se cunoaște motivul conflictului

Deocamdată, nimeni nu știe ce i-a învrăjbit pe cei implicați în conflict. Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați și se fac cercetări pentru uz de armă fără drept și tentativă la omor.

Inițial, agresorul fugise de la fața locului cu o mașină, dar până la urmă a fost prins.

„La data de 12 decembrie 2022, la ora 09:55, Poliția Galați a fost sesizată prin apel 112, cu privire la faptul că, la o cafenea situată pe Bulevardul George Coșbuc din municipiul, a avut loc un conflict între mai multe persoane, în urma căruia, una dintre acestea ar fi fost rănită.Întrucât agresorul a părăsit zona cu un autoturism, și este posibil ca acesta să fi folosit o armă la comiterea agresiunii, au fost alertate toate echipajele de poliție și s-a solicitat sprijinul I.J.J. Galați, Poliția Locală Galați și S.R.P.T. În scurt timp au fost identificate toate persoanele implicate în acest conflict, și a fost depistat atât agresorul, un bărbat de 33 ani, din municipiul Galați, cât și persoană rănită care a fost transportată la spital”, a transmis poliția.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Scandal cu împușcături în Dâmbovița. ”Am bani, vă îngrop!”
Scandal cu împușcături în Dâmbovița. ”Am bani, vă îngrop!”

Scandal cu împuşcături, marți după-amiază, în localitatea Picior de Munte, din judeţul Dâmboviţa.  

Scandal cu săbii și pistoale în Bacău. S-au tras focuri de armă
Scandal cu săbii și pistoale în Bacău. S-au tras focuri de armă

A fost scandal cu împuşcături în faţa unei săli de jocuri de noroc din Bacău. Martorii au declarat că mai multe persoane s-au încăierat în stradă folosind săbii şi chiar pistoale.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.