Vatmanul unuia dintre tramvaiele care s-au ciocnit in Capitala, cercetat penal

×
Codul embed a fost copiat

Grav accident in Capitala, pe linia de tramvai care taie bulevardul Stefan Cel Mare. 9 persoane au avut nevoie de medici dupa ce doua tramvaie s-au ciocnit.

FILMUL EVENIMENTELOR DE ASTAZI

UPDATE 16:30 Politistii au deschis un dosar penal pe numele vatmanului aflat intr-unul dintre cele doua tramvaie care s-au ciocnit, vineri dimineata, pe Soseaua Stefan cel Mare din Capitala, mai multe persoane fiind ranite usor in accident, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali ai Brigazii Rutiere.

Sursele citate au precizat, pentru MEDIAFAX, ca pe numele vatmanului din tramvaiul care a lovit un altul, stationat, a fost deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

Anchetatorii urmeaza sa audieze, la sediul Brigazii Rutiere, atat victimele accidentului, cat si mai multi martori.

Citește și
somn tramvai
Imaginea zilei in Capitala. Cum dorm muncitorii ce ar trebui sa reabiliteze liniile de tramvai. FOTO
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

UPDATE 13:28 Doi dintre raniti au primit ingrijiri la fata locului, iar sapte au fost externati dupa cateva ore. O comisie reunita la nivelul Regiei Autonome de Transport Bucuresti analizeaza cauzele accidentului. Primele cercetari vorbesc despre un strat de smoala care acoperea sina.

"Din cauza bitumului intra in patinaj vagoanele si nu poti sa le opresti", a declarat vatmanul.

Unul dintre tramvaie era oprit in statie, cand cel de-al doilea l-a lovit din spate. Vatmanul nu a reusit sa mai opreasca la timp. Pasagerii au cazut cu totii pe jos iar 6 dintre ei au fost raniti si au ajuns la spital.

"Doua tramvaie au fost implicate in acest eveniment rutier. Se pare ca sina, calea de rulare, era acoperita cu un strat de bitum.", a declarat Andrei Codau, purtatorul de cuvant al Politiei Rutiere.

Faptul este confirmat si de un alt vatman.

Asa se explica de ce al doilea vatman nu a reusit sa opreasca la timp mijlocul de transport in comun. S-a speriat teribil si, cum este si cardiac, a ajus la spital.

Dupa accident, au aparut si muncitorii care se straduiau din rasputeri sa curete smoala care acoperea liniile de tramvai.

Accidentul i-a panicat pe calatori,. Multi dintre ei circula aproape zilnic pe aceasta ruta.

"Mi-e frica nu numai in tramvai, ci si in autobuz. Siguranta nu prea avem, ne e frica pur si simplu, de ce se poate intampla.", spune o femeie.

Anchetatorii trebuie sa stabileasca acum cine se face vinovat pentru tot ce s-a intamplat.

UPDATE ora 10:44 Politistii care au investigat locul accidentului de tramvai produs vineri dimineata in Bucuresti au gasit urme de bitum pe una dintre sine, acest lucru fiind luat in calcul la formularea ipotezelor privind posibilele cauze ale incidentului, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Brigada Rutiera.

Bitumul ar fi fost turnat, cu o zi inainte, la pavarea carosabilului, au mai spus sursele citate.

Urmele de bitum au fost gasite pe sina stanga a sensului de mers pe care s-a produs accidentul, respectiv Obor - Piata Victoriei.

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) a precizat, intr-un comunicat remis MEDIAFAX, ca pentru stabilirea cauzelor accidentului, la nivelul regiei s-a numit o comisie care va analiza incidentul, iar pana la sfarsitul zilei va prezenta concluziile si va propune masuri.

"Colaboram cu Politia pentru culegerea tuturor informatiilor care ne vor permite sa stabilim factorii implicati si cauzele, inclusiv cele legate de starea caii de rulare", au mai spus reprezentantii RATB.

 

UPDATE ora 10:15

Toate cele sapte persoane transportate la Floreasca si Elias in urma accidentului de tramvai produs vineri dimineata in Bucuresti au iesit din spital, dupa ce au fost supuse la investigatii, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantii unitatilor sanitare.

La Spitalul Floreasca au ajuns, dupa accident, cinci persoane ranite usor, care au parasit unitatea sanitara dupa investigatii ce nu au aratat probleme grave.

Alti doi raniti, dusi la Elias, au plecat, la randul lor, acasa. "Este vorba despre doua femei care aveau traumatisme cranio-cerebrale si contuzii minore", a precizat purtatorul de cuvant al spitalului, dr. Valentin Calu.

Accidentul de tramvai s-a produs la ora 6.10, cand, pe sensul Obor - Piata Victoriei, un tramvai al liniei 46 a lovit din spate un tramvai al liniei 1 care stationa.

UPDATE ora 09:40 Circulatia tramvaielor pe Soseaua Stefan cel Mare, in zona unde s-a ciocnit doua tramvaie vineri dimineata, a fost reluata pe ambele sensuri, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), Constantin Tobescu.

Potrivit sursei citate, circulatia a fost reluata, in jurul orei 9.00, si pe sensul Obor - Piata Victoriei, dupa ce pe sensul opus se circula inca de la ora 8.00.

UPDATE ora 08:23 Reprezentantii Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) au precizat ca accidentul a avut loc la ora 6.10, cand, pe sensul Obor - Piata Victoriei, un tramvai al liniei 46 a lovit din spate un tramvai al liniei 1 care stationa.

Potrivit medicilor de la SMURD, cinci dintre raniti au fost transportati la Spitalul Floreasca, iar alti doi, la Elias. "Se afla in investigatii, dar nu sunt raniti grav", au mai spus sursele citate. A opta persoana ranita usor in accident a refuzat sa fie dusa la spital.

La fata locului se fac cercetari, pentru a se stabili cauzele accidentului.

UPDATE ora 08:03 Conform Mediafax, opt persoane au fost ranite in acest accident.

UPDATE ora 08:00 Traficul tramvaielor este blocat in acest moment pe directia de mers dinspre Obor spre piata Iancului.

UPDATE ora 07:50 Conform Gandul.info, sase persoane sunt ranite in acest moment. Accidentul s-ar fi produs in apropiere de zona Perla, dupa ce un tramvai nu a pastrat distanta regulamentara si a intrat intr-un alt tramvai care stationa.

UPDATE ora 07:40 Accidentul s-a petrecut la intersectia Calea Dorobanti cu Stefan cel Mare din Capitala, iar pana in acest moment mai multe persoane au fost ranite.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
FOTO. Doua tramvaie s-au ciocnit in Arad. Un pasager si un vatman au fost raniti
FOTO. Doua tramvaie s-au ciocnit in Arad. Un pasager si un vatman au fost raniti

 Panica printre pasagerii din doua tramvaie care s-au ciocnit, cu putin timp in urma, pe Calea Aurel Vlaicu din Arad.

Imaginea zilei in Capitala. Cum dorm muncitorii ce ar trebui sa reabiliteze liniile de tramvai. FOTO
Imaginea zilei in Capitala. Cum dorm muncitorii ce ar trebui sa reabiliteze liniile de tramvai. FOTO

Celebrul referen "Du-ma acasa mai tramvai" a fost remixat cu succes de cativa muncitori care lucreaza la reabilitarea liniilor de tramvai din zona Piata Iancului, Bucuresti.

Patru persoane au ajuns la spital dupa ce un taxi s-a rasturnat pe liniile de tramvai
Patru persoane au ajuns la spital dupa ce un taxi s-a rasturnat pe liniile de tramvai

Patru persoane au fost ranite si transportate la spital, vineri dimineata, dupa ce un taxi s-a ciocnit cu un alt autoturism pe DN 7, in judetul Arad. Taximetrul s-a rasturnat cu rotile in sus partial pe o linie de tramvai.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.