Cercetari pentru racolare de minori in scopuri sexuale in cazul preotului Cristian Pomohaci. 200 de oameni i-au luat apararea

×
Codul embed a fost copiat

Cazul preotului si cantaretului de muzica populara Cristian Pomohaci,acuzat ca i-a cerut favoruri sexuale unui adolescent de 17 ani, se complica. Politisti si procurorii din Mures fac acum cercetari pentru racolare de minori in scopuri sexuale.

Pomohaci a fost chemat luni la Arhiepiscopia din Alba Iulia pentru a oferi explicatii cu privire la inregistrarea audio care il incrimineaza. Potrivit inregistrarii, preotul il roaga pe tanar sa ii aduca si alti parteneri. Deocamdata, parintele nu va mai avea voie sa slujeasca in biserica. Insa, in apararea lui, peste 200 de oameni au venit luni la arhiepiscopie.

Discutia revoltatoare dintre preot, in varsta de 49 de ani, si baiat ar fi avut loc in masina preotului.

Preot: Eu trebuie sa zic, nu tu trebuie sa zici! Ca te iubesc!
Victima abuzului: E bine daca ma iubiti...
Preot: Uite-te ce speriat e… Gandesti ca e o caprioara… Vai… Asa esti, da?...
Victima: Nu is comod cu treburile astea!
Preot: Nici nu vreau sa fii, ca daca ai fi, nu erai langa mine!...
In timp, o sa fii obisnuit!
Pe de alta parte, cei doi nu ar fi la prima intalnire.
Victima abuzului: Ce vreti sa va arat?
Preot: Ce sa imi arati? Pai, ciocanul…
Victima abuzului: Ciocanul? Eu stiu... cand sa vi-l arat? Vi-l arat intr-o zi!
Preot: Cand?

Ca sa isi atinga scopul, slujitorul bisericii este dispus sa plateasca.

Citește și
preot
Preot, vedeta de muzica populara, inregistrat facandu-i avansuri sexuale unui minor. "Te iubesc! Te platesc pentru sex!"
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ministrul Agriculturii, o nouă declarație controversată

Preot: Daca intre noi o să fie, Flaviu, numai drag... de exemplu, facem sex, te platesc pentru sex! Daca intre noi o să fie o relatie de prietenie, atunci eu stiu ce am de facut, deci nu o sa trebuiasca sa imi ceri tu sau sa trebuiasca sa ma cauti tu, ca stiu eu ce am de facut pentru tine!
Victima abuzului: Eu stiu ca dumneavoastra va plac barbatii, nu?
Preot: Ihi!

Mai mult decat atat, preotul ii reproseaza ca nu i-a prezentat alti tineri asa cum i-a cerut.

Victima abuzului: As avea unul si cred ca a venit, nu e asa, nu arata neaparat asa frumos… nu arata asa bine ca si mine…
Preot: Cati ani are?
Victima abuzului: Eu imediat fac 18, el are 24-25!

Ca sa isi atinga scopul, preotul incearca sa il convinga pe baiat ca atractia dintre ei este de natura divina.

Preot: Hai sa iti spun ceva! As putea sa am barbati, sa fie aici dupa masina si o remorcuta incarcata, as putea sa am barbati! Nu imi trebuie! Dar, inca o data, intre mine si tine a fost ceva special! Parca te-am asteptat din vesnicie!

Aceste declaratii au cantarit greu in ochii anchetatorilor care au inceput deja verificarile in cazul lui Cristian Pomohaci, preotul care este si interpret de muzica populara. Politistii din Mures il cerceteaza acum pentru infractiunea de racolare de minori in scopuri sexuale. Inregistrarea audio a fost si punctul de pornire in ancheta lor.

Andreea Pop, purtator de cuvant IPJ Mures: "IPJ Mures a fost seizat cu privire la unele fapte pe care un preot l-ar fi savarsit asupra unui minor, motiv pentru care s-a dispus inceperea unor verificari prin parchetul judecatoriei targu mures sub aspectul savarsirii infractiunii racolare de minor in scopuir sexuale."

Eugen Moldovan, consilier administrativ bisericesc: "Parintele a fost covocat sa vina sa isi spuna punctul de vedere. Are termen de 30 de zile sa aduca probe si spune ca este nevinovat. Este oprit de la slujire timp de 30 de zile, iar legat de credinciosii care au venit sa il sustina, fiecare se manifesta cum crede de cuviinta si asa au facut si dansii."

Cristian Pomohaci a divortat in urma cu 13 ani si, paradoxal, inca mai slujeste in biserica de la Mosuni. Autoritatile vor sa verifice si informatia potrivit carora preotul ar fi luat pe langa el 4 copii de suflet ca sa ii creasca, insa acestia nu apar in evidentele Directiei pentru Protectia Copilului. Tocmai din acest motiv o echipa de asistenti sociali ii va bate la usa in curand.

Doru Constantin, purtator de cuvant DGPC Mures: "O echipa din cadrul serviciului de interventie se va desplasa la parohia dansului unde va incerca sa afle daca mai sunt persoane minore care locuiesc acolo, in eventualele in care exista sa faca o evaluare preliminare urmand a prezenta concluzii."

Dupa 3 ore si jumatate, Cristian Pomohaci a parasit sediul Arhiepiscopiei fara sa faca nici un comentariu.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
"Nu mai e vrednic de haina preoteasca". Ce spun superiorii despre preotul Pomohaci, inregistrat in timp ce seducea un baiat

"Nu mai este vrednic de haina preoteasca" si nici "sa slujeasca la masa Sfantului Altar''. Asta spun superiorii despre preotul si cantaretul de muzica populara Cristian Pomohaci.

Preot, vedeta de muzica populara, inregistrat facandu-i avansuri sexuale unui minor.
Preot, vedeta de muzica populara, inregistrat facandu-i avansuri sexuale unui minor. "Te iubesc! Te platesc pentru sex!"

Scandal urias in sanul Bisericii Ortodoxe Romane. Un preot si cantaret de muzica populara a intrat in vizorul superiorilor, dupa ce o inregistrare audio in care ii face avansuri sexuale unui minor a devenit publica.

Recomandări
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă

Opoziţia guvernului Austriei faţă de extinderea spaţiului Schengen prin includerea României şi a Bulgariei este ruşinoasă, incorectă şi ineficientă, a declarat Walter Baier, cap de listă al Partidului Stângii Europene. 

Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”
Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”

Vladimir Putin și-a sărbătorit luni seară victoria electorală în Piața Roșie, înțesată de ruși. Liderul de la Kremlin a marcat cu o baie de mulțime și împlinirea a zece ani de la anexarea ilegală a Crimeei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.