Corespondență din Elveția. Noi informații despre starea Regelui Mihai

×
Codul embed a fost copiat

În timp ce Regele Mihai este grav bolnav, tensiunile apărute intre succesorii la tron și fostul principe Nicolae au ajuns în presa internaţională de prestigiu.

"O ceartă lipsită de demnitate sfâşie mândra familie regală a României", scriu cu mâhnire jurnaliştii străini despre recentul scandal de la reşedinţa Regelui din Elveţia. Pe de altă parte, potrivit secretariatului Casei Regale, starea fostului Suveran ar fi stabilă.

La locuinţa regelui Mihai a fost vineri forfotă. Odată cu veştile privind uşoară ameliorare a stării Majestăţii sale în Aubonne a fost zărită şi principesa Margareta. Este pentru prima oară când fiica Regelui este văzută la reşedinţa Suveranului de la comunicatul de luni, care a dat fiori tuturor şi în care se scria că starea de sănătate a regelui s-a agravat.

Citește și: Presa străină, despre familia regală a României: “O ceartă lipsită de demnitate”

”Ultimele informaţii referitoare la starea de sănătate a Regelui sunt de acum 2 zile, când Familia Regală spunea că regele este în suferinţa. Din informaţiile pe care noi le avem, Regele este conştient, iar starea lui e stabilă”, transmite Cătălin Radu Tănase din Elveția.

Citește și
Nicolae
Casa Regală a făcut plângere împotriva nepotului Regelui. Nicolae: "Am încercat să-l văd pe bunicul meu. N-am putut"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

După o noapte în care presa a primit informaţii contradictorii, dimineaţă au venit şi primele semne bune. Personalul medical compus din mai multe infirmiere s-a prezentat la reşedinţa din Aubonne.

”Pe de altă parte personalul casei Majestăţii sale îşi desfăşoară programul în mod normal. Oamenii intră şi ies şi fac cumpărături. Şi, fapt foarte important, personalul medical s-a prezentat la reşedinţa ca în orice zi obişnuită”.

O prezenţă permanentă la reşedinţa din Aubonne este secretara personală a regelui care îl informează despre ce se întâmplă în ţară şi îi alină suferinţa citindu-i.

În presa internaţională au apărut însă ecouri ale incidentului neplăcut dintre familia regală şi fostul principe Nicolae. "Trei generaţii ale familiei regale a României au fost implicate într-un scandal public, după ce un prinţ dezmoştenit a încercat să-şi vadă bunicul suferind, ceea ce a determinat-o pe mama tânărului să-l repudieze", comentează The Associated Press în materialul intitulat "O ceartă lipsită de demnitate sfâşie mândra familie regală a României". Materialul a fost preluat, între altele şi de prestigioasele cotidiene The Washington Post şi The New York Times.

Pe de altă parte, un consilier al Regelui Mihai, Michael Flaks, a anunţat că fostul şef de stat al României se află pe patul de moarte, fiind în „ultimele ore sau zile“ ale vieţii sale.

„Este destul de trist şi îngrijorător pentru că Majestatea Sa este într-o stare de sănătate precară de doi, trei ani. Însă, am înţeles că sunt ultimele ore sau zile în viaţă ale Majestăţii Sale, Regele”, spune Michael Flaks, consilierul Regelui Mihai, potrivit royalcentral.co.uk.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Nepotul Regelui Mihai,
Nepotul Regelui Mihai, "dezamăgit și profund îndurerat" de cuvintele grele transmise prin Casa Regală de mama sa

Cuvinte grele, chiar neasteptate, adancesc suferinta Regelui Mihai.

Casa Regală a făcut plângere împotriva nepotului Regelui. Nicolae:
Casa Regală a făcut plângere împotriva nepotului Regelui. Nicolae: "Am încercat să-l văd pe bunicul meu. N-am putut"

Incident neplăcut la Aubonne, localitatea în care regele Mihai s-a retras complet din viaţa publică şi se confruntă cu grea suferinţă. Familia Regală a emis un comunicat în care susţine că nepotul Nicolae ar fi încercat să intre cu forţa în casă.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.