Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Alerta la Gara din Constanta. Zona a fost evacuata dupa ce s-a descoperit un bagaj suspect in tren

Embed:

In contextul atentatelor europene, oricine observa un bagaj suspect este rugat sa anunte autoritatile: in aceasta dimineata s-a declansat o alerta de acest tip in Gara Constanta.

Un calator a sunat la 112 si a spus ca un bagaj suspect este abandonat in trenul cu care el tocmai venise de la Bucuresti. Imediat s-a dat alarma, iar oamenii aflati pe peroane si angajatii CFR au fost evacuati. Fortele de ordine au instituit un perimetru de siguranta in jurul cladirii, pirotehnistii au ridicat bagajul suspect si in final au descoperit inauntru doar niste haine.

Apelul la 112 a fost dat la ora 9.30. Un pasager care a calatorit cu trenul de la Bucuresti la Constanta a alertat autoritatile cand si-a dat seama ca un trolerul albatru este uitat sau lasat special in gara.

In zona au ajuns imediat politisti, jandarmi si pirotehnisti de la Serviciul Roman de Informati.

Martor: "E posibil sa fie un colet cu o bomba dupa care au venit pirotehnistii noi am stat in tren apoi am coborat. Dupa atentatele de la Bruxelles toata lumea este panicata si evitam sa stam in locuri aglomerate."

Toti cei aflati in zona au fost imediat evacuati, inclusiv taximetristii din fata garii.

Potrivit autoritatilor, pe langa bagajul cu haine descoperit in tren au mai fost gasite alte doua cutii abandonate in pasajul subteran- care contineau tot haine. Autoritatile cred ca bagajul, un troler albastru in care se aflau doar haine, a fost uitat de un calator care a coborat cu o statie inainte de Gara Constanta.

Marcati de atentatele de la Bruxelles, pasagerii au reactionat imediat in momentul in care au ajuns in statia Constanta si au vazut ca nimeni nu revendica valiza. Au sunat la 112 si au anuntat prezenta unui bagaj suspect.

Pirotehnistii SRI ajunsi la fata locului au verificat trolerul si si-au dat seama ca nu contine substante periculoase. Alerta a durat circa jumatate de ora si a fost un bun exercitiu de mobilizare al fortelor de ordine.

Autoritatile urmeaza sa stabileasca cui ii apartine trolerul si in ce imprejurari a fost lasat in tren.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 24 Martie 2016
Citeste mai multe despre: gara, tren, constanta,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed