Anca Parghel va fi inmormantata duminica, la cimitirul Bellu

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Artista, care a decedat vineri dimineata la varsta de 51 de ani, dupa o lupta crunta si indelungata cu cancerul, va fi inmormantata duminica pe Aleea Artistilor din cimitirul Bellu.

In septembrie, si-a serbat pentru ultima data ziua de nastere cu cei dragi ei. In vara, a lansat hit-ul Brasil si a inceput sa lucreze la un album cu colinde.

Mergea la spital doar ca sa-si faca tratamentul. Nu putea ramane mult, spunea, pentru ca avea intalnire cu publicul. Nimeni nu stia insa ce statea in spatele zambetului, prin cate trecea si cate indura.

Ne-a parasit dupa ce luni si luni la rand s-a incapatanat sa nu creada in diagnosticele necrutatoare. Spunea chiar ca, daca nu va baga moartea in seama, aceasta o va ocoli.

Nu a renuntat nicicum la cantat, desi era tot mai slabita. Exact in urma cu cinci saptamani, venea in platoul emisiunii Dansez pentru tine, la invitatia lui Stefan Banica. Si i-a lasat pe multi fara cuvinte, cu atitudinea ei de invingatoare.

Citește și
Patrick Swayze
Patrick Swayze lupta pentru viata
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Familia incearca sa aduca in Bucuresti trupul neinsufletit al cantaretei, pentru a putea organiza sambata un priveghi, astfel incat prietenii si fanii sai sa-si poata lua ramas bun.

Vreau sa rad din nou, sa uit ce a fost greu, azi sa cred ca iar ai sa te intorci, am sa te astept sa vii, am sa te astept sa-mi spui esti viata mea esti fericirea mea.
Anca Parghel
S-a stins pe un pat de spital dupa o lupta grea cu boala. Prima lovitura a primit-o acum doi ani cand a aflat ca are cancer la san. A tinut durerea doar pentru ea si nu s-a plans nici macar celor doi fii. Ba mai mult, i-a ras in fata doamnei cu coasa si a urcat din nou pe scena: intre sedintele de citostatice, Anca avea intalnire cu publicul.

Anul acesta, a primit a doua lovitura. Cancerul i-a cuprins ovarele. A incercat sa fenteze din nou boala dar organismul ei n-a mai rezistat unui nou razboi.

Optimismul i-a hranit pofta de viata insa nu i-a vindecat trupul. Mereu vesela si zambitoare, Anca ascundea in sufletul ei suferinta. Durerea o epuizase, dar a gasit puterea sa ne predea lectia optimismului, sa ne invete ca boala e mai suportabila daca razi de ea.

Singurul regret al artistei a fost ca nu a pretuit fiecare clipa, decat dupa ce s-a imbolnavit. Anca Parghel ne-a lasat mostenire hit-ul Brasil si sute de melodii de jazz. Cea comparata de critici cu Maria Callas sau cu Ella Fitzgerald, ne lasa mostenire peste 15 albume si o lectie incredibila despre optimism. Ne amintim cu totii ca pleca din clinici, direct pe scena si ne spunea zambind sa pretuim fiecare clipa.

Raman in urma ei si cei doi baieti indoliati, Tudor si Ciprian care n-au crezut ca o vor pierde atat de curand.

Anca Parghel a studiat muzica in Romania, dar a cantat si a predat jazzul in Belgia unde a si locuit pana la Revolutie. I-a incantat pe iubitorii acestui gen in Austria, Germania si Elvetia, dar a concertat si in Romania, Belgia si Bulgaria. A fost maritata cu un artist, pictorul Virgil Parghel, cu care a avut doi baieti. Vinerii noapte, Anca Parghel a scris ultima pagina din viata ei.

Artista a murit vineri dimineata, la Spitalul Judetean din Timisoara.

Potrivit sefului sectiei de terapie intensiva a Spitalului Judetean din Timisoara Dorel Sandesc, cantareata Anca Parghel a fost internata joi dupa-amiaza in aceasta unitate medicala, in stare foarte grava, cu metastaza generalizata, fiindu-i administrat un tratament paleativ. Ea a fost adusa cu o ambulanta de la o clinica de terapie naturista si medicina alternativa din Belgrad, unde se internase la inceputul lunii si a murit la aproximativ trei ore la internarea in Spitalul Judetean din Timisoara.

"Copiii dumneai erau constienti de starea in care se afla mama lor si au fost alaturi de ea pana in ultima clipa", a declarat Mihaela Pastori, purtatorul de cuvant al unitatii medicale.

Trupul Ancai Parghel a fost dus la morga spitalului si urmeaza ca fiii cantaretei sa depuna o cerere pentru a evita necropsia, aceasta procedura fiind posibila in cazul persoanelor grav bolnave.

A cazut cortina! Anca Parghel se va odihni pe Aleea Artistilor din cimitirul Belu.


Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
Progres medical! S-a inventat scanerul care depisteaza cancerul
Progres medical! S-a inventat scanerul care depisteaza cancerul

Specialistii britanici au prezentat un scaner special, care detecteaza rapid celulele afectate de cancer. Aceasta a fost doar una dintre inventiile care ar putea revolutiona medicina, prezentate la un targ medical din Marea Britanie.

Patrick Swayze lupta pentru viata
Patrick Swayze lupta pentru viata

Dupa ce mai multe tabloide au lansat zvonul ca Patrick Swayze, bolnav de cancer, e pe moarte, actorul s-a suparat foarte tare.

Anca Parghel a lansat un album de colinde
Anca Parghel a lansat un album de colinde

Albumul de colinde al artistei se numeste Anca Parghel- Colind pentru Romania! si e materialul pentru care cantareata a muncit pe branci la inceputul toamnei.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.