"This is it ", primele cronici! Nu e rau, dar...asta-i tot?!?

Michael Jackson

BBC aduna primele cronici autorizate ale celor care au vazut documentarul. Desi detaliile de tip insight curg, filmul despre ultimele saptamani din viata lui Michael Jackson nu pare sa aiba forta la care se asteapta fanii.

 

Lizo Mzimba, corespondent BBC Entertainment scrie ca, in ciuda detaliilor,  filmul iti da doar o imagine de ansamblu a ceea ce ar fi urmat sa fie unul dintre cele mai mari show-uri din toate timpurile.

Nu dispare acea senzatie rece, a faptului ca e numai o repetitie. Si asta nu din vina celor care au pus cap la cap momentele filmate, ci din insasi natura muncii neterminate a artistului.

Michael Jackson este portretizat, inca o data, ca un om preocupat in detaliu de tot ce misca in jurul sau.  Stia foarte bine tot ce face, cum, ce si cand sa cante.  Se insista pe momentele din Wanna Be Startin' Somethin' , care ar fi deschis concertele megastarului, pe Smooth Criminal si pe Beat It.

Tot din film, sabotat de unii dintre fani, aflam si cam cum a gandit Michael decorul pentru Thriller - un cimitir 3D -  si pentru Earth Song - un copil care se joaca intr-o padure.

Citește și
Michael Jackson
"This Is It" ruleaza de miercuri in Romania
Ciclonul care afectează Europa ajunge și în România: „Ne așteptăm la un grad ridicat de instabilitate”. Regiunile vizate de furtuni

Ar fi dus la bun sfarsit totul?

In ciuda varstei, inca dansa uluitor, remarca BBC. Totusi, din film nu iti poti da seama daca Michael ar fi dus pana la capat cele 50 de reprezentatii.  Si-asa, insa, in afara de faptul ca parea foarte slab (nu ca ar fi pocnit de muschi vreodata), nu sunt semne vizibile ale vreunei boli.

In concluzie: atmosfera nu se ridica deloc la nivelul asteptarilor. Ar fi fost si greu, cu filmari de la repetitii. Totusi, Michael Jackson ramane acelasi entertainer plin de carisma, care ii molipseste si pe cei din jurul sau cu entuziasm.  "This is it" nu este deloc o borna de referinta pentru ceea ce ar fi urmat, dar face o treaba senzationala evocand personalitatea unuia dintre cei mai mari artisti ai lumii.

Verdictul altor critici

The Telegraph - Pe masura ce filmul curge, atentia se indreapta asupra dorintei lui Michael de a duce la bun sfarsit epuizantul tur. De multe ori, cand canta Billie Jean sau Man in the Mirror, prezenta sa scenica devine memorabila.

Totusi, sunt clipe in care pare usor iritat, ezitant si chiar fragil. De exemplu, in timpul unei melodii, se intrerupe pentru a se plange de faptul ca il deranjeaza casca din ureche.

The Guardian - Nu e rau deloc. Sa nu uitam ca vorbim despre materiale filmate la repetitii, fara alte "floricele", imbinate in asa fel incat sa ai senzatia ca urmaresti un clip cap-coada. 

Ar fi putut sa fie si mai slab, de exemplu.  Dar am exagera daca am vorbi despre el ca si cum ar fi trebuit sa inlocuiasca in vreun fel sau altul show-urile live.  "This is it" ramane un testament aparte, o onoare si nu o rusine pentru memoria Regelui.

Daily Mail - E ca si cum Jackson ar fi trait intr-o lume a lui, una fantastica, neatinsa de elemente reale.  Filmul e o capodopera fantastica, dar ne lasa, in acelasi timp, un gust amar: nu reusim sa intelegem din ce cauza s-a stins artistul...

"This is it" ruleaza, de miercuri, si in Romania!

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Un europarlamentar intră în acționariatul lui CFR Cluj: ”Nu poți să refuzi o astfel de ofertă!”
Un europarlamentar intră în acționariatul lui CFR Cluj: ”Nu poți să refuzi o astfel de ofertă!”
Citește și...
Michael Jackson, pentru ultima oara pe scena!
Michael Jackson, pentru ultima oara pe scena!

Regele Pop a murit traiasca muzica si geniul sau! La patru luni de la disparitia socanta a lui Michael Jackson documentarul "This is It", ne dovedeste daca mai era cazul ca megastarul nu are moarte.

"This Is It" ruleaza de miercuri in Romania

O planeta intreaga se pregateste sa admire ultimul dans si sa asculte ultimul cantec al Regelui Pop, Michael Jackson. Avanpremiera documentarului "This is it!" are loc astazi, la L.A, unde isi doarme somnul de veci, megastarul.

Elizabeth Taylor a fost impresionata de documentarul despre Michael
Elizabeth Taylor a fost impresionata de documentarul despre Michael

In timp ce fanii din intreaga lume vor putea sa vada documentarul "This Is It" a bia dupa 28 octombrie, prietena megastarului a avut sansa sa il vizioneze deja.

Recomandări
Lupta pentru putere în SUA se duce cu vorbe grele. Trump și Biden s-au numit
Lupta pentru putere în SUA se duce cu vorbe grele. Trump și Biden s-au numit "prost" sau "ratat" într-un duel la distanță

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un "escroc", sâmbătă, în Texas, în faţa unor susţinători a armelor.

Cum a fost filmată bona de 69 de ani lovind copilul de un an aflat în grijă. „Treci și bea lăptic! Taci! Taci! Gata!”
Cum a fost filmată bona de 69 de ani lovind copilul de un an aflat în grijă. „Treci și bea lăptic! Taci! Taci! Gata!”

O femeie de 69 de ani, angajată bonă de o familie din București, a fost reținută de poliție și acuzată că a lovit copilașul de 1 an și două luni, pe care trebuia să-l îngrijească. Acum este cercetată sub control judiciar.

Mircea Geoană: sistemul de vot din România, cel mai primitiv din Europa. De ce l-a invocat pe Bill Gates
Mircea Geoană: sistemul de vot din România, cel mai primitiv din Europa. De ce l-a invocat pe Bill Gates

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa, crede Mircea Geoană. Secretarul general adjunct al NATO a vorbit despre „democratizarea votului”.