Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Masuri de securitate sporite la carnavalul de la Venetia. Autoritatile nu au fost de acord cu interzicerea mastilor

Embed:

Un spectacol nocturn plin de magie a deschis faimosul carnaval de la Venetia. Anul acesta, autoritatile au hotarat sa sufle si in iaurt si au sporit masurile de securitate.

Malurile canalului Cannaregio au fost ticsite de turistii care nu stiau incotro sa isi indrepte privirile: spre balonul cu aer cald ce purta pe cer un acrobat sau spre ambarcatiunile de unde tasneau, pe ritmurile muzicii, o multitudine de lumini si culori.

Anul acesta, carnavalul are loc in conditii sporite de securitate, ca urmare a atacurilor teroriste din Franta si a agresiunilor sexuale de la Koln, din noaptea de Anul Nou.

Luigi Brugnaro, primarul orasului Venetia: "Venetia este unul dintre cele mai sigure orase din lume, insa niciodata nu poti spune ca esti 100% protejat."

Pentru a nu strica buna dispozitie sau aspectul orasului, autoritatile au hotarat sa mareasca numarul politistilor sub acoperire care se vor pierde in multime in zonele sufocate de turisti, precum podul Rialto sau Piata San Marco.

O alta idee luata initial in calcul de a interzice mastile pe strada a fost respinsa vehement de autoritatile locale.

Domenico Cuttaia, reprezentantul politiei din Venetia:
"In momentul in care vom avea anumite suspiciuni, le vom cere oamenilor sa isi indeparteze masca, pentru a fi identificati."

Carnavalul se incheie pe 9 februarie. Organizat pentru prima data in 1268, carnavalul de la Venetia a fost abolit temporar in secolul al 19-lea, cand orasul a intrat sub stapanire austriaca.

Traditia a fost reluata cu un plus de vitalitate in urma cu cateva decenii, iar in prezent atrage turisti din toata lumea.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 24 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: Venetia, carnaval, spectacol,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed