EUROVISION 2015, FINALA. Suedia castiga detasat a 60-a editie a concursului. Rezultat slab pentru Romania

Suedia Eurovision - Agerpres

EUROVISION 2015. Suedia a castigat detasat finala concursului Eurovision, dupa o lupta stransa cu Rusia, in prima jumatate a votului. Romania incheie competitia pe locul 15. 

Aici puteti reasculta toate piesele din concurs.

Mans Zelmerlow si piesa "Heroes" au cucerit publicul european, iar editia de anul viitor va avea loc din nou la Stockholm. Suedia a bifat a 52-a participare la Eurovision, concurs pe care l-a castigat de 6 ori. In 2012, Loreen reusea sa cucereasca marele trofeu cu piesa "Euphoria".

01.50: Suedia incheie concursul cu 365 de puncte, urmata de Rusia, cu 303 puncte si Italia, cu 292. Austria, tara gazda si castigatoarea de anul trecut, nu a primit niciun punct si termina competitia pe ultimul loc, alaturi de Germania.

Citește și
Polina Gagarina - Agerpres
EUROVISION 2015. Organizatorii concursului s-au gandit la un sistem anti-huiduieli in sprijinul cantaretei din Rusia
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Romania inregistreaza unul dintre cele mai slabe rezultate ale ultimilor ani, pe locul 15, cu doar 35 de puncte. Anul trecut, Ovi si Paula Seling obtineau locul 12. Iata cum arata clasamentul final:

01.46: Voltaj mai ia 4 puncte din Portugalia.

01.45: SUEDIA este marea castigatoare de la EUROVISION 2015! Acordarea punctelor nu s-a incheiat inca, dar nu mai exista sanse matematice sa fie depasita de Rusia!

01.43: Mai primim un punct de la Cipru. Competitia este aproape incheiata, urmeaza votul Greciei.

01.41: Nici Italia nu ne acorda niciun punct. Suedia conduce cu 306 puncte si este la mica distanta de castigarea concursului.

01.37: Israelul ne acorda inca 5 puncte si ramanem pe locul 16. Asta inseamna ca, deocamdata, nu ne clasificam pentru un loc direct in finala de anul viitor.

01.35: Suedia se detaseaza incet de Rusia. Mai trebuie sa voteze 10 tari, diferenta este de 21 de puncte.

01.31: Suedia trece pe primul loc dupa votul Marii Britanii. Diferenta fata de Rusia este in acest moment de un singur punct!

01.24: Votul Spaniei, de la care in mod normal Romania avea sperante mari, este dezamagitor. Doar 5 puncte pentru Voltaj si ajungem la 24.

01.20: Suntem la jumatatea votului si se anunta o lupta foarte stransa intre Suedia si Rusia. Diferenta este in acest moment de doar 14 puncte. Polina Gagarina a izbucnit in lacrimi de emotie si le-a multumit celor care au votat piesa Rusiei.

Australia a acordat 10 puncte Rusiei si 12 Suediei. Romania a primit puncte doar din partea Moldovei si Belgiei.

01.18: Am ajuns la votul Suediei, care acorda cele 12 puncte Australiei.

01.13: Mai luam 5 puncte si din Belgia. Nu sunt insa suficiente pentru a intra macar in primul tablou al tarilor participante.

01.10: Romania mai primeste 2 puncte de la Danemarca. Din pacate, avem doar 14 puncte, ceea ce ne situeaza pe locul 16 pana acum.

01.08: Rusia conduce clasamentul in continuare, urmata la mica distanta de Suedia si Italia. Au votat pana acum 10 state.

01.05: Moldova ne acorda primele puncte din concurs, maximul de 12. Cele 10 puncte au mers la Rusia.

01.00: Rusia conduce clasamentul, dupa ce au votat 6 din cele 40 de tari, cu 52 de puncte, urmata de Suedia, cu 49 de puncte, si Italia, cu 45.

Romania nu a luat inca niciun punct.

00:55: Romania este a cincea tara care acorda puncte. Opt puncte merg la Suedia, 10 pentru Rusia, iar maximul de 12 puncte le acordam Italiei.

00.45: Liniile de vot au fost inchise, urmeaza sa aflam rezultatele. 

00.15: Liniile de telefon au fost deschise, publicul isi poate vota favoritii. Va reamintim ca nu puteti vota o tara de mai mult de 20 de ori si nu puteti vota pentru tara in care locuiti.

00.10: Ascultam ultima piesa din competitie. Italia se numara printre favoritele din aceasta seara, iar baietii de la Il Volo se ridica la nivelul asteptarilor.

00.06: Albania: "I'm Alive", interpretata de Elhaida Dani. Albania este penultima tara din concurs.

00.02: Urmeaza probabil cel mai controversat moment al serii. pe scena urca Polina Gagarina, cu melodia "A Million Voices". Un moment remarcabil, construit in jurul interpretei.

Organizatorii show-ului si-au luat masuri de precautie pentru a evita huiduielile la adresa Rusiei, in contextul socio-politic actual, insa nu a fost nevoie. Polina a primit aplauze din partea publicului, nu s-au auzit huiduieli.

23.58: A cantat reprezentantul Azerbaidjanului.

23.56: Nina Sublatti, reprezentanta Georgiei, este o prezenta gotica revigoranta pe scena care a fost dominata sambata seara de foarte multi interpreti pop.

23.50: Urmeaza Ungaria, care canta surprinzator despre razboaie pentru nimic. Boggie a interpretat piesa "Wars for nothing".

23.47: Daca nu vezi si imaginile, concurenta Spaniei poate fi usor confundata cu Shakira dupa voce.

23.44: Ne numaram printre putinii concurenti care au ales sa cante in limba materna, alaturi de Franta si Muntenegru. Ce-i drept, baietii de la Voltaj au strecurat si un refren in engleza, spre finalul piesei. 

Momentul lor, lipsit de efectele pe care le-am vazut pana acum, a fost impecabil din punct de vedere vocal.

23.40: Urmeaza Romania!

23.38: Aminata, reprezentanta Letoniei, hipnotizeaza publicul parca. O rochie spectaculoasa, o voce pe masura, o melodie care i se potriveste perfect. 

23.34: Urmeaza Monika Kuszynska, din Polonia. Mai e putin pana cand Voltaj va urca pe scena.

23.30: Piesa Germaniei suna foarte bine, iar Ann Sophie a stiut cum sa hipnotizeze audienta cu miscarile sale. 

23.26: Din partea Muntenegrului participa Knez, cu piesa "Adio".

23.24: Grecia a reusit cu siguranta sa se impuna prin prestatia Mariei Elena Kyriakou, care a dominat scena atat cu vocea ei puternica, dar si cu o atitudine increzatoare.

23.20: Prezentatorii emisiunii au gasit filmarea cu momentul sustinut de Franta la concursul din 2008, cand cantaretii din back-up aveau parul lung, barba si ochelari de soare, o asemanare evidenta cu Conchita Wurst.

"Je suis desole", a raspuns si Conchita in gluma.

23.17: Austria, tara gazda, si-a incercat norocul anul asta cu o piesa indie, interpretata de The Makemakes.

23.13: Belgia i-a trimis pe pustii rebeli de la Loic Nottet, cu o piesa care nu are cum sa nu ti se intipareasca in minte de la prima ascultare, "Rhythm Inside".

 
23.10: PREMIERA LA EUROVISION! Australia, tara care a primit o invitatie speciala la aceasta editie, a venit cu multa energie pe scena si a oferit o prestatie memorabila. Guy Sebastian este un adevarat star in Australia si pe buna dreptate. 
 
23.06: A fost reprezentantul Ciprului, urmeaza Australia.

23.03: Suedia demonstreaza ca merita sa fie numita principala favorita la castigarea concursului, in acest an. Show-ul pus in scena de Mans Zelmerlow are toate ingredientele unui castigator: coordonare, spectaculozitate si energie.

22.55: Si Norvegia mizeaza tot pe o balada de dragoste, interpretata in duet de Mᅢrland & Debrah Scarlett.

22.50: Bojana Stamenov, din Serbia, a transmis un mesaj puternic sambata seara: "Frumusetea nu minte, chiar daca sunt diferita, e OK". Interpretarea ei plina de energie a reusit sa ridice sala in picioare.

22.48: Monika Linkyte si Vaidas Baumila, reprezentantii Lituaniei, au facut un duet memorabil. 

22.45: Piesa Armeniei a pus cu siguranta in valoare vocile celor de la Genealogy, care au rasunat in toata sala. 

22.40: Marea Britanie a mizat mai mult pe jocul de lumini care s-a reflectat direct pe tinutele celor de la Electro Velvet.

22.35: Reprezentantii Estoniei, una dintre tarile favorite la castigarea concursului, au oferit un moment extrem de emotionant. Elina Born a trait piesa atat de intens incat i-au dat lacrimile spre finalul melodiei.

 

22.30: Nadav Guedj, "baiatul de aur" al Israelului, a smuls ropote de aplauze cu o interpretare plina de energie, alaturi de trupa sa de dans.

22.25: Urmeaza Franta, reprezentata de o voce exceptionala: Lisa Angell, si o melodie pe masura, "N'oubliez pas".

22.20: Slovenia este tara care deschide competitia, cu piesa "Here for you", interpretata de Maraaya.

22.10: Baietii de la Voltaj au fluturat steagul Romaniei la prezentarea tarilor participante. 

22.00: A inceput marea finala a Eurovisionului. 27 de tari se vor lupta in competitie, iar Romania, reprezentata de trupa Voltaj, cu piesa "De la capat", intra in concurs cu numarul 20.

Seara a fost deschisa de Orchestra Filarmonicii din Viena interpretand Oda Bucuriei, imnul Uniunii Europene, urmat de un moment al castigatoarei de anul trecut, Conchita Wurst. 

UPDATE 21:30 Intr-un mesaj emotionant pe Facebok, Zoli Toth de la Sistem si-a amintit ca acum un an comenta Eurovision impreuna cu Gabriel Cotabita.

"Acum un an "jurizam" impreuna cu Gabriel Emil Cotabiță Eurovisionul la mine acasa impreuna cu mai multi prieteni din showbiz.... Sper din tot sufletul la anul sa fim din nou impreuna tinand pumnii echipei noastre. Hai Romania! ‪#‎eurovision‬."

UPDATE 19:00 Marius Moga, Smiley, Gheorghe Hagi, WhatsUp, Mandinga, 3Sud-Est, Cezar Ouatu, Deepcentral, Randi, Adda, Vunk sau Andreea Banica se numara printre vedetele care isi indeamna prietenii si admiratorii din strainatate sa voteze pentru Voltaj, sambata, cand are loc marea finala Eurovision , la Viena, informeaza televiziunea publica. Publicul din toate cele 40 de tari participante la Eurovision (cu exceptia Romaniei) poate vota pentru Voltaj de 20 de ori de pe acelasi numar de telefon.

"O piesa extraordinara cu un mesaj emotionant. Votati Romania in finala Eurovision din aceasta seara!", a fost mesajul lui Gheorghe Hagi.

Ordinea intrarii in finala este urmatoarea: Slovenia, Franta, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, Romania, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Rusia, Albania si Italia.

In total, 20 de tari au intrat in finala Eurovision in urma a doua semifinale, in care au fost selectati cate 10 finalisti. Acestora li s-au alaturat sapte concurenti ai tarilor calificate automat in finala - Australia (invitata editiei jubiliare), Austria - tara gazda si tarile din "Marele 5" - marile finantatoare Eurovision - Marea Britanie, Franta, Italia, Spania, Germania. Castigatorul Eurovision va fi ales in urma votului juriilor de specialitate din tarile participante, cumulat cu votul publicului. Votul juriului si votul publicului au ponderi egale. Vineri seara, la cea de-a doua repetitie cu public, juriile din 40 de tari au punctat concurentii.

 UPDATE 18.00 Marea favorita la castigarea competitiei in acest an este Suedia, reprezentata de Måns Zelmerlöw, un cunoscut star pop in tarile scandinave. Favorit este si trio-ul Il Volo, care reprezinta Italia. Cei trei se bucura de popularitate si in SUA si au reusit sa obtina chiar si o nominalizare la Premiile Grammy.

Australia, tara invitata sa participe in acest an, il trimite pe Guy Sebastian, cantaret foarte popular in Australia. Si Rusia va pariticipa cu o piesa considerata de multi suficient de buna pentru a castiga o competitie muzica de la talia Eurovisionului, insa in contextul socio-politic actual, e greu de crezut ca va obtine suficiente voturi.

La casele de pariuri, Romania se afla pe locul 22 ca favorita ca castigarea Eurovisionului.

 UPDATE 14:30 Calin Goia: Suntem fericiti ca am ajuns in finala Eurovision, suntem fericiti ca putem sa cantam in limba romana

"Noi vrem sa ne simtim bine. Suntem fericiti ca am ajuns in finala, suntem fericiti ca putem sa cantam in limba romana si sa auda 200 de milioane de oameni limba romana. Avem o piesa foarte buna, avem un mesaj, cred, cel mai puternic din editia asta, eu sunt in forma cu vocea. Mergem cu speranta, cu chef de cantat", a declarat Calin Goia, citat de Agerpres.

Solistul Voltaj a apreciat fairplay-ul spectatorilor Eurovision. "O sa fie un public special, cel al Eurovisionului, si ma bucur. Atat timp cat vezi zeci de steaguri ale altor tari, dar nu auzi huiduieli ci, dimpotriva, te aplauda, asta inseamna un public civilizat si frumos si atunci te simti foarte bine si tu ca artist. E un public care apreciaza actul artistic, te aplauda si te face sa te simti foarte bine pe scena", a adaugat el.

Goia a spus ca scenografia pentru spectacolul din finala este in parte diferita de ceea ce au oferit organizatorii concursului.

"Nu sunt probleme tehnice, repet. Scena, in viziunea noastra, era un pic mai bogata decat ne-au oferit-o austriecii, nerespectand anumite cerinte ale noastre... din lipsa de timp, din nepasare, nu stiu. Noi inca mai reglam niste mici detalii. Orice detaliu conteaza", a mai declarat vineri solistul Voltaj, inaintea celei de-a doua repetitii cu public pentru finala - moment in care juriile de specialitate au punctat concurentii.

Calin Goia a mai spus ca reprezentantii Romaniei s-au apropiat de finalistii cu spirit "apropiat de cel al romanilor".

"Ne-am apropiat de cei cu acelasi spirit ca noi, latin. Adica baietii de la Il Volo sunt foarte simpatici si foarte dezinvolti, poti sa discuti cu ei. Cu fata din Spania am mai stat de vorba in ultimele zile. Baiatul din Azerbaidjan e iar foarte comunicativ si poti sa glumesti cu el. Mai sunt si concurenti din astia incrancenati, carora li se pare ca daca stau de vorba cu tine pierd locul I in concurs... dar sunt mai putini. In general e o atmosfera frumoasa aici in culise", a aratat Calin Goia.

________________________________________________
Show-ul va fi deschis de Slovenia, iar artistii care vor canta inaintea celebrului "Start vot" sunt cei de la Il Volo, reprezentantii Italiei.

In total, 20 de tari au intrat in finala Eurovision in urma a doua semifinale, in care au fost selectati cate 10 finalisti. Acestora li s-au alaturat sapte concurenti ai tarilor calificate automat in finala - Australia (invitata editiei jubiliare), Austria - tara gazda si tarile din "Marele 5" - marile finantatoare Eurovision - Marea Britanie, Franta, Italia, Spania, Germania. Castigatorul Eurovision va fi ales in urma votului juriilor de specialitate din tarile participante, cumulat cu votul publicului.

Votul juriului si votul publicului au ponderi egale.

Finala EUROVISION 2015 are loc sambata noapte, la Wiener Stadthalle din capitala Austriei.

Anul acesta, in finala Eurovision, care se afla la editia jubiliara cu numarul 60, intra un numar record de tari - 27. Cu ocazia acestei aniversari, Australia a fost invitata in concurs datorita numarului mare de fani din aceasta tara, dar si pentru ca populatia australiana este formata, in majoritate, din imigranti europeni, dupa cum au motivat organizatorii.

 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
EUROVISION 2015. Mesajul trupei Voltaj, inainte de marea finala. Cum au fost primiti de romanii din Viena
EUROVISION 2015. Mesajul trupei Voltaj, inainte de marea finala. Cum au fost primiti de romanii din Viena

EUROVISION 2015. Calin Goia, solistul trupei Voltaj - ce reprezinta Romania la Eurovision 2015- a declarat ca intalnirea de joi cu comunitatea de romani din Viena a fost un eveniment plin de energie si speranta, transmite Agerpres.

EUROVISION 2015. Organizatorii concursului s-au gandit la un sistem anti-huiduieli in sprijinul cantaretei din Rusia
EUROVISION 2015. Organizatorii concursului s-au gandit la un sistem anti-huiduieli in sprijinul cantaretei din Rusia

Organizatorii concursului Eurovision au anuntat joi in cotidianul Moscow Times ca s-au gandit la un sistem anti-huiduieli pentru protejarea prestatiei cantaretei din Rusia, Polina Gagarina.

EUROVISION 2015. Lista completa a finalistilor Eurovision. Suedia, favorita la castigarea trofeului
EUROVISION 2015. Lista completa a finalistilor Eurovision. Suedia, favorita la castigarea trofeului

EUROVISION 2015. Cea de-a doua semininala a concursului Eurovision 2015 a avut loc joi, la Viena. Finala Eurovision 2015, in care s-a calificat si Romania, reprezentata de trupa "Voltaj", va avea loc sambata, 23 mai.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.