Posada Rock 2017, cel mai important festival concurs pentru underground-ul românesc. LIVE: Soen, Evergrey, Dirkschneider

Posada Rock 2017
Pro TV

Festivalul POSADA ROCK 2017, organizat de Asociația Rock Culture, se va desfășura în perioada 1-3 septembrie 2017 pe Stadionul Municipal din Câmpulung Muscel.

Cunoscutul festival din România va rămâne și în acest an o rampă de lansare pentru trupele rock tinere, păstrându-și și consolidându-și statutul de cel mai vechi și important festival concurs din țară.

De asemenea, publicul va avea parte de show-uri ale unor formații importante din muzica rock/metal de pe scena locală și internațională.

Recent, juriul format din Lenți Chiriac, Alex Revenco, Bogdan Prundeanu, Răzvan Brăileanu, Raul Ștefan și Bogdan Trîmbaciu a selectat următoarele formații pentru a cânta în FINALA de la Câmpulung Muscel:

Apa Sîmbetii (București)
Between Colors (București)
Crossbone (București)
Damage Case (București)
Divided By Perception (Cluj-Napoca)
GAV (Cluj-Napoca)
GUERRILLAS (Cluj-Napoca)
N.O.R. (Oradea)
StoneLight (București)
Within the Nova (Timișoara)

Citește și
Alice Cooper
Alice Cooper a facut o descoperire importanta in depozitul sau. Un obiect din aceeasi serie s-a vandut cu 11,5 mil. dolari
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

În consecință, PROGRAMUL COMPLET al celor trei zile de festival va fi următorul:

Vineri, 1 septembrie:

Concurs:

16:00 GUERRILLAS (Cluj-Napoca)
16:30 STONELIGHT (București)
17:00 DAMAGE CASE (București)
17:30 APA SÂMBETII (București)
18:00 BETWEEN COLORS (București)

Recitaluri:

19.00 – 20.00 GOTHIC
20.30 – 22.00 TAINE
22.30 – 24.00 EVERGREY

Sâmbătă, 2 septembrie:

Concurs:

16:00 N.O.R. (Oradea)
16:30 GAV (Cluj-Napoca)
17:00 DIVIDED BY PERCEPTION (Cluj-Napoca)
17:30 CROSSBONE (București)
18:00 WITHIN THE NOVA (Timișoara)

Recitaluri:

19.00 – 20.00 INVADER
20.30 – 22.00 KEMPES
22.30 – 24.00 DIRKSCHNEIDER

Duminică, 3 septembrie:

Gala laureaților:

16:00 Decernare premii
16:30 Recital locul III
17:00 Recital locul II
17:30 Recital locul I
18:00 Recital Marele Premiu

Recitaluri:

18.30 – 19.30 ARASHAI
20.00 – 21.30 FIREWIND
22.00 – 23.30 SOEN

La preselecția pentru concursul Posada Rock s-au înscris anul acesta 29 de formații, dintre care au fost selectate 10.

SOEN la Posada Rock 2017

În premieră în România, supergrupul suedez SOEN aduce sonorități progresive pe scena festivalului Posada Rock 2017!

Proiect iniţial al unor foști membri din trupe celebre precum Opeth sau Testament, supergrupul SOEN îmbină complexitatea metalului progresiv cu feelingul melodic, iar rezultatul este de o coeziune surprinzătoare, mergând de la sonorităţi moderne până la o atmosfera retro care trimite la Pink Floyd.

La noi n-a fost vorba niciodată despre genuri, ci despre drumul pe care trebuie să-l parcurgem, atât din punct de vedere muzical, cât şi personal”, spune Martin Lopez, fondatorul şi bateristul trupei.

Comparaţi adesea cu legendarii Tool, SOEN se poziţionează pe unul dintre cele mai interesante culoare ale metalului progresiv contemporan, muzica lor fiind “melodică, heavy, complexă și foarte diferită de orice altceva”, așa cum este descrisă de fostul baterist Opeth.

Pe 3 septembrie, la Câmpulung Muscel, pe scena Posada Rock 2017, SOEN promovează cel mai recent produs discografic, „Lykaia”, despre care co-fondatorul şi vocalistul trupei, Joel Ekelöf, spune că a fost înregistrat folosind cât mai mult echipamente analog, pentru a obţine un sunet rotund, organic.

Componența actuală a supergrupului este: Joel Ekelöf (voce), Martin Lopez (tobe) Stefan Stenberg (bass), Lars Åhlund (clape) și Marcus Jidell (chitară).

Cel mai vechi festival de muzică rock din România

Festivalul are loc în Câmpulung Muscel, un oraș situat la o altitudine de 580 – 600 m, la 150 km distanță de București (aproximativ două ore de condus). Orașul are o suprafață de 11,7 km pătrați și o populație de aproximativ 40.000 de locuitori.

Câmpulungul este încărcat de istorie, aici funcționând prima capitală a Țării Românești și, tot aici, fiind redactat primul document oficial în limba română: scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung către judele Brașovului Hans Benkner.

Prima ediție a festivalului Posada Rock a avut loc în 1986, în perioada comunistă. Încă de la început s-a dorit a fi un festival concurs, desfăşurat pe parcursul a trei zile, care aducea la Câmpulung cele mai bune trupe din zona underground și, în recital, numele valoroase ale muzicii rock româneşti.

De-a lungul timpului, pe scena de la Câmpulung Muscel au urcat toate marile formații ale rock-ului autohton, festivalul reușind, în același timp să lanseze an de an nume importante pe scena rock din România.

În prezent, Posada Rock este cel mai important festival concurs pentru formațiile rock din underground-ul românesc, dar, a devenit și un respectat festival internațional de rock, la Câmpulung Muscel concertând nume importante ale rock-ului mondial.

În prezent, festivalul Posada Rock se desfășoară pe Stadionul Municipal din Câmpulung Muscel, în primul weekend din luna septembrie, fiind organizat de Asociația Rock Culture în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung și fiind proiect prioritar al Ministerului Culturii.

Mai multe detalii găsiți pe site-ul oficial al evenimentului sau pe Facebook.

@CristianMatei

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Adrian Tăbăcaru a lansat piesa
Adrian Tăbăcaru a lansat piesa "A Good Human Being". Colaborare cu o voce deosebită: Maria Hojda, finalistă Vocea României

Unul dintre cei mai apreciați artiști din zona muzicală a underground-ului românesc, Adrian Tăbăcaru, și-a lansat prima piesă din cadrul proiectului său solo, după plecarea din trupa de metal TAINE.

Alice Cooper a facut o descoperire importanta in depozitul sau. Un obiect din aceeasi serie s-a vandut cu 11,5 mil. dolari
Alice Cooper a facut o descoperire importanta in depozitul sau. Un obiect din aceeasi serie s-a vandut cu 11,5 mil. dolari

Rockerul Alice Cooper a descoperit ca detine o lucrare foarte valoroasa, semnata de Andy Warhol, care in anii '70 i-a fost prieten apropiat.

Festivalul Rock the City 2017, unde urma sa cante Offspring, a fost anulat din motive
Festivalul Rock the City 2017, unde urma sa cante Offspring, a fost anulat din motive "neprevazute si independente"

Festivalul Rock the City, care ar fi trebuit sa se desfasoare pe 27 august la Arenele Romane, a fost anulat din motive "neprevazute si independente" de vointa organizatorilor, a anuntat D&D Entertainment.

Interviu cu Petre si Andy (Taine), despre SIGRID, cel mai nou proiect de pe scena romaneasca de metal:
Interviu cu Petre si Andy (Taine), despre SIGRID, cel mai nou proiect de pe scena romaneasca de metal: "Planuim o surpriza!"

Miscarea pentru underground. SIGRID este unul dintre cele mai noi nume de pe scena underground a metalului romanesc.

Romanii de la Gray Matters si-au lansat primul videoclip:
Romanii de la Gray Matters si-au lansat primul videoclip: "See the Sun". Electronic rock "despre dorinta de autodepasire"

Trupa bucuresteana de "electronic rock / alternative metal" Gray Matters si-a lansat primul videoclip oficial, "See the sun", piesa fiind mixata de Adrian Despot si masterizata in Statele Unite ale Americii.

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Reuniune a aliaților Ucrainei în format „Ramstein”. Occidentul sare în ajutorul Kievului după un deficit de ajutor militar
Reuniune a aliaților Ucrainei în format „Ramstein”. Occidentul sare în ajutorul Kievului după un deficit de ajutor militar

SUA vor găzdui vineri o reuniune virtuală a donatorilor de ajutor internaţional pentru Ucraina, aşa-numitul Grup de contact în format Ramstein, după ce Congresul american a aprobat un pachet de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Kiev.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.