iLikeIT. Bateriile care se incarca singure si fac un iPhone sa tina 2 saptamani. Cum iti poti alimenta telefonul cu apa

Ultimul update: Marti 24 Mai 2016 06:56
Data publicarii: Vineri 04 Martie 2016 10:50
Categorie: Smart things

Bateriile nu sunt punctul forte al gadgeturilor, indiferent ca vorbim de laptopuri, telefoane, camere video sau chiar drone. Producatorii cauta insa alternative si iau in calcul solutii spectaculoase: apa, soare si chiar alcool.

"Cu totii ne plangem de bateriile din telefoane din toate gadgeturile, iar solutia ar fi sa producem energie in gadgeturile noastre ca ele sa functioneze mai mult. Suna SF, dar exista. De pilda, un iPhone a carui baterie a fost schimbata cu o pila de combustibil, o varianta micsorata a acestui agregat. In interior, hidrogenul este transformat in electricitate, constant si poate alimenta un telefon sau un laptop in cazul nostru, timp de o saptamana.

Mai departe, aceasta tehnologie devine foarte utila si pentru drone. Cele mai noi modele zboara 15-20 de minute. O drona cu pila de combustibil ar putea zbura chiar 2 ore, pana cand o dai jos, schimba pila de comubustil in 20 de secunde, ii adaugi hidrogen si zboara din nou.

Aceasta tehnologie este inca in testare. Pilele de combustibil sunt inca de scumpe, iar hidrogenul poate fi periculos daca nu este stocat corespunzator. Totusi, o autonomie de doua saptamani pentru un iPhone nu suna rau deloc. Tehnologia a avut diferite forme in ultimii ani, cei de la Nectar propuneau acumulatoare externe, capabile sa incarce un telefon de 10 ori, pana cand trebuie sa schimbi mica butelie cu hidrogen. Care, acum 3 ani, costa 100 de dolari. Nectar a dat insa faliment.

O solutie mai simpla ar fi aceasta, de la Powertrekk. Atunci cand vrei sa incarci telefonul doar adaugi un pic de apa si incepe sa genereze electricitate. Acumulatorul costa 100 de dolari, plus 45 de dolari pentru 9 rezerve cu saruri capabile sa scoata hidrogenul din apa.

Kyocera propune o alta solutie - incarcare solara cu panouri transparente montate peste ecranul smartphone-ului. Daca lasi telefonul pe birou, langa geam, acesta se va incarca, gratuit. In teorie, telefonul nu ar trebui sa se descarce niciodata.

Un producator de drone vine insa cu o tehnologie cu metanol, alcool usor de produs. Practic, e vorba de un generator care furnizeaza constant energie. Aceasta drona, cu bateria din fabrica, zboara doar 15 minute. Daca adaugi un generator, poti zbura doua ore. Practic, arde etanol ca sa genereze energie. Un alt avantaj e ca, atunci cand drona ramane fara combustibil, i se poate face plinul in cateva minute. In timp ce incarcarea acumulatorilor dureaza cateva ore.
 

Acuzatii revoltatoare la adresa unor giganti IT. Apple, Samsung si Sony, banuite ca exploateaza minori in minele de cobalt

Acuzatii revoltatoare la adresa unor giganti IT. Apple, Samsung si Sony, banuite ca exploateaza minori in minele de cobalt

Nokia 8

Nokia revine în forță. Cum arată și cât costă noul smartphone al finlandezilor

Robotul care muncește cot la cot cu angajații unui hotel

Instagram se transformă tot mai mult în Facebook. Ce opțiune nouă apare

Samsung Galaxy S8

Forbes: Galaxy Note 8 va fi cel mai puternic dispozitiv mobil Samsung de până acum

Proiect de lege pentru construirea staţiilor de alimentare cu energie pentru maşinile electrice

Facebook se schimbă radical. Anunțul surpriză făcut de Mark Zuckerberg