Proteste violente in Hong Kong. Sustinatorii miscarii de independenta s-au batut cu politistii. FOTO

Ultima actualizare: 09-11-2016 00:33
proteste Hong Kong - Agerpres

Activistii din miscarea de independenta din Hong Kong s-au batut duminica seara cu politistii la un protest organizat in fata biroului reprezentantului Chinei, informeaza Reuters.

Manifestantii s-au adunat sa protesteze fata de incercarile Beijingului de a inabusi miscarea de independenta si au aruncat cu sticle si conuri rutiere catre politistii care au raspuns cu gaze lacrimogene. Un protestatar a fost arestat, confrom Reuters, citat de Agerpres.

O decizie luata luni de catre un comitet al parlamentului chinez, Congresul Popular National, le interzice unor parlamentari nou-alesi sa isi ia in primire pozitiile in legislativul din Hong Kong.

Perechea a jurat credinta "natiunii Hong Kongului" si a afisat o pancarta cu mesajul "Hong Kong nu este China" in timpul ceremoniei de investire. Juramantul lor nu a fost luat in considerare si guvernul local i-a dat in judecata pentru a le interzice o noua incercare.

Situatia este vazuta de multi membri ai elitei financiare si juridice ca un test important pe care hubul financiar il are de trecut dupa ce China a preluat controlul acum doua decenii. Multi se tem ca statul de drept si independenta legislativa sunt amenintate, scrie Reuters.

Sursa foto: Agerpres

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO