Zonele din România în care marți temperaturile ajung la 19 grade. Prognoza până vineri


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 13 Noiembrie 2018 09:57
Categorie: Vremea

Avem atmosferă închisă şi burniţă în sudul şi estul ţării, dar vreme bună şi temperaturi ridicate în rest. Maximele pleacă de la 5-6 în Moldova şi Dobrogea şi ajung la 18-19 grade în Dealurile de Vest.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim vreme neplăcută, cu înnorări persistente şi burniţa. În Delta Dunării se porneşte vântul, iar temperaturile scad accentuat. Ieri, prin Bărăgan s-au atins 17 grade, marți maximele se opresc pe la 8 grade.

La fel va fi şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei: multă umezeală, condiţii de ceaţă şi burniţa. Temperaturile scad chiar şi cu 6-7 grade faţă de ziua trecută.

Aerul rece cuprinde şi nordul Moldovei şi Bucovina. În zonele joase domină vremea închisă şi e posibil să burniţeze; în rest zărim puţin şi soarele. Maximele se opresc pe 5-6 grade, iar vântul prinde putere şi sporeşte senzaţia de frig.

În schimb, în nordul Transilvaniei şi în Maramureş prindem încă o zi însorită, cu temperaturi ridicate pentru acest moment al anului. Pe seară s-ar putea să plouă.

Şi în ţinuturile vestice se menţine vremea caldă şi frumoasă, deşi temperaturile mai scad puţin. Ieri s-au atins frecvent 20 de grade; astăzi doar prin zona deluroasă vor fi 18-19 grade. Vântul se înteţeşte în sudul Banatului, iar pe seară încep să apară norii de ploaie.

În centrul României avem soare şi atmosferă plăcută după prânz. E drept că temperaturile coboară şi aici, dar tot va fi mai cald decât în mod obişnuit. La noapte vin ploi locale, iar în zone montana înaltă, treptat, îşi fac apariţia ninsorile şi lapoviţă.

În Oltenia găsim atmosferă cam mohorâtă, ceata peristenta dimineaţa şi un pic de soare mai târziu. Temperaturile sunt mai scăzute decât ieri.

Se mai răceşte şi în ţinuturile sudice. Norii persistă, apare trecător şi burniţa, iar pe zone din judeţele Giurgiu şi Teleorman, acum este ceata densă.

Şi în Bucureşti găsim atmosfera închisă, e posibil să burniţeze, iar în prima parte a zilei se menţin condiţiile de ceaţă. Luni s-au atins 12 grade, astăzi avem vreo 10 grade, adică temperatura rămâne la această valoare toată ziua. Presiunea atmosferică este ridicată şi asta indică apropierea aerului rece din zona Rusiei.

La munte, prindem vreme destul de bună, deşi, în masivele din sudul şi estul ţării, la altitudini mai mici, o să apară ceaţă, poate şi burniţa. În rest, soare şi un vânt mai intens pe creste şi temperaturi puţin mai scăzute decât luni.

PROGNOZA METEO PENTRU 3 ZILE

Ziua de miercuri ne-aduce vreme închisă, cu ploi temporare în jumătatea estică a ţării; lapoviţa şi ninsoare în zona montană înaltă. Pe partea vestică, însă găsim vreme mai bună,
ploi sporadice şi va fi în continuare mai cald
decât în mod normal.

Joi, înnorările persistă în ţinuturile estice, pe unde mai apar ceva precipitaţii slabe, iar în zonele montane vor fi ninsori şi lapoviţă. În celelalte regiuni găsim vreme destul de frumoasă, poate câţiva stropi de ploaie şi condiţii de ceaţă dimineaţa.

Vineri, în sud şi în est se face mai frig. O să avem atmosfera închisă şi precipitaţii slabe, pe zone restrânse. La munte va ninge, însă e posibil să vină puţină lapoviţă sau ninsoare chiar şi în zonele joase. În rest: vreme bună şi temperaturi în limitele perioadei.  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

VIDEO PROTVPLUS.RO
Inundatii in Romania
Cod portocaliu de inundaţii pe râuri. Care sunt zonele afectate
Prognoza ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Cod galben de ploi torențiale și furtuni în aproape toată țara. Zonele vizate
Vremea 22 iulie. Temperaturile devin caniculare, însă urmează ploi și furtuni
Avertisment de la meterologi, după o zi caniculară. Ce se întâmplă cu vremea de luni
Vremea 21 iulie. Canicula cuprinde toată țara. Ce temperaturi anunță meteorologii
canicula bucuresti
Vremea 20 iulie. Revin canicula și disconfortul termic. Când se anunță ploi
Un nou val de caniculă lovește Europa. Meteorologii anunță o anomalie meteo
Cod galben de inundaţii pe râuri. Care sunt zonele afectate
ANM: Regiunile afectate de secetă severă, în următoarele 2 săptămâni
Vremea 19 iulie 2019. Locurile unde temperaturile scad până la 10 grade
Vremea 18 iulie. Vor fi ploi și temperaturi maxime de 32 de grade