Zona din România în care s-a pornit viscolul. Avertizare de vreme severă în întreaga ţară


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 16 Noiembrie 2018 09:36
Categorie: Vremea

Toamna lungă şi călduroasă a devenit doar o plăcută amintire. Un val de frig polar a venit la noi şi o avertizare de vreme severă vizează întreaga ţară.

În zonele de munte a nins deja, iar pe alocuri stratul de zăpadă depăşeşte 7 cm. Vineri noapte, vor fi temperaturi negative. Aşadar, dacă porniţi la drum, echipaţi-vă maşinile pentru sezonul rece.

În Bucegi, la peste 2.000 de metri altitudine, viscoleşte de joi. S-au înregistrat minus 8 grade Celsius, iar ceaţa a învăluit crestele. Salvamontiştii îi avertizează pe turişti să nu pornească la drum dacă nu sunt echipaţi de iarnă şi nu cunosc traseul.

Pe şosele se circulă bine deocamdată, chiar dacă în zona Cheia, de pildă, zăpada depăşeşte 7 centimetri. Drumarii au avut grijă să împrăştie sare.

Unii chiar au părut să aprecieze această schimbare de anotimp.

Pe Transfăgărășan, şoseaua este că de sticlă şi, deşi puţini turişti se mai avânta în zonă, drumarii au intervenit. În vârf vântul bate cu peste 40 kilometri pe oră, şi sunt minus 5 grade Celsius.

La ţară, mulţi au făcut deja focul în soba.

Vasile Negrea: "E cam nasol cu lemnele. 30 de milioane am dat pe lemne... Depinde de unde le iei, cum le iei. Din mai am început. Cumpărăm aşa după cum avem posibilităţi cu banii, că nu avem bani ca să luăm o maşină de lemne odată."

Meteorologii anunţa că o să fie tot mai rece.

Silvia Barbu, director Centrul Meteorologic Banat-Crişana: 
"Temperaturile vor fi binişor sub cele normale pentru a doua decadă din noiembrie. Vor coborî până la opt grade maximele, iar minimele or fi în general negative sub zero grade. Este o masă de aer polară care vine din câmpia Rusiei."

Şi vineri va ninge în zonele montane, iar vântul puternic va spulbera zăpadă. În regiunile estice, sudice şi centrale vor fi precipitaţii slabe, sub formă de lapoviţă. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Tags: zapada, vreme,

VIDEO PROTVPLUS.RO