Zi mohorâtă, cu ploi şi lapoviţă. În weekend se anunţă soare şi temperaturi de primăvară

Ultima actualizare: 31-01-2019 09:55

Vom avea o zi destul de mohorâtă, cu ceaţă la câmpie. Mai vin ceva ploi, în special zonele centrale; pe la munte va fi lapoviţă, iar temperaturile vor fi cel mult 12 grade în sud-estul ţării.

In Dobrogea şi Bărăgan găsim atmosfera schimbătoare, ceata dimineaţa, un pic de soare după prânz şi un vânt mai insistent la malul mării. Temperaturile scad uşor faţă de ziua trecută, când s-au atins şi 14, 15 grade, dar vremea rămâne caldă pentru acest moment al anului. La noapte o să plouă şi se pot strânge 10 litri de apă pe metru pătrat.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei aşteptam vreme caldă pentru final de Ianuarie, cu maxime ce ajung pe la 9 grade. La începutul zilei apar condiţii de ceaţă, mai târziu e posibil să zărim soarele, iar peste noapte vin ceva ploi şi aici.

În nordul Moldovei şi în Bucovina avem vreme cam neplăcută, cu cer acoperit şi ploi sporadice. Ceata persista în prima parte a zilei, iar maximele se opresc pe la 5 grade. În zona Suceava va fi mai frig: se vor înregistra cel mult 2 grade.

În Maramureş şi nordul Transilvaniei rămânem cu atmosfera închisă, o să mai picure din când în când, iar după lăsarea nopţii vor fi condiţii de lapoviţă.

Cerul va fi înnorat şi în ţinuturile vestice, dar nu prea sunt semne de ploaie. Se face mai cald decât ieri: temperaturile urcă spre 7, 8 grade. În sudul Banatului este risc de inundaţii. Mai multe râuri de aici se afla astăzi sub atenţionare cod galben.

În Transilvania găsim vreme urâtă. O să plouă din când în când, iar în zonele montane, trecător şi prin depresiuni va cădea lapoviţă. Temperaturile scad în estul provinciei, dar se mai încălzeşte puţin în vest.

În Oltenia avem încă o zi mohorâtă, cu negura pe la câmpie şi câteva ploi în regiunile deluroase. Temperaturile, în creştere faţă de ieri, ajung la 7, 8 grade. Până la noapte avem cod galben de inundaţii pe mai multe râuri din zonă.

Vremea rămâne caldă în ţinuturile sudice; dimineaţa e posibil să picure trecător, iar prin Lunca Dunării apare puţin şi soarele. Astăzi se menţine codul galben de inundaţii pentru râurile din judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Prahova.

În Bucureşti norii persistă şi mai târziu, dar scad şansele de ploaie, presiunea atmosferică este scăzută şi creşte uşor, iar maximă ajunge pe la 7 grade. 

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Vineri vedem soarele în multe zone, însă dimineaţă va fi lapoviţă prin nord-vest. Ploi apar prin sud-est, iar vântul se înteţeşte în Dobrogea şi în Banat.

Sâmbătă se face mai cald. Dimineaţa persista norii sau ceaţă cu burniţa, dar la amiază prindem atmosfera agreabilă. Minimele ajung la minus 5 grade în depresiuni, însă pot depăşi 8 grade în Dealurile de Vest.

Duminică avem soare, iar aerul cald cuprinde aproape toate zonele. Norii apar prin vest şi sud-vest, dar nu va ploua. În primele ore aşteptam ceaţă, iar în vest şi la munte se porneşte vântul. Cel mai frig va fi acolo unde va persista ceaţă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO