Vremea se schimbă de sâmbătă. Ploi cu vânt puternic vor cuprinde treptat toată țara


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 21 Septembrie 2018 09:57
Categorie: Vremea

Vineri avem vreme frumoasă, cu mult soare şi vântul se înteţeşte în sudul Banatului şi pe crestele Carpaţilor Meridionali. La amiază vom avea temperaturi cuprinse între 23 de grade în sudul litoralului şi 31 de grade în nord-vest.

În Dobrogea şi Bărăgan avem soare şi temperaturi de până la 29 de grade Celsius. În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, norii vor fi rari iar maximele termice vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri. În nordul Moldovei şi în Bucovina, se anunţă o zi foarte frumoasă: soare, câţiva nori de vreme bună şi temperaturi ridicate pentru această perioadă anului.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, vom avea mult soare şi temperaturi neobişnuit de mari. După prânz, se ating şi valori de 31 de grade Celsius în Maramureş. În ţinuturile vestice, atmosferă va fi însorită şi maximele termice ridicate. Vântul va avea unele porniri în sudul Banatului.

Şi în zonele centrale se anunţă vreme frumoasă şi temperaturi de vară. Se face mai cald decât ieri, se ating 30 de grade pe partea vestică a provinciei însă dimineaţa va fi răcoroasă, cu ceata prin unele zone.

Soare şi vreme nefiresc de caldă aşteptăm şi în sud-vestul ţării. După prânz se ating 30 de grade Celsius. În ţinuturile sudice, găsim vreme frumoasă şi temperaturi în creştere uşoară.

În Bucureşti, avem şi vineri vreme bună, cu mult soare şi un vânt domol. După prânz, termometrele vor indica valori de 28 de grade Celsius.

În zonele de munte, astăzi vremea va fi frumoasă şi caldă. Cerul va fi curat şi vântul va sufla mai tare pe creşte.

Pe litoral se anunţă, o zi însorită şi caldă cu un vânt mai activ. Pe plajă vor fi temperaturi de până la 26 de grade, iar apa mării va avea în jur de 22 de grade Celsius.

Sâmbătă se răceşte în vest şi în nord-vest şi vin ploi zgomotoase cu vânt intens. În partea centrală, în est şi în nord-est, temperaturile rămân ridicate şi o să plouă spre seară.

Duminică, valorile termice scad peste tot, cerul va fi variabil şi doar pe spaţii mici o să mai plouă.

Luni, vor fi ploi locale în jumătatea de nord a ţării şi vântul se înteţeşte. În rest ploile apar doar sporadic.

Tags: vremea, ploaie, meteo,

VIDEO PROTVPLUS.RO