Vremea se răceşte şi va ploua în mai multe zone. Prognoza pentru următoarele zile

Ultima actualizare: 02-06-2020 10:14

Vremea se răceşte marți şi o să plouă mai ales în sud şi prin centru. Pe aici se pot aduna chiar şi 40 l/mp. În vest o să avem vreme un pic mai bună, dar temperaturile vor fi modeste în toată ţara, de la 12 la 22 grade.

 

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan avem nevoie de umbrele. Se răceşte faţă de luni şi se pot strânge cantităţi de 15 l/mp. Soarele apare cu totul sporadic.

Instabilitate găsim şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Aversele vor fi mai frecvente ca ieri şi temperaturile scad şi ating doar vreo 17 grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, se arata şi soarele din când în când, însă frigul persistă şi mai apar ceva ploi. La munte, pe creste, chiar va fulgui.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş se anunţă vreme schimbătoare şi temperaturi cam modeste. pe iaici vin doar câţiva stropi de ploaie.

În vestul ţării nu sunt anunţate ploi, însă atmosferă va fi rece pentru o zi de iunie. În Banat se înteţeşte vântul, iar pe la munte, va fi foarte frig.

În Transilvania avem tot vreme rece, cu temperaturi de 12...13 grade în depresiuni şi ploi frecvente.

În Oltenia, vremea este ceva mai plăcută, dar temperaturile rămân scăzute pentru acesta dată. Ploile apar mai ales în estul provinciei.

În sudul ţării va fi mai frig decât ieri şi o să plouă destul de mult. Vedem şi soarele temporar, însă vremea este mai degrabă de octombrie decât de luna iunie.


Prognoza pentru următoarele zile

 

Mâine se încălzeşte uşor, dar mai apar ceva ploi în nord, centru, la deal şi la munte. Aversele vin însoţite de grindină şi vijeli şi se mai pot strânge 15 l/mp, iar pe crestele Carpaţilor va mai fulgui

Joi o să avem vreme mai bună. Se încălzeşte, însă mai apar ceva ploi în vest, nord-vest şi centru. În rest, se arată soarele şi o să plouă sporadic doar la apropierea serii.

Vineri se anunţă vreme caldă, chiar foarte caldă în sud şi est, pe unde o să avem peste 30 de grade. Atmosfera va fi însorită, şi abia în noaptea următoare revin aversele în jumătatea vestică a ţării. Se încălzeşte perceptibil şi pe timpul nopţii. Minimele ajung la 18 grade.

Vremea în Bucureşti

 

În Capitală, marți, prindem vreme destul de neplăcută. Ploile vin, şi aici, în mai multe reprize, se pot acumula 20 l/mp şi vor mai fi vijelii şi grindină. Maximă se opreşte pe la 17 grade, iar barometrele vor arăta un nivel scăzut al presiunii atmosferice. 

Vremea la munte

 

La munte, frigul persistă şi, la mare altitudine, mai sunt anunţate ceva ninsori. Marți, vântul va sufla cu putere în Munţii Banatului şi în vestul Meridionalilor, iar în masivele sudice şi vestice, se pot acumula peste 20 l/mp.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO