Vremea se răcește, la munte vin ninsorile. Zonele în care va ploua

Ultima actualizare: 10-12-2019 09:34

Marți se adună norii şi umezeala creşte. Soarele va apărea mai ales prin zonele mai înalte, iar temperaturile maxime vor fi de la 3 la 13 grade, uşor sub cele de luni.

În Dobrogea şi Bărăgan încep să se adune norii. Vedem soarele la amiază, aşa că ceaţa se va risipi curând. Temperaturile scad faţă de luni, când au fost şi 15 grade în zona Călăraşi.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, soarele își face apariția preţ de câteva ore. Totuşi, dimineaţă va fi rece, cu ceață persistentă, aşa că se face un pic mai frig ca luni.

În nordul Moldovei şi în Bucovina este vreme mai bună, deşi ceața poate dura câteva ore. Se încălzeşte puţin şi pe timpul nopţii.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş nu sunt schimbări. Norii apar trecător, maximele ating din nou 10 grade şi doar pe la munte sunt aşteptate ceva precipitaţii, mai exact lapoviţă în zona crestelor.

În vestul ţării, cerul va fi înnorat şi o să plouă din când în când. Ploile sunt slabe şi sporadice, însă umezeala persistă şi percepem temperaturi mai mici decât cele înregistrate. Pe valea Mureşului se arată soarele.

Soarele apare şi în Transilvania, însă după o dimineaţă cu ceaţă. Temperaturile ajung la 8 grade ziua şi pe la minus 2-minus 3 grade peste noapte.

Umezeala sporeşte şi în Oltenia. Ceața persistă şi pe aici, însă în zonele deluroase va fi vreme plăcută. Luni a fost cer senin şi s-au atins 11 grade. Azi, temperaturile mai scad un pic.

Se adună norii şi în sudul ţării. Ceața poate dura câteva ore şi pe aici, revine şi pe timpul nopţii, iar temperaturile urcă până la 10 grade în zona mai înaltă.

Şi în Bucureşti percepem unele schimbări. Luni vremea a fost frumoasă, s-au înregistrat şi 13 grade pe la prânz şi a fost mai cald în nordul oraşului decât în centru. Marți aşteptam ceaţă, atmosfera destul de neplăcută şi umedă. Maxima scade destul de mult şi o va fi între 6 şi 9 grade pe la prânz. Presiunea atmosferică va creşte şi umezeala persista.

În zonele de munte, prindem vreme mai bună, un pic de soare şi lapoviţă doar prin Apuseni şi în nordul Orientalilor. De mâine încep să apară ninsorile.

Prognoza meteo pentru următoarele 3 zile

 

Miercuri, în țară se menţine vremea mohorâtă. O să plouă temporar în sud şi sud-vest, ceva ploi apar şi prin estul ţării, dar la munte începe să ningă. Nu scăpăm nici de ceaţă, iar presiunea atmosferică va fi în scădere. Scad uşor şi temperaturile.

Joi, precipitaţiile se extind. În Oltenia, Muntenia şi Dobrogea va ploua, dar în celelalte zone vor fi ploi cu lapoviţă. Poleiul poate apărea frecvent, se intensifică şi vântul, iar maximele termice se opresc pe la 12 grade.

Vineri, atmosfera se mai degajează, temperaturile urcă uşor, şi abia pe seară şi în noaptea următoare se întorc ploile. Vremea va fi schimbatiare, în ansamblu.

În Bucureşti, miercuri se anunţă vreme cam neplăcută. Sunt semne de ploaie, se porneşte şi vântul, iar la începutul zilei va fi din nou ceaţa.

Joi vin alte ploi, slabe şi temporare, însă vremea rămâne închisă şi maximă se opreşte pe la 6 grade.

Vineri prindem şi un pic de soare, mai scad şansele de ploaie şi se face mai cald. Vom avea 9 grade ziua şi în jur de 5 grade noaptea.

La munte, apar, treptat, ninsorile. De miercuri, vremea se răceşte, norii se înmulţesc şi domină lapoviţă. La peste 1200 metri atitudine va ninge. Mare atenţie la polei.

Joi sunt anunţate ninsori şi lapoviţă cam peste tot pe la munte. Vântul prinde putere şi temperaturile rămân modeste.

Vineri se arată soarele din când în când, iar lapoviţa revine abia la apropierea nopţii. Sunt vizate masivele vestice şi cele nordice.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO