Vremea se menține neobișnuit de caldă și joi. Maximele ating 29 de grade


Ultimul update: Joi 24 Octombrie 2019 09:33
Data publicarii: Joi 24 Octombrie 2019 07:35
Categorie: Vremea

Joi vremea rămâne însorită şi caldă în jumătatea vestică, în timp ce prin ţinuturile estice persistă ceața. Maximele ating din nou 29 de grade în zona Banatului.

 

Vremea pe regiuni

 

În Dobrogea şi Bărăgan ceața se extinde cu fiecare oră, local apare burniţa, iar norii se risipesc abia după prânz. Ieri, doar prin zona Bărăganului s-au atins valori de peste 20 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, dăm peste negură densă şi umezeala accentuată. Ceața nu se ridică nici după prânz, aşa că pe aici va fi destul de răcoare. Mai exact, temperaturile ajung la normal. Şi la noapte va fi ceata.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, atmosferă va fi neplăcută şi umedă, cu negura persistentă şi temperaturi de cel mult 21 de grade.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş, vremea se menţine caldă şi frumoasă. Ca şi ieri, temperaturile depăşesc 25 de grade.

Şi în vestul ţării se face foarte cald după prânz. Dimineaţa poate apărea ceaţă, dar mai târziu, se ating şi 28 de grade. Ieri au fost 29 de grade în zonă.

Vreme bună şi temperaturi foarte mari găsim şi în Transilvania. Ceața revine prin depresiuni, dar se risipeşte curând. În zona Sibiu - Alba-Iulia va fi cel mai cald.

Şi în Oltenia prindem soare şi vreme neobişnuit de caldă. Ceața nu prea apare, iar în vestul provinciei, se simte o înteţire a vântului.

În sudul ţării ceața poate persista o oră, două, însă vedem soarele înainte de amiază. Maximele ating 24 grade, cu mult peste valorile momentului.


Vremea în București

 

În Bucureşti, apar unele schimbări, însă vorbim tot despre după-amiezi calde şi însorite. Şi joi mai prindem un pic de ceaţă, însă pe la amiază se înseninează din nou. Maximă atinge 21, 22 de grade.

Vineri va fi exact la fel, ceață persistentă în primele ore ale zilei şi cer senin mai târziu.

Sâmbătă se face şi mai cald. Dimineaţă o să avem ceaţă, iar după prânz apar câţiva nori de vreme bună.

Şi duminică avem vreme nefiresc de caldă. Ceața se va risipi înainte de orele amiezii, iar mai târziu, atmosfera se încălzeşte la loc.

Vremea la munte

 

Şi la munte se menţine timpul frumos. Negura apare pe vai şi în depresiuni, iar vântul va fi mai insistent în Munţii Banatului. Joi prindem cer senin cam peste tot.

Şi vineri se anunţă vreme bună şi temperaturi ridicate.

Sâmbăta avem, în continuare, vreme însorită şi neobişnuit de caldă. Pe lângă ceața de dimineaţă, mai aşteptăm o înteţire a vântului prin zona Orientalilor.

Duminica nu avem nicio schimbare. Va fi soare şi foarte cald pentru o zi de octombrie. Treptat se înteţeşte vântul, iar în noaptea următoare apar şi câţiva nori.

VIDEO PROTVPLUS.RO